Autoverzekering opzeggen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering, kunt u autoverzekeringen vergelijken. Uw nieuwe verzekeraar regelt de opzegging dan vaak voor u.

Autoverzekering vergelijken

Wat u moet weten voor het opzeggen van de autoverzekering

Het opzeggen van een autoverzekering is snel geregeld. In de voorwaarden van uw polis leest u of en welke opzegtermijn u heeft. Heeft u uw auto verkocht, dan kunt u de polis gewoon opzeggen. Bij een aantal verzekeraars regelt u dit zelf online, bij anderen telefonisch of schriftelijk.

Opzegtermijn

Heeft u een autoverzekering afgesloten? Dan geldt er meestal een opzegtermijn van een maand. Heeft u een jaarcontract afgesloten, dan kunt u de verzekering na een jaar opzeggen. Dit kunt u dagelijks doen.

Heeft u een autoverzekering afgesloten tijdens een actie? Let dan goed op de looptijd van het contract. In sommige gevallen kiest u dan voor een meerjarig contract. Deze kunt u dan niet zomaar opzeggen.

Goed om te weten is dat een polis stilzwijgend verlengen wettelijk niet meer is toegestaan. Verzekeraars moeten u vooraf informeren over het doorzetten van uw polis. Wilt u dat niet, dan kunt u de autoverzekering opzeggen. U kunt dan elders een nieuwe autoverzekering afsluiten.

Redenen om op te zeggen

Er zijn verschillende redenen om de autoverzekering op te zeggen. Denk aan;
  • verkoop van de auto. Zorg er in dit geval voor dat u het vrijwaringsbewijs hebt en bewaard.
  • dat de verzekeraar de premie op enig moment met een onredelijk bedrag heeft verhoogd. De verzekerde mag de polis dan op ieder moment opzeggen.
  • u elders een goedkope autoverzekering gevonden heeft.
  • u niet tevreden bent met uw huidige verzekeraar
  • dat de verzekeringnemer is overleden.

Stappenplan opzeggen autoverzekering

Om uw autoverzekering op te zeggen, moet u zelf actie ondernemen. Bij het wisselen van autoverzekeraar is er namelijk vaak geen opzegservice. Dat betekent dat de verzekerde zelf de verzekering op dient te zeggen. Bij de meeste autoverzekeraars kan dit tegenwoordig online. De verzekerde logt dan in op de klantenomgeving van de verzekeraar en geeft aan dat hij de polis op wil zeggen.

Bij sommige verzekeraars is digitaal opzeggen niet mogelijk. In dat geval dient de verzekerde een brief te sturen naar de verzekeraar. Er zijn online opzegbrieven te vinden. Houd rekening met opzegkosten van een paar euro tot 25 euro. Deze kosten staan niet vermeld in de voorwaarden, maar worden vaak verrekend bij de premieteruggave.

Nieuwe autoverzekering kiezen


Let erop dat u tijdig een nieuwe autoverzekering afsluit. U mag niet onverzekerd de weg op. Het is verstandig om de autoverzekering te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u niet teveel geld betaalt voor uw nieuwe verzekering.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01