Zakelijke autoverzekering

Wilt u uw bedrijfsauto verzekeren? Dan raden wij aan om te kijken wat een zakelijke autoverzekering inhoudt. Het afsluiten van een autoverzekering is verplicht. Hoe zit dat met een zakelijke auto? En wat is het verschil tussen een zakelijke en een particuliere autoverzekering? Lees het hier.

Autoverzekering vergelijken

Waarom een zakelijke autoverzekering?

Waarom een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering is voor auto’s die als bedrijfsauto worden gezien. Koopt u een auto op naam van uw onderneming? Dan is het een zakelijke auto. Maar koopt u een auto op uw eigen naam? Dan kunt u een particuliere autoverzekering afsluiten. Echter, veel verzekeraars hebben als voorwaarde dat er maximaal 25.000 kilometer per jaar als particulier gereden mag worden. Komt u boven dit limit uit? Dan ziet de verzekeraar u als zakelijk gebruiker en is het nodig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.
  [inhoudsopgave]

Zakelijke autoverzekering vergelijken


Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders op het gebied van autoverzekeringen. Hierdoor kan het voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer zit en u geen idee heeft welke verzekering u moet afsluiten. Een zakelijke autoverzekering vergelijken kan u daarom helpen. Door middel van de zakelijke autoverzekering vergelijker ziet u in een oogopslag welke aanbieders er zijn en wat de maandelijkse premies zijn. Wilt u een verzekering voor uw zakelijke auto afsluiten? Dan doorloopt u de volgende stappen:
 • Bedenk welke dekking u voor uw zakelijke auto wilt hebben. Wilt u alleen een basisverzekering? Of gaat u voor een allrisk verzekering?
 • Bekijk de voorwaarden en premies van de aanbieders in de vergelijkingstool
 • Vergelijk alle zakelijke autoverzekeringen en kies de verzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past

Heeft u alle stappen zorgvuldig doorlopen? Dan heeft u de autoverzekering gevonden die het beste bij uw situatie aansluit. Let er hierbij op dat de goedkoopste zakelijk autoverzekering niet perse de beste keuze is. Door blind te kiezen voor de laagste premie, loopt u kans dat u onvoldoende verzekerd bent en toch nog rekeningen uit eigen portemonnee moet betalen. Het is daarom belangrijk dat u een verzekering kiest die een goede dekking biedt zodat u niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Zakelijke verzekering versus particuliere verzekering


In Nederland is een autoverzekering afsluiten verplicht voordat u met uw auto de weg opgaat. Dit kan een particuliere autoverzekering zijn, maar ook als zakelijk gebruiker bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Bent u ondernemer en heeft u een auto of bestelbus aangeschaft op naam van het bedrijf? Dan wordt deze auto gezien als een zakelijke auto en is het nodig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Maar heeft u een auto gekocht op uw eigen naam? Dan mag u ook een particuliere autoverzekering afsluiten. Veel verzekeraars hanteren bij een particuliere autoverzekering een limiet voor het aantal zakelijk gereden kilometers. Over het algemeen ligt dit limiet rond de 25.000 kilometer per jaar. Wanneer u dit limiet overschrijdt, dan bent u verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

Zakelijke autoverzekering kosten


Een zakelijke autoverzekering is – over het algemeen – duurder dan een particuliere autoverzekering. Deze hogere premie wordt gerekend omdat verzekeraars verwachten dat zakelijk gebruikers vaker onderweg zijn en op drukkere tijden in de auto rijden. Bovendien maken zij meer kilometers dan particuliere gebruikers. Deze factoren zorgen ervoor dat verzekeraars verwachten dat zakelijke rijders meer risico lopen op schade en daarmee de kans vergroten dat de verzekeraar moet uitkeren. Dit hogere risico leidt er daarom toe dat de maandelijkse premie hoger is. Daarnaast heeft het eigen risico en de dekkingsgraad van de autoverzekering ook invloed op de kosten. Een simpele basisverzekering zal bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een allrisk zakelijke autoverzekering.

Welke zakelijke autoverzekering sluit ik af?


