Uitvaartverzekering afsluiten

Bereken hier uw premie en u kunt binnen 3 minuten uw uitvaartverzekering afsluiten. U bent dan direct verzekerd voor uw uitvaart.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Hiermee verzekeren zij hun eigen uitvaart. Het voordeel hiervan is dat uw nabestaanden de rekening van uw uitvaart niet hoeven te betalen. Een uitvaartverzekering afsluiten doet u dus eigenlijk voor uw dierbaren. Een uitvaart kost tussen de 7.000 en 10.000 euro. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering bent u hiervoor verzekerd. U kunt hier binnen een paar minuten een uitvaartverzekering afsluiten.

Voordelen afsluiten uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering biedt een aantal voordelen:
 • U dekt de kosten van uw uitvaart
 • U zorgt hiermee dat uw nabestaanden uw uitvaart niet zelf hoeven te betalen
 • U ontzorgt uw dierbaren omdat de uitvaart geheel of voor een deel geregeld wordt
 • Het afsluiten van een uitvaartverzekering is goedkoper dan zelf geld sparen

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

In principe kunt u bijna altijd een uitvaartverzekering afsluiten. Wel is het zo dat hoe jonger u bent tijdens het afsluiten, hoe goedkoper de uitvaartverzekering is. De kans dat u overlijdt op jonge leeftijd is immers kleiner. Houdt er rekening mee dat verzekeraars een leeftijdsgrens hanteren. Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd is daarom wat lastiger. Bij verzekeraars DELA en Monuta kunt u tot uw 75e een uitvaartverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten voor een kind

Heeft u zelf al een uitvaartpolis? Dan kunt u uw kindje tijdens uw zwangerschap vaak al gratis aanmelden. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot hun 18e gratis verzekerd. Bij anderen kunt een losse uitvaartverzekering afsluiten tegen een lage premie.

Heeft u zelf nog geen uitvaartpolis? Houdt hier dan bij het vergelijken van de uitvaartverzekering rekening mee. Het is voordeliger als uw kind gratis is verzekerd.

uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Indien u ziek bent is een uitvaartverzekering afsluiten wat lastiger. Iedereen moet namelijk voor het afsluiten een gezondheidsverklaring moeten invullen. Bent u ziek of chorinisch ziek? Dan kan dat voor een verzekeraar reden zijn om u niet te accepteren. Vanuit de overheid wordt er hard gewerkt om het voor ex-kanker patiënten eenvoudiger te maken om zich te verzekeren. Meer hierover leest u hier.

Stappenplan uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartwensen bepalen
Ten eerste bepaalt u welke wensen u heeft rondom uw uitvaart. Wilt u een groots afscheid of een kleine met alleen familie? Wilt u een borrel en diner of alleen een kopje koffie en thee? Of wilt u dat er een band komt? Alles is mogelijk, maar alles kost geld. Op basis van uw wensen bepaalt u het verzekerd bedrag en de dekking. Zorg ervoor dat dit bedrag niet te laag is. Anders moeten nabestaanden alsnog meebetalen.


Start met vergelijken
Zodra u weet wat uw wensen zijn, kunt u starten met vergelijken. Dit zorgt ervoor dat u nooit teveel premie betaalt. Ook kunt u reviews lezen van anderen. Zo weet u zeker dat u de goede keus maakt.


Uitvaartverzekering afsluiten
Zodra de vergelijking klaar is weet u welke verzekeraar voor u de beste keus is. U kunt online de uitvaartverzekering afsluiten. Vul daarvoor uw gegevens in op de website van de verzekeraar. Ook zult u een aantal vragen over uw gezondheid moeten invullen. Twijfelt u of u de goede keus maakt? Neem dan contact op met de verzekeraar of een adviseur. Wij geven namelijk alleen informatie, maar mogen u niet adviseren.


Wachten op acceptatie
Heeft u de verzekering aangevraagd? Dan zal de verzekeraar deze nu beoordelen. Binnen korte tijd hoort u of u bent geaccepteerd. Ook kan het zijn dat er een extra medische keuring moet plaatsvinden. De verzekeraar informeert u hierover. Bent u geaccepteerd? Dan ontvangt u een polisblad. Bewaar deze goed.

Welke dekking afsluiten?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering zijn er drie vormen: de natura, kapitaal en combinatie uitvaartverzekering. Zodra u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat u het verschil weet en weet wat bij u past. De natura uitvaartverzekering keert uit in diensten. Zodra u overlijdt wordt door de verzekeraar een uitvaartondernemer ingezet die de uitvaart regelt. Een kapitaal uitvaartverzekering keert uit in geld. Uw nabestaanden regelen hiermee zelf uw uitvaart. De combinatie uitvaartverzekering keert deels uit in diensten en deels in geld.

Afsluiten uitvaartverzekering op basis van prijs of kwaliteit

Bij het kiezen van een verzekering voor uw uitvaart kunt u deze nemen op basis van de prijs of de kwaliteit. Bedenk voor uzelf wat u het meest van belang vindt. Wilt u graag een lage premie per maand? Dan kiest u voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Let er op dat de zaken die u gedekt wilt hebben, wel binnen de verzekering vallen. Een lager verzekerd bedrag betekent een lage premie per maand. Wilt u zeker weten dat alles gedekt wordt en vindt u de premie minder belangrijk? Dan gaat u juist voor de beste uitvaartverzekering. Let erop dat de duurste niet altijd de beste is. Net zoals de goedkoopste niet altijd de slechte is.

Uitvaartverzekeraars

Bij ons kunt u de uitvaartverzekeringen afsluiten van een aantal grote verzekeraars. Zo is er de DELA uitvaartverzekering. DELA is een van de grootste partijen in ons land op het gebied van uitvaarten. DELA biedt vaak lage premies en wordt goed beoordeeld door klanten. 

Ook kunt u kiezen voor de Monuta uitvaartverzekering. Monuta heeft als voordeel dat kinderen tot 18 jaar gratis zijn verzekerd. Ook Monuta heeft positieve klant reviews.

Verzekeraar Yarden is ook bekend, maar daar kunt u sinds december 2020 geen nieuwe polis meer afsluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten in 2022

Premies berekend op 1-12-2021, met geboortedatum 31-07-1986

monuta uitvaartverzekering
Monuta
13
93
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • €7.000 vrij te besteden
 • Kind gratis tot 18 jaar
dela uitvaartverzekering
DELA
14
26
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Geld vrij te besteden
ardanta uitvaartverzekering
Ardanta
15
20
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Kind gratis tot 18 jaar
pc uitvaart
PC uitvaart
15
20
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Kind gratis tot 18 jaar
eabn uitvaartverzekering
EABN
17
86
per maand
 • Verzekerd bedrag €9.000
 • Kapitaaldekking
 • Kind gratis tot 18 jaar

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Uitvaartverzekeringwijzer.net 
 • Nibud
 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond