Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP heeft u voor het moment dat u als ZZP’er schade veroorzaakt aan een ander, bijvoorbeeld uw klant of opdrachtgever.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken
 1. [inhoudsopgave]

 

 

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

Een ZZP aansprakelijkheidsverzekering dekt u tegen de schade die u als ZZP’er veroorzaakt tijdens het uitvoeren van uw werk. Veroorzaakt u een schade bij uw klant, bijvoorbeeld door een bouw- of rekenfout of omdat u een kop koffie over een laptop laat vallen? Dan hangt er mogelijk een flinke schadeclaim boven uw hoofd. Als ZZP’er bent u niet automatisch verzekerd. Dit moet u zelf regelen. Er zijn verschillende vormen van de ZZP aansprakelijkheidsverzekering, zodat u degene kunt kiezen die bij u past.

 

Soorten ZZP aansprakelijkheidsverzekeringen

 

Er zijn twee soorten ZZP aansprakelijkheidsverzekeringen, namelijk de

 • beroepsaansprakelijkheidsverzekering

 • bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt u de financiële schade en met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u letsel- en materiële schade.

 

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP 2021

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (ook wel bav) is bedoeld voor ZZP’ers die een adviserende rol hebben. Zoals een consultant, een jurist, een ingenieur en een architect. U bent met deze verzekering gedekt voor de financiële schade die de klant loopt door uw advies. 

Wat wordt gedekt onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

 • vermogensschade die het bedrijf maakt door uw fout (inkomsten, omzet, winst)
 • de schade door een beroepsfout
 • het herstel van de schade
 • de kosten voor verweer en rechtsbijstand

Wat wordt niet gedekt onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

 • letsel- of zaakschade
 • schades door opzet

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP dekt letsel en materiële schade die door u is veroorzaakt tijdens het uitvoeren van uw werk. Het gaat daarbij om schade die u per ongeluk maakt tijdens het uitvoeren van uw werk. Kortweg heet deze verzekering ook wel avb.

Wat wordt gedekt onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 • schade ontstaan door uw product
 • schade die u veroorzaakt aan een ander
 • milieuschade

Wat wordt niet gedekt onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

 • schade aan uzelf
 • schade aan uw eigen spullen
 • schade door een auto
 • schade door opzet

Wat is de beste aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

De vraag wat de beste aansprakelijkheidsverzekering ZZP is, horen wij regelmatig. Helaas is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Voor iedere ZZP’er is een andere aansprakelijkheidsverzekering de beste. Zo is de ene ZZP’er juist op zoek naar een goedkope aansprakelijkheidsverzekering ZZP en is het voor de andere ZZP’er juist belangrijk dat er uitgebreide voorwaarden gelden. Door uw wensen aan te geven bij het maken van een aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijking, ziet u snel welke verzekering het beste aansluit bij uw wensen. Vaak staat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering ZZP bovenaan.

aansprakelijkheidsverzekering zzp

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken

Om uw zoektocht naar een goede aansprakelijkheidsverzekering te vergemakkelijken, kunt u op onze website de aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken. Niet alleen makkelijk, maar ook heel verstandig. Zo komt u erachter bij welke verzekeraar u het goedkoopste uit bent. Maar ook welke verzekeraar voor u de beste voorwaarden biedt. Vergelijken via onze website scheelt u bovendien veel tijd, want dan hoeft u geen speurtocht te houden op internet naar alle verzekeraars. U heeft wel wat beters te doen met uw tijd! Zodra u start met vergelijken geeft u uw gegevens op en uw beroepsgroep. Op basis van de gegevens die u invult, wordt een vergelijking gemaakt.


Aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten

 

Zodra u de ZZP aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar heeft vergeleken en weet welke verzekering u wilt afsluiten, kunt u dit direct regelen. U sluit de verzekering af bij de verzekeraar.

U kunt bij rechtstreeks geen aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten, omdat wij geen verzekeraar zijn. Wilt u een verzekering afsluiten, dan kunt u dat doen aan de hand van de volgende stappen.

 1. Start met aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken
 2. Kies de verzekeraar waar u de verzekering wilt afsluiten
 3. Vul uw gegevens in
 4. Vraag de verzekering aan
 5. De verzekeraar zal de aanvraag vervolgens beoordelen en u op de hoogte houden van de aanvraag

Andere zakelijke verzekeringen

Bekijk hieronder andere verzekeringen

Veelgestelde vragen

In principe is een ZZP aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Het kan wel voorkomen dat een opdrachtgever een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht stelt. Let hierop voordat u de opdracht aanneemt. Eventueel kunt u er nog op tijd eentje afsluiten.

Door het maken van een vergelijking ziet u snel welke verzekeraar de laagste premie biedt. Let er echter op dat de voorwaarden ook erg belang zijn. De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering ZZP staat vaak bovenaan in de vergelijking.

De keuze of u een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten, hangt af van uw beroep. Heeft u een adviserende baan, bijvoorbeeld als jurist, ingenieur of architect? Kies dan voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In de andere gevallen kiest u voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Dat hoeft niet, maar is wel verstandig. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) bent u gedekt voor aansprakelijkheid in de privé sfeer. Dus bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stuk maakt bij uw buren of als uw kind met voetballen een ruitje intrapt. Met een ZZP aansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt voor schade die u tijdens uw werk veroorzaakt. Dit is niet gedekt op een AVP.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01