Wilt u een zakelijke autoverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten welke opties u heeft. De overheid verplicht alle bestuurders om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze wettelijke verplichting geldt zowel voor particuliere als zakelijke weggebruikers. Wilt u een goedkope zakelijke autoverzekering afsluiten? Dan past deze basisverzekering het beste bij u. Echter, met de WA-verzekering bent u nog niet verzekerd tegen eigen schade. Wilt u ook de schadekosten vergoed krijgen als uw eigen auto schade oploopt? Kies dan voor een ruimere dekking, U heeft altijd de keus uit deze drie dekkingen:
 1. WA autoverzekering; hiermee dekt u de schade die u toebrengt aan een ander
 2. WA beperkt casco autoverzekering: met deze verzekering bent u verzekerd voor schade aan derden én voor eigen schade door ruitbreuk, brand, diefstal, inbraak en weersomstandigheden
 3. All Risk autoverzekering: deze allrisk autoverzekering is de meest complete autoverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor schade aan anderen én voor eigen schade door ruitbreuk, brand, diefstal, inbraak, vandalisme en weersomstandigheden. Daarnaast bent u ook verzekerd wanneer u wordt aangereden of wanneer u zelf een aanrijding veroorzaakt.


Zakelijke auto verzekeren via Totaalbesparen.com


Bent u op zoek naar de goedkoopste zakelijke autoverzekering? Dan raden wij u aan om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier ziet u snel de verschillen in premie en polisvoorwaarden en kunt u kiezen voor de beste zakelijke autoverzekering. Het vergelijken van de verschillende verzekeringen kan ervoor zorgen dat u flink wat kosten kunt besparen per maand. Bij het vergelijken van de verschillende aanbieders let u op de volgende punten:
 • Maandelijkse premie: welk bedrag moet u per maand betalen?
 • Eigen risico: hoeveel kosten moet u uit eigen portemonnee betalen?
 • Schadeafhandeling: wordt u in natura of kapitaal uitgekeerd?
 • Polisvoorwaarden: gelden er aanvullende voorwaarden?

Door de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, komt u erachter welke autoverzekering het beste bij u past. Heeft u bijvoorbeeld genoeg aan een basisverzekering? Of wilt u uw auto verzekeren met een maximale dekking? Via de vergelijkingsmodule van Totaalbesparen.com ziet u welke aanbieders er zijn en welke zakelijke autoverzekering zij bieden. Heeft u alle verzekeringen met elkaar vergeleken? Dan kiest u eenvoudig en snel de beste zakelijke autoverzekering. Bovendien kunt u bij Totaalbesparen.com altijd rekenen op een eerlijke en onafhankelijke vergelijking. Wij zijn er voor u en zorgen ervoor dat u een betrouwbare vergelijking kunt doen. Dit kunnen wij garanderen omdat wij alle aanbieders – ongeacht of wij hier wel of geen vergoeding voor krijgen – op onze site vermelden.

Veel gestelde vragen over zakelijke autoverzekeringen

Welke basis zakelijke autoverzekeringen zijn er?

Iedere bestuurder in Nederland is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten die ontstaan wanneer u schade veroorzaakt aan derden of aan spullen van derden.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Wilt u ook eigen schade verzekeren? Dan heeft u de keuze uit de WA Beperkt Casco en de Allrisk WA Casco. De allrisk autoverzekering is de meest volledige verzekering en biedt de meeste dekking.

Is een zakelijke autoverzekering verplicht?

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten – zowel als particuliere als zakelijke gebruiker. Of u uw zakelijke auto aanvullend wilt verzekeren, is geheel uw eigen keuze. Wanneer u uw auto op naam van het bedrijf koopt, dan heeft u een zakelijke autoverzekering nodig. Schaft u een auto aan en zet u deze op uw eigen naam? Dan voldoet een particuliere autoverzekering.

Wat zijn de kosten van een zakelijke autoverzekering?

Dit verschilt per verzekering. Een basis WA-verzekering is het goedkoopste, maar biedt ook de minste dekking. Een Allrisk verzekering is de meest complete zakelijke autoverzekering, maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Over het algemeen wordt de hoogte van de premie bepaald aan de hand van het eigen risico en de dekkingsgraad. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. En hoe hoger de dekkingsgraad, hoe hoger de kosten van de autoverzekering.

Zakelijke autoverzekering vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01