VGZ zorgverzekering

Logo

VGZ is een zorgverzekeraar die verzekeringen tegen onvoorziene ziektekosten aanbiedt. De verzekeraar biedt twee verschillende polissen voor de basisverzekering aan. Het is mogelijk een naturapolis of restitutiepolis voor de basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kunnen verzekerden een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze biedt dekking tegen kosten van de fysiotherapeut of de tandarts. Speciaal voor verschillende doelgroepen zijn er alles-in-1-pakketten.


Basisverzekering

De basisverzekering van VGZ bestaat uit twee polissen: VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. De Ruime Keuze-polis is een zogenoemde naturaverzekering. Dit betekent dat de verzekerde enkel naar de zorgaanbieder mag waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft gesloten. Wanneer de verzekerde toch naar een andere aanbieder gaat, dient hij een deel zelf te betalen. De naturapolis van VGZ Ruime Keuze is het goedkoopst. Huisartsenzorg wordt altijd vergoed. Daarnaast geldt er 100 procent vergoeding voor zorg bij zorgaanbieders met contract. Zonder contract wordt 80 procent vergoed. Voor wie zelf keuze wil hebben in naar welke zorgaanbieder hij gaat, is VGZ Eigen Keuze een goede optie. Dit is een restitutiepolis. Huisartsenzorg wordt altijd vergoed. Zowel bij zorgaanbieders met als zonder contract is de vergoeding altijd 100%. Het premieverschil tussen de naturapolis en de restitutiepolis bedraagt tussen de 5 en 8 euro per maand.


Aanvullende verzekering

Naast de zorgverzekering kan men ook een aanvullende verzekering afsluiten. De aanvullende zorgverzekering is er al vanaf 10 tot 40 euro per maand. Zo is het mogelijk extra fysiotherapie te verzekeren. Er is in het basispakket slechts een beperkte dekking voor tandartszorg. Andere behandelingen worden enkel vergoed middels de tandartsverzekering. Het is mogelijk voor 250 euro tot 1000 euro voor tandzorg te verzekeren. Ten slotte biedt VGZ ook alles-in-1-pakketten aan, bedoeld voor verschillende doelgroepen. Zo biedt VGZ Jong vergoedingen voor anticonceptie en beweegzorg en tandartsdekking. Bij VGZ Single worden mantelzorg, preventie, vaccinaties en tandzorg vergoed. Daarnaast is er nog VGZ Gezin en VGZ Vitaal. De dekkingen zijn afgestemd op de behoeften van de verzekerde.


Premie VGZ zorgverzekering

Ieder jaar verandert de premie van de VGZ Zorgverzekering. Bovendien zijn de premies van sommige aanvullende verzekeringen leeftijdsafhankelijk. Een natura zorgverzekering afsluiten is bij VGZ al mogelijk vanaf 115 euro. Een restitutiepolis is beschikbaar tegen een meerprijs tussen de vijf en tien euro per maand.


Zorgverzekering VGZ vergelijken

Hoewel de premie voor de basisverzekering voor iedereen gelijk is, is dit voor de aanvullende VGZ zorgverzekering niet het geval. Daarom is het noodzakelijk premies te vergelijken. Daarmee kan men besparen op de maandelijkse premie.


Naar de website van VGZ »

VGZ vergelijken

Direct naar resultaat
Zorgverzekering

VGZ declareren

Afhankelijk van de dekking waarin uw VGZ zorgverzekering voorziet kunt u bij VGZ zorgkosten op de volgende manieren declareren:

• Per post (zie postadres)
• Online

VGZ contactgegevens

T: 0900 - 84 90

Postadres
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01