Autoverzekering opzeggen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering, kunt u autoverzekeringen vergelijken. Uw nieuwe verzekeraar regelt de opzegging dan vaak voor u.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering 2020

Wat u moet weten voor het opzeggen van de autoverzekering

Tegenwoordig is het opzeggen van een autoverzekering een stuk eenvoudiger dan tien jaar geleden. Wel is het belangrijk de polisvoorwaarden bij het afsluiten van de autoverzekering al door te nemen. In de polisvoorwaarden kunt u namelijk terugvinden of er een opzegtermijn voor de autoverzekering geldt. Bij de meeste autoverzekeraars is dit niet het geval.

Bovendien kunnen verzekerden bij sommige verzekeraars online opzeggen, terwijl bij andere verzekeraars nog een telefoontje of opzegbrief noodzakelijk is. Of het mogelijk is dagelijks op te zeggen, verschilt per verzekeraar. Indien u een geldige reden heeft om de autoverzekering op te zeggen, bijvoorbeeld verkoop van de auto, heeft u in principe altijd het recht de verzekering op te zeggen.


Opzegtermijn

Houd rekening met de opzegtermijn van de autoverzekering. Bij de meeste autoverzekeraars kunnen verzekerden al binnen het eerste jaar opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Bij andere verzekeraars moet de verzekerde tenminste al een maand premie betaald hebben om op te kunnen zeggen.

Er geldt doorgaans een opzegtermijn van een maand. Wie een jaarcontract afsluit, kan na een jaar de verzekering dagelijks opzeggen. Ook als de verzekeraar na een jaar een nieuwe polis stuurt betekent dit niet dat de verzekerde nog een jaar bij de verzekeraar moet blijven. Stiekem verlengen van een verzekering is sinds 2010 bij wet verboden.

Houd bovendien rekening met acties waarbij de verzekerde veel korting op de premie krijgt. In sommige gevallen gaat het om meerjarige contracten. De verzekerde mag dan niet zomaar opzeggen.


Redenen om op te zeggen

Er zijn verschillende redenen om de autoverzekering op te zeggen. Bijvoorbeeld omdat de premie van de autoverzekering op enig moment met een onredelijk bedrag verhoogd is. De verzekerde mag dan op ieder moment opzeggen. Een andere reden is bijvoorbeeld omdat de verzekerde wil overstappen naar een andere verzekeraar.


Zo zeg je de autoverzekering op

Om uw autoverzekering op te zeggen, kunt u zelf actie ondernemen. Bij het wisselen van autoverzekeraar is er namelijk vaak geen opzegservice. Dat betekent dat de verzekerde zelf de verzekering op dient te zeggen. Bij de meeste autoverzekeraars kan dit tegenwoordig gemakkelijk online. De verzekerde logt dan in op de klantenomgeving van de verzekeraar en geeft aan dat hij de polis op wil zeggen.

Bij sommige verzekeraars is digitaal opzeggen niet mogelijk. In dat geval dient de verzekerde een brief te sturen naar de verzekeraar. Er zijn online opzegbrieven te vinden. Houd rekening met opzegkosten van een paar euro tot 25 euro. Deze kosten staan niet vermeld in de voorwaarden, maar worden vaak verrekend bij de premieteruggave.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap