OHRA autoverzekering

Bent u op zoek naar de OHRA autoverzekering? Vergelijk alle autoverzekeringen via onze handige vergelijker. Zo weet u binnen 1 minuut of de OHRA autoverzekering de beste voor u is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 13 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 22 april 2021

Autoverzekering OHRA

Naast lage premies biedt Ohra een betrouwbare en degelijke service bij haar autoverzekeringen aan. De online recensies van klanten geven een positieve gebruikerservaring weer. Ohra biedt drie soorten basisdekkingen aan bij het afsluiten van een autoverzekering, de standaard WA verzekering, de WA Plus verzekering en de All Risk verzekering. De standaard Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is de minimaal verplichte autoverzekering voor iedereen die een auto bezit. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. De WA Plus of All Risk verzekering dekken u tegen schade aan uw auto door bijvoorbeeld: brand, hagel, storm of een aanrijding met loslopende dieren of wild. Indien u benieuwd bent of Ohra voor u een goede keuze is kunt u bij Totaalbesparen.com autoverzekeringen vergelijken.

OHRA autoverzekering

Wat heeft de OHRA autoverzekering te bieden

Naast de basis dekkingen biedt een autoverzekering van Ohra ook extra dekkingen aan.

Diefstal

Met de aanvullende verzekering ‘Diefstal’ verzekert u onder andere schade door inbraak of diefstal. Hierbij geldt hoe hoger de beveiligingsklasse van uw auto is des te lager de premie zal zijn.

Ruit

De aanvullende verzekering ‘Ruit’ dekt schade aan uw autoramen zolang er verder geen schade is aan de auto.

Aanrijding

De aanvullende verzekering ‘Aanrijding’ biedt vergoedingen aan wanneer uw auto wordt aangereden, in het water terecht komt of schade oploopt door vandalisme. Ook krijgt u bij deze aanvullende verzekering hulp in het buitenland bij mechanische of elektrische problemen.

Ongevallen inzittenden

De aanvullende verzekering ‘Ongevallen Inzittenden’ verzekert alle personen in uw auto. Mocht er door een ongeluk iemand overlijden of permanent invalide raken, dan keert Ohra hier een bedrag voor uit ongeacht wie er aansprakelijk is. Bij overlijden is dit bedrag €25.000,- per inzittende en bij permanente invaliditeit €75.000,- per inzittende. Is de invaliditeit niet permanent dan wordt er een percentage van dit bedrag uitgekeerd.

Schade inzittenden

De aanvullende verzekering ‘Schade Inzittenden’ vergoedt de schade aan bestuurder en passagiers door een ongeval tot een bedrag van één miljoen ongeacht wie er aansprakelijk is.

Rechtsbijstand

Verder zijn er nog de aanvullende verzekeringen ‘Rechtsbijstand Motorrijtuig’ waarbij u juridische hulp ontvangt van DAS en ‘Pechhulp Nederland’ waarmee u recht heeft op hulp door heel Nederland voor reparaties of vervangend vervoer.

Ohra autoverzekering en no-claim korting

Alle verzekeraars maken sinds 1 januari 2015 gebruik van een nieuwe regeling voor schadevrije jaren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een no-claim ladder. Voor elke keer dat u een schade claimt valt u vijf jaar terug in schade vrije jaren. Hebt u een jaar geen schade geclaimd? Dan gaat het aantal met één jaar omhoog. Het enige wat de verzekeraars nog zelf bepalen is hoe hoog de korting is. Het aantal schadevrije jaren bepalen dus uw trede en de bij behorende korting. Bij Ohra kan dit oplopen tot wel 82%. Hiervoor dient u wel eerst veertien jaar of meer schadevrij te rijden en aaneengesloten verzekerd te zijn.

Schade melden bij Ohra autoverzekering

Via de Ohra App kunt u gemakkelijk schade melden wanneer het uitkomt. Schade melden kan ook schriftelijk. Het adres hiervoor is: OHRA Schadeverzekeringen, Postbus 40000, 6803 GA Arnhem. Ook is het mogelijk telefonisch te melden op het nummer +31 (0)26 400 4040. Voor autoschade met een tegenpartij dient u een schadeformulier in te vullen. Is er geen tegenpartij dan hoeft u ook geen formulieren in te vullen.

Ohra autoverzekering opzeggen

Bij Ohra maken ze geen gebruik van een opzegtermijn. U kunt dus dagelijks opzeggen. In uw persoonlijke online account kunt u uw autoverzekering opzeggen. Het is hier ook mogelijk uw autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Als u uw auto niet meer gebruikt kunt u de autoverzekering tot maximaal twaalf maanden laten stopzetten. Dit kan als u geen eigenaar meer bent van de auto, uw auto total loss is, of als uw auto gestolen is.

OHRA autoverzekering contactgegevens

Telefoon: 026 400 4040

Postadres:
Postbus 40000
6803 GA Arnhem