Schade door buitenspelende kinderen, is dat verzekerd?

Ouders vinden het vaak heerlijk als hun kinderen buiten spelen. Maar zoals u weet zit een ongeluk in een klein hoekje en gaat er wel eens iets stuk. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal door de ruit, een fiets die krast langs de auto van de buren, een vaas die omver getrapt wordt of als jouw kind het speelgoed van een ander per ongeluk kapot maakt of beschadigd. Wordt deze schade door buitenspelende kinderen vergoed? En door welke verzekeraar? U leest het hieronder.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Gelukkig zijn de kosten van schade door buitenspelende kinderen. Namelijk onder de aansprakelijkheidsverzekering. De meeste mensen hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en zijn daarom voor zulke kosten verzekerd. Heeft u deze nog niet? Op deze pagina kunt u eenvoudig een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Schade door uw kind veroorzaakt


Als uw kind een schade heeft veroorzaakt bij iemand anders, dan kunt u deze schade verhalen op uw aansprakelijkheidsverzekering. De schade moet wel per ongeluk aangebracht zijn. Indien het met opzet is gedaan, zal de verzekeraar niets uitkeren. Daarnaast is het belangrijk dat op uw polis de gezinsdekking aan staat. Dit betekent dat schade die veroorzaakt wordt door kinderen ook gedekt wordt.

Schade door een ander kind aan uw spullen veroorzaakt


Indien de dochter of zoon van iemand anders schade veroorzaakt aan uw spullen, dan kunt u hen aansprakelijk stellen voor de schade. Zij kunnen dan hun eigen aansprakelijkheidsverzekering aanspreken en de kosten daar verhalen. Eventueel kunt u uw rechtsbijstandsverzekering inschakelen om dit voor u te regelen.

Onbekend wie de schade heeft veroorzaakt


Als u niet weet wie de schade heeft veroorzaakt, dan wordt het heel lastig om een schade vergoed te krijgen van de verzekeraar. Neem in dit geval wel contact op met uw verzekeraar. Is de schade binnenshuis gebeurd, contact dan uw inboedelverzekeraar. Gebeurde het buitenshuis, neem dan contact op met uw aansprakelijkheidsverzekeraar of als uw auto beschadigd is, uw autoverzekeraar.

Aansprakelijkheidsverzekering kiezen


Omdat kinderen regelmatig spelenderwijs per ongeluk een schade veroorzaken is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Niet alleen voor uzelf - u kunt immers zelf ook iets beschadigen bij een ander - maar zeker ook als u kinderen heeft. Welke aansprakelijkheidsverzekering (ook wel AVP genoemd) voor u de beste is, is per persoon verschillend. Maak op deze pagina een AVP vergelijking en u ziet snel welke voor u de beste keuze is.

Vergelijk de AVP

Direct naar resultaat

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap