Begrafenisverzekering

Hieronder kunt u een begrafenisverzekering vergelijken. Kies de verzekeraar en bereken uw premie. U ziet snel wat de goedkoopste begrafenisverzekering is. Wilt u meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start met een begrafenisverzekering vergelijken en sluit hem direct af. 

Begrafenisverzekeringen vergelijken
  1. [inhoudsopgave]
begrafenisverzekering

Wat is begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering genoemd, is een verzekering waarmee u de kosten van uw uitvaart dekt. Zodra u overlijdt keert de verzekeraar de afgesproken waarde uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart regelen en betalen. Dat u een keer overlijdt is zeker. Dit is dan ook de enige verzekering waarvan u zeker weet dat deze een keer uitgekeerd wordt.

Waarom een begrafenisverzekering?

U sluit de begrafenisverzekering in wezen af voor uw nabestaanden, zodat zij niet voor de kosten van uw uitvaart hoeven op te draaien. Een uitvaart kost in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro, afhankelijk van uw wensen. Dit forse bedrag kunnen veel mensen niet zomaar missen en daarom kiezen zij voor een uitvaartverzekering.

Begrafenisverzekeraars

In Nederland is een aantal grote verzekeraars actief in de uitvaartmarkt. Dit zijn Ardanta, DELA en Monuta.

Begrafenisverzekering januari 2021

Soorten begrafenisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen in Nederland. Zo kunt u kiezen uit een natura-, kapitaal- en combinatieverzekering.

Natura begrafenisverzekering
Kiest u voor een natura verzekering, dan wordt er na uw overlijden geen geld uitgekeerd maar diensten. Uw nabestaanden hoeven zelf weinig te regelen voor uw uitvaart. Met deze dekking geeft u dat uit handen. De uitvaart wordt geregeld door de uitvaartondernemer en hij declareert de kosten direct bij de verzekeraar. De natura dekking is de goedkoopste keuze.

Kapitaal begrafenisverzekering
Bij de kapitaal verzekering wordt er wel geld uitgekeerd. Hiermee kunnen de nabestaanden uw uitvaart naar eigen inzicht organiseren. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is vooraf door u bepaald. Nabestaanden zijn vrij in alle keuzes en kunnen er alsnog voor kiezen om een uitvaartondernemer in te schakelen. Voor deze dekking geldt een hogere premie dan voor de natura dekking.

Combinatie begrafenisverzekering
Met een combinatie verzekering wordt een deel uitgekeerd in geld en een deel in diensten. De standaard zaken worden geregeld door een uitvaartondernemer en overige zaken kunnen nabestaanden zelf regelen. De combinatie verzekering is de duurste variant.

Op welke leeftijd afsluiten

Kinderen tot 18 jaar
Kinderen zijn tot 18 jaar over het algemeen gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Zodra het kindje is geboren dienen de ouders de baby aan te melden bij de verzekeraar. Hij of zij wordt dan bijgeschreven op de polis. Hiervoor betaalt u geen premie.

Jongeren
Vanaf 18 jaar kan er een eigen polis afgesloten worden. Hoe jonger u bent tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering, hoe lager de premie is. De kans is immers kleiner dat u op jonge leeftijd overlijdt.

Middelbare leeftijd
Als u op middelbare leeftijd een begrafenisverzekering wilt afsluiten, dan zal de premie wat hoger zijn. Bent u verder helemaal gezond? Dan zorgt dit voor een standaard premie. Bent u ziek of heeft u bijvoorbeeld een hoog BMI, dan kan de verzekeraar u weigeren of een verhoogde premie vragen.

65+
Indien u ouder dan 65 jaar bent, dan wordt het lastig om een uitvaartverzekering te sluiten. De kans dat u overlijdt is groter en dat is een risico voor de verzekeraar. Wilt u toch geld opzij zetten voor uw uitvaart, dan kunt u zelf geld sparen of een uitvaartdeposito nemen. U legt eenmalig een bedrag in dat vrijkomt zodra u overlijdt.

Premie begrafenisverzekering

Wat kost een begrafenisverzekering? De premie van een begrafenisverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Omdat deze factoren voor iedereen anders zijn, is de premie van de begrafenispolis voor iedereen een andere.

De premie factoren zijn:

  • uw leeftijd
  • de gekozen dekking
  • het verzekerde bedrag
  • de looptijd van de verzekering
  • uw uitvaartwensen

Door de verschillende verzekeraars en dekking te vergelijken, komt u erachter welke verzekeraar het goedkoopste is.

Veelgestelde vragen

Nee, een begrafenisverzekering of uitvaartverzekering is niet verplicht. Toch kiezen veel Nederlanders wel voor deze verzekering, omdat zij nabestaanden niet voor kosten van een uitvaart willen laten opdraaien.

Ja, dat mag. Als een verzekeraar het risico te hoog acht dat u snel kunt overlijden, zal zij u doorgaans weigeren. Ook kan een verzekeraar een verhoogde premie opleggen.

Dan hoeft niet, maar kan wel. U kunt uw kind tot 18 jaar gratis op uw polis bijschrijven. Ook kunt u ervoor kiezen om een aparte polis te nemen. Hiervoor betaalt u een lage premie.

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap