Dekking bij uw scooterverzekering

Voordat u een scooterverzekering afsluit, doet u er goed aan om te bedenken voor welke dekking u gaat kiezen. Daardoor kunt u een persoonlijkere vergelijking maken waardoor u goedkoper uit bent.

Scooterverzekering vergelijken

Scooterverzekering dekkingen

Een scooter verzekeren is verplicht. Deze dient minimaal WA te worden verzekerd, dit is de wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer u een scooterverzekering wilt gaan afsluiten, wordt u gevraagd te kiezen tussen verschillende dekkingen. U dient allereerst te kiezen tussen de basis WA dekking en de All riskdekking. Verschillende verzekeraars bieden daarnaast ook nog een WA-plus variant aan als tussenvorm. Vervolgens kunt u ook kiezen voor een eventuele aanvullende dekking. Voor elke uitbreiding op de standaard WA dekking betaalt u een stukje extra premie. Vooral bij een allrisk scooterverzekering betaalt u aardig meer premie. De kosten van een scooterverzekering lopen daarmee aardig uiteen. Voor welke dekking u het best kunt kiezen in uw geval zullen wij uitleggen in dit artikel.


Standaard dekking: van WA tot allrisk

De WA scooterverzekering is wettelijk verplicht om af te sluiten voordat u met uw scooter de weg op gaat. Voor scooters met een hogere dagwaarde kunt u er daarnaast voor kiezen de standaard WA verzekering uit te breiden met dekking tegen diefstal (WA-plus) of dekking tegen diefstal en schade ten gevolge van eigen handelen (allrisk). Let er hierbij wel op dat de maandelijkse premie die u betaald voor een allrisk scooterverzekering veel hoger ligt dan voor de standaard WA verzekering. De WA-plus variant waaronder ook diefstal gedekt wordt, is echter slechts enkele euro's duurder op maandbasis. Wanneer u kiest voor welke dekking is vooral afhankelijk van de waarde van uw scooter. Een dure verzekering afsluiten voor een scooter die enkele honderden euro's waard is, is niet nodig. In principe worden de volgende vuistregels gehanteerd:

- Is de scooter ouder dan 4 jaar of heeft deze een dagwaarde van minder dan € 1.000? Kies dan voor een standaard WA verzekering of een WA-plus verzekering indien u woonachtig bent in een gebied waar scooters vaak gestolen worden.
- Is uw scooter jonger dan 4 jaar en ligt de dagwaarde van de scooter nog boven de € 1.000? Kies dan voor een allrisk scooterverzekering indien u woonachtig bent in een gebied waar veel gestolen wordt en/of u zelf de kans groot acht dat u eventueel schade zult veroorzaken aan het voertuig.


Aanvullende dekkingen

Naast de standaard dekking, kunt u kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen. Meestal kunt u hierbij kiezen uit de modules: rechtsbijstand, de opzittendenverzekering en pechhulp. Rechtsbijstand vraagt u aan indien u de kans reëel acht dat u juridische hulp nodig zult hebben bij een eventueel ongeval. Meestal is dit niet het geval. De opzittendenverzekering sluit u af indien u van plan bent vaak de weg op te gaan met een passagier. Met deze aanvullende verzekering ontvangt u of een nabestaande een uitkering of eenmalig bedrag bij invaliditeit of overlijden van de passagier. Pechhulp kunt u vergelijken met de pechhulp van de ANWB: indien u ergens stil komt te staan met uw scooter, wordt er hulp naar u toegestuurd. U heeft dan vaak ook recht op vervangend vervoer, mocht dit nodig zijn.


Overlappende dekking

De aanvullende dekking rechtshulp heeft overlapping met de rechtsbijstandverzekering. Wanneer u reeds een rechtsbijstandverzekering heeft waarbij ook de module 'verkeer' actief is, bent u al gedekt tegen eventuele juridische kosten ten gevolge van een ongeluk. Het is dan niet nodig nogmaals deze dekking af te sluiten. Heeft u een rechtsbijstandverzekering zonder module verkeer? Dan kunt u eerst nagaan of het voordeliger is deze module alsnog te activeren op uw rechtsbijstandverzekering. De kans is groot dat u hiermee goedkoper uit bent dan wanneer u de rechtshulp dekking afsluit bij uw scooterverzekering.

Scooterverzekering voor andere voertuigen


Zoals gezegd is een scooter verzekeren verplicht. Dit geldt echter niet alleen voor scooters. Ook een bromfiets, brommer en een speed pedelec moet u verplicht verzekeren. Een fietsverzekering is optioneel.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01