Goedkoopste uitvaartverzekering

Bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Dan is de premie het meest van belang. Vergelijk en sluit direct een goedkope uitvaartverzekering af.

Uitvaartverzekering vergelijken

Premie van de goedkoopste uitvaartverzekering

Indien u op zoek bent naar de goedkoopste uitvaartverzekering, dan is de premie de belangrijkste factor. De premie betaalt u om uw uitvaart te verzekeren. Dit kan zowel een crematie als een begrafenis zijn. Het wordt daarom ook wel de goedkoopste begrafenisverzekering genoemd. Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, kiest u een laag verzekerd bedrag. Ook is het slim om op zo jong mogelijke leeftijd de polis af te sluiten.

De premie van de goedkoopste uitvaartverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal punten. Dit zijn:

 • Uw leeftijd
 • De dekking
 • Het verzekerd bedrag
 • De looptijd van de premie
 • Leeftijd van invloed op goedkoopste uitvaartpolis

Uw leeftijd is van grote invloed op de premie van de uitvaartverzekering. Hoe jonger u bent, hoe goedkoper de polis is. De kans is immers kleiner dat u op jonge leeftijd overlijdt. Daarnaast is er meer tijd om de hele premie te voldoen. Voor een verzekeraar is het dus gunstiger als u zich op jonge leeftijd aanmeldt. En voor u ook, want u betaald een lage premie. Let er trouwens op dat kinderen tot 18 jaar vaak gratis zijn verzekerd op de polis van de ouders. Vanaf hun 18e kunnen zij zelf een goedkope uitvaartverzekering afsluiten.

  [inhoudsopgave]


Dekking van een goedkope uitvaartverzekeringen


Een begrafenisverzekering kent verschillende dekkingen. De natura dekking is meestal de goedkoopste begrafenisverzekering. Deze dekking keert uit in diensten. Er wordt geen geld uitgekeerd. Met deze diensten kan de uitvaart verzorgd worden. Dit wordt geregeld door de uitvaartverzorger. Ten tweede is er de kapitaal dekking. Deze keert juist wel geld uit. Deze dekking is vaak iets duurder dan de natura dekking. Als derde dekking is er de combinatie dekking. Deze keert een deel uit in diensten en een deel in geld. Dit is de duurste dekking van de drie.

Goedkoopste begrafenisverzekering vergelijken


Om tot een goedkope begrafenisverzekering te komen is het goed om de verzekeraars naast elkaar te leggen. U ziet dan snel waar u de goedkoopste uitvaartverzekering kunt afsluiten. De goedkoopste staat meestal bovenaan. Wij hebben hieronder een voorbeeld vergelijking gemaakt. Houdt u er rekening mee dat de premie voor u hoger of lager kan zijn. Onder andere afhankelijk van uw leeftijd en verzekerd bedrag.

Verzekeraar Premie
Monuta € 7,29
DELA € 7,64
Ardanta € 7,76

Berekend met de volgende gegevens: geboortedatum 08-07-2000, verzekerd bedrag € 7.000 op 14 december 2020.

Zo kunt u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten


Via onderstaande stappen kunt u eenvoudig en snel een goedkope uitvaartverzekering afsluiten.
 • Bepaal uw uitvaart wensen en kies het verzekerd bedrag
 • Kies de dekking
 • Start met vergelijken
 • Sluit af
 • Wacht totdat verzekeraar u accepteert
Goedkoopste uitvaartverzekering

Wensen en verzekerd bedrag

Start met het bepalen wat voor uitvaart u wilt. Heeft u een groots afscheid als wens of juist een kleine? Wilt u volgauto’s of misschien wel een koets? Of houdt u het bij een kopje koffie en thee na afloop? Al deze wensen bepalen het verzekerde bedrag. Met dit bedrag wordt uw uitvaart betaald. Als u een goedkope uitvaart wilt, dan kiest u voor een summier afscheid. Een uitvaart kost meestal tussen de 7.000 en 10.000 euro. Gaat u voor een budget uitvaart? Dan redt u het wellicht ook al met 5.000 euro.

Dekking

Voor goedkope uitvaartverzekering kiest u voor een natura dekking. Dit is meestal de goedkoopste dekking die er is. U kunt ook kiezen voor een kapitaal dekking met een laag verzekerd bedrag. Het geld dat uw nabestaanden ontvangen wordt gebruikt voor uw uitvaart. Let erop dat u genoeg verzekerd, anders moeten zij alsnog bijbetalen.

Start met vergelijken van de goedkoopste begrafenisverzekering

Zodra uw wensen, het verzekerd bedrag en de dekking bekend zijn, kunt u starten met vergelijken. Door te vergelijken ziet u snel bij wie u de goedkoopste uitvaartpolis afsluit. De voordeligste polis staat bovenaan. Houdt er rekening mee dat de goedkoopste niet altijd de beste uitvaartverzekering is.

Sluit de voordeligste uitvaartverzekering af

Keuze gemaakt? Dan kunt u hem direct online afsluiten. Wel zo simpel. Vul alle vragen in en geef uw bankrekening op. Hierdoor kan de verzekeraar de premie innen. U kiest zelf of u per maand of per jaar betaalt.

Acceptatie

Als u de uitvaartverzekering heeft afgesloten, zal de verzekeraar de aanvraag beoordelen. Veelal wordt u gewoon geaccepteerd. Heeft u gezondheidsklachten? Dan kan de verzekeraar een extra keuring vragen. Ook kan de verzekeraar u een hogere premie opleggen. Het risico voor de verzekeraar is dan namelijk te groot en hiervoor dient u extra te betalen. Wilt u dat niet, dan kunt u dat weigeren. U kunt dan bij een andere verzekeraar opnieuw een polis aanvragen. Zodra u bent geaccepteerd, ontvangt u het polisblad.

Uitvaartverzekeraars voor een goedkope begrafenisverzekering


Er is een aantal verzekeraars waar u goedkoop een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Via ons kunt u terecht bij DELA, Monuta en Yarden. Bij alle drie heeft u zelf invloed op de premie die u per maand betaalt. Pas hiervoor het verzekerd bedrag aan naar het bedrag dat u kwijt wilt. Zo kiest u zelf voor welke goedkope begrafenisverzekering u gaat! Een andere bespaar tip is om bij de Belastingdienst na te vragen welke uitvaart zaken aftrekbaar zijn van de belasting.

Uitvaartverzekering januari 2021

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap