Autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering is verplicht wanneer u met een auto de weg op wil gaan. Om niet teveel te betalen is het aan te raden autoverzekeringen te vergelijken. Via Totaalbesparen.com kunt u gemakkelijk en snel de goedkoopste autoverzekering vinden.
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 5 mei 2021
Leon Schouten is directeur van Totaalbesparen.com en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 25 januari 2024

Autoverzekeraars

Er zijn verschillende verzekeraars in Nederland die een autoverzekering bieden. Daarnaast zijn ook verschillende tussenpersonen actief. Op Totaalbesparen.com vergelijkt u alle verzekeraars die hun prijzen doorgeven, ook als wij van de verzekeraar geen vergoeding ontvangen. Prijzen van tussenpersonen nemen wij niet mee in de vergelijking.

Elke verzekeraar heeft een eigen formule om de verzekeringspremie te berekenen. De ene verzekeraar verbindt een hoger risico aan jonge mannen en de ander vindt het aantal schadevrije jaren belangrijker dan geslacht of leeftijd. Welke verzekeraar voor u voordeliger is hangt af van uw persoonlijke situatie. Gebruik onze vergelijker om direct te zien welke verzekeraar voor u de goedkoopste is.

Hieronder ziet u een overzicht van verzekeraars waarvan wij de prijzen vergelijken. Klik op de naam van een verzekeraar voor meer informatie over de verzekeraar, contactgegevens en beschikbare verzekeringen.

Autoverzekering berekenen

Voor uw auto kunt u van alles berekenen bij Totaalbesparen.com. Allereerst natuurlijk de kosten voor uw autoverzekering. Maar ook andere dingen kunnen leuk en handig zijn om te berekenen. Op deze manier creëert u duidelijkheid over (te verwachten) kosten. Voor veel van deze handige berekeningen kunt u gebruik maken van onze rekenmodules. Met deze rekenmodules berekent u op een simpele en snelle manier wat de kosten zijn in een bepaalde situatie. Omdat kosten verschillend zijn per huishouden, plaats en situatie, dienen de uitkomsten gezien te worden als indicaties.

Bij het berekenen van uw autoverzekering is het handig als u van tevoren weet wat voor type verzekering u wilt gaan afsluiten. Een wa autoverzekering is het minimaal verplichte. U kunt deze standaard dekking uitbreiden met een beperkt casco autoverzekering of volledig casco dekking. Daarnaast dient u ook te beschikken over bepaalde informatie zoals het kenteken van uw auto of merk- en modelinformatie, het aantal schadevrije jaren op uw naam en het aantal kilometers dat u verwacht te gaan rijden.

Bekende automerken pagina's

Handige informatie

Op Totaalbesparen.com vergelijkt u niet alleen autoverzekeringen, u vindt bij ons ook veel handige informatie waarmee u zaken voor uzelf kunt verduidelijken. Er zijn voor auto’s een boel regelingen en procedures van kracht. Deze kunnen medebepalend zijn bij de aanschaf of verkoop van een auto. Zo heeft u bij de verkoop van een auto bijvoorbeeld altijd een tenaamstellingscode nodig en is er een speciale youngtimer regeling voor ondernemers voor de wat oudere auto’s op naam van de zaak. Hieronder ziet u staan welke informatie er beschikbaar via Totaalbesparen.com. Mist u informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Exclusieve auto verzekeren

Wilt u een auto verzekeren met een hoge nieuwwaarde? Dan zult u erachter komen dat niet altijd even gemakkelijk is. De meeste verzekeraars hanteren namelijk een bovengrens van ongeveer € 80.000 als nieuwwaarde. Wanneer uw auto een nieuwwaarde is die hierboven ligt, is de kans groot dat uw aanvraag voor een standaard autoverzekering wordt afgewezen. U bent dan aangewezen op een exclusieve autoverzekering. Daar betaalt u aanzienlijk meer dan bij een normale verzekeraar. Gelukkig zijn er verschillende verzekeraars waar u ook uw dure auto tegen normale tarieven kunt verzekeren. Dit is mede aan de opkomst van Tesla en andere nieuwe voertuigen met een hoge nieuwwaarde te danken. Waar de markt voor exclusieve auto’s vroeger vrij risicovol was, vallen er tegenwoordig steeds meer normale auto’s in de uitgesloten prijscategorieën. Let er op dat verzekeraars nog wel rekening houden met het risico. Daarop is immers de premie berekend. Dat heeft tot gevolg dat het verzekeren van een Tesla een stuk goedkoper is dan het verzekeren van een Maserati met eenzelfde nieuwprijs. Dat komt doordat de verzekeraar een hoger risico op schade toewijst aan de Maserati. Verder zijn ook uw leeftijd, schadehistorie en het aantal schadevrije jaren van grote invloed op de vraag of uw dure auto verzekerd kan worden bij een bepaalde verzekeraar.

Wanneer u een goede reputatie heeft bij uw huidige verzekeraar is het aan te raden om eerst te proberen de auto bij uw huidige verzekeraar te verzekeren. De nieuwwaarde grens die verzekeraars hanteren is namelijk geen harde grens. Indien u al meer dan tien jaar bij dezelfde verzekeraar zit en nog nooit schade heeft geclaimd, is de kans groot dat ook een duurdere auto wel wordt geaccepteerd. Dat kan dan helaas niet online. U kunt uw verzekeraar bellen om te vragen of zij voor u een uitzondering kunnen maken.

Goedkope autoverzekering afsluiten

Bij Totaalbesparen.com staat de goedkoopste autoverzekering altijd bovenaan. Ook als wij van de goedkoopste verzekeraar geen vergoeding ontvangen. Zo bent u er zeker van dat u bij ons altijd de beste deal krijgt. Omdat verschillende vergelijkers verschillende resultaten kennen, is het toch altijd aan te raden meerdere vergelijkingen te maken bij verschillende aanbieders. Daarvoor kunt u uiteraard terecht bij andere websites dan Totaalbesparen.com. Hoewel goedkoop aantrekkelijk klinkt, is het nog belangrijker een goede verzekering te hebben met voldoende dekking. Zeker voor nieuwere voertuigen is een allrisk autoverzekering geen overbodige luxe. Het is natuurlijk niet de bedoeling om over verzekerd te zijn, maar het zeker ook niet de bedoeling om onder verzekerd te zijn. Het is misschien aantrekkelijk iets minder te betalen voor een iets mindere dekking, maar in het geval van een ongeluk kan dit nare gevolgen hebben. Het belangrijkste is om voor uzelf duidelijk te hebben waarnaar u op zoek bent. Zo zou u van tevoren al moeten weten welke dekking u wilt en eventueel welke aanvullende verzekeringen u wilt afsluiten. Op basis daarvan kunt u dan op zoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering die aan uw vereisten voldoet. Zo loopt u geen onnodig risico. Let er dus op dat goedkoop geen duurkoop wordt.