Uitvaartverzekering afsluiten

U kunt hier snel uw uitvaartverzekering afsluiten. Klik op de verzekeraar en bereken uw premie. U kunt de uitvaartverzekering online afsluiten en bent dan direct verzekerd voor uw uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u eigenlijk voor uw dierbaren. Zodra u overlijdt hoeven zij hierdoor niet hun spaarrekening leeg te halen om uw uitvaart te betalen. Met de uitvaart verzekering dekt u de kosten voor uw crematie of begrafenis. Een uitvaart kost tussen de 7.000 en 10.000 euro. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering bent u hiervoor verzekerd. U betaalt hiermee dus eigenlijk uw eigen uitvaart. Binnen een paar minuten kunt u de begrafenispolis afsluiten.

Kortom;

  • Hiermee dekt u de kosten van uw uitvaart
  • U zorgt hiermee dat uw nabestaanden uw uitvaart niet zelf hoeven te betalen
  • U ontzorgt uw dierbaren omdat de uitvaart geheel of voor een deel geregeld wordt
  • Het afsluiten van een uitvaartverzekering is goedkoper dan zelf geld sparen

    [inhoudsopgave]


Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten uitvaartverzekering op basis van prijs of kwaliteit


Bij het kiezen van een verzekering voor uw uitvaart kunt u deze nemen op basis van de prijs of de kwaliteit. Bedenk voor uzelf wat u het meest van belang vindt. Wilt u graag een lage premie per maand? Dan kiest u voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Let er op dat de zaken die u gedekt wilt hebben, wel binnen de verzekering vallen. Een lager verzekerd bedrag, betekent een lage premie per maand. Wilt u zeker weten dat alles gedekt wordt en vindt u de premie minder belangrijk? Dan gaat u juist voor de beste uitvaartverzekering. Let erop dat de duurste niet altijd de beste is. Net zoals de goedkoopste niet altijd de slechte is.

Stappenplan uitvaartverzekering afsluiten


Een uitvaart verzekering afsluiten kan simpel en snel. Ruim 70 procent van de Nederlanders hebben dit al gedaan. Zij zijn hiermee gedekt voor hun uitvaart. Een begrafenispolis afsluiten doet u via deze stappen;
  • Uitvaartwensen bepalen
  • Kies dekking
  • Afsluiten uitvaartverzekering
  • Acceptatie door verzekeraar

Uitvaartwensen bepalen

Ten eerste bepaalt u welke wensen u heeft rondom uw uitvaart. Als voorbeeld; wilt u een groots afscheid of een kleine met alleen wat familie. Wilt u een borrel en diner of alleen een kopje koffie en thee? Of wilt u dat er een band komt? Alles is mogelijk, maar het kost altijd geld. Op basis van uw wensen bepaalt u het verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd ten behoeve van uw uitvaart. Zorg ervoor dat dit bedrag niet te laag is. Anders moeten nabestaanden alsnog mee betalen.

Kies dekking

Als u weet wat uw wensen zijn en het bedrag dat hiervoor nodig is, kiest u de dekking. De natura dekking keert diensten uit, de kapitaal dekking keert geld uit en de combinatie dekking een combinatie van diensten en geld. Vul daarna uw gegevens in en dan wordt er een vergelijking voor u gemaakt. Een uitvaartverzekering vergelijken zorgt ervoor dat u nooit teveel premie betaalt. Ook kunt u reviews lezen van anderen. Zo weet u zeker dat u de goede keus maakt.

Afsluiten uitvaartverzekering

Zodra u eruit bent, kunt u de uitvaartverzekering afsluiten. Kies de uitvaartverzekeraar naar wens. Vul uw gegevens in, kies de dekking en het verzekerd bedrag. Daarna vult u uw bankrekening in en de gezondheidsvragen. Klik op afsluiten en u bent klaar! Twijfelt u nog? Neem dan contact op met een verzekeraar. Wij mogen u namelijk niet adviseren.

Acceptatie door verzekeraar

Heeft u de verzekering aangevraagd? Dan zal de verzekeraar deze nu beoordelen. Binnen korte tijd hoort u of u bent geaccepteerd. Ook kan het zijn dat er een extra medische keuring moet plaatsvinden. De verzekeraar informeert u hierover. Bent u geaccepteerd? Dan ontvangt u een polisblad. Bewaar deze goed.

Tot welke leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten


Het is slim om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie. De kans dat u jong overlijdt is immers kleiner, dan op latere leeftijd. Heeft u geen uitvaartpolis, dan kunt u meestal de uitvaartverzekering afsluiten tot 75 jaar. Let er op dat de premie fors is. De looptijd is namelijk een stuk korter. En in deze korte tijd moet alle premie worden betaald. Als u op leeftijd bent, kunt u ook kiezen voor een uitvaartdeposito. Dit is een soort spaarrekening waar u in een keer al het geld instort voor uw uitvaart.

Uitvaartverzekering voor kind afsluiten


Een uitvaartverzekering voor een kind is vaak niet nodig. Een kind is tot 18 jaar namelijk vaak gratis verzekerd op de polis van de ouders. Dit geldt vaak al vanaf 20 weken zwangerschap. Een kind aanmelden op uw polis moet u zelf doen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar. Na het 18e jaar kan een eigen polis worden afgesloten. U betaalt hiervoor een lage premie, omdat de looptijd vaak langer is. Ook is het risico voor de verzekeraar laag, omdat jongeren als het goed is nog een heel leven voor zich hebben.

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte


Indien u ziek bent is een uitvaartverzekering afsluiten wat lastiger. U zult hiervoor een medische keuring moeten ondergaan. Door deze keuring schat de verzekeraar het risico in om u te verzekeren. De verzekeraar kan naar aanleiding hiervan bepalen om u wel of niet te accepteren als klant. Ook kan zij u een hogere premie opleggen. Dit hoeft u niet te accepteren, maar dan bent u niet verzekerd. U kunt het dan bij een andere verzekeraar proberen. Wees u ervan bewust dat u ook daar een medische keuring moet ondergaan.

Uitvaartverzekeraars


Bij ons kunt u de verzekeringen van een aantal verzekeraars afsluiten. Zo kunt u de Yarden uitvaartverzekering afsluiten. Yarden is een van de meest bekende verzekeraars, waar al veel mensen zijn verzekerd. Ook kunt u de DELA uitvaartverzekering bij ons kiezen. DELA is een van de grootste partijen in ons land op het gebied van uitvaarten. Tot slot kunt u de Monuta uitvaartverzekering afsluiten via ons. Ook Monuta wordt door haar klanten goed beoordeeld. Bij alle drie de verzekeraars kunt u terecht voor een goede uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering januari 2021

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap