Camera verzekering

Het is een nachtmerrie voor een fotograaf als de camera beschadigd raakt of gestolen wordt. Ook als u altijd heel voorzichtig met uw spullen omgaat. Het is dan ook aan te raden om te kijken of een camera verzekering iets voor u is. Een verzekering geeft u de zekerheid. U hoeft bij schade, verlies of diefstal niet zelf voor alle kosten op te draaien.

Camera verzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]

Waarom een camera verzekering?

U als fotograaf weet natuurlijk als geen ander dat de waarde van uw camera apparatuur al snel in de duizenden euro’s kan lopen. Voor elke fotograaf is het dan ook een verschrikkelijk idee als de apparatuur beschadigd raakt of wordt gestolen. Ook als u altijd heel voorzichtig met uw camera omgaat. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Daarom kan het slim zijn om een camera verzekering te nemen. Een camera verzekering geeft u namelijk een hoop zekerheid. Hiermee hoeft u niet voor alle kosten op te draaien wanneer uw camera beschadigd raakt, verloren gaat of wordt gestolen. Om een goedkope camera verzekering te vinden, raden wij u aan om de verschillende verzekeringen te vergelijken.

camera verzekering

Camera verzekering vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een verzekering voor uw camera, dan komt u er al snel achter dat er vele aanbieders van verzekeringen zijn. Wij begrijpen heel goed dat het dan misschien lastig is om de juiste verzekering te kiezen. Daarom vertellen wij u graag waar u aan moet denken wanneer u op zoek bent naar een camera verzekering. Het is daarbij belangrijk om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier ziet u wat de opties zijn en kunt u een verzekering kiezen die het beste bij u past. Een camera verzekering vergelijken doet u op basis van:

 • Welke dekking wilt u voor uw camera?
 • Hoe hoog mag de premie per maand zijn?
 • Welk eigen risico wilt u betalen bij schade?
 • Welke verschillen zijn er in de schadeafhandeling?

Zakelijke camera verzekering

Voordat u de verschillende camera verzekeringen met elkaar vergelijkt, is het belangrijk om te weten dat de verzekeraar een verschil maakt tussen professioneel en recreatief gebruik van uw camera. Het verschil in fotograaf heeft namelijk invloed op de verzekering. Zo kunt u uw camera voor uw plezier of hobby gebruiken. U neemt uw camera bijvoorbeeld mee op vakantie om foto’s te maken. Of u gaat in de weekenden de natuur in om de mooiste plaatjes te schieten. Daarentegen kan het ook zijn dat u uw camera gebruikt om geld te verdienen. Wanneer u uw camera op professionele wijze gebruikt, dan ziet de verzekeraar u als een zakelijke gebruiker.

 • Zakelijke camera verzekering: verdient u geld met het maken van foto’s? Dan bent u een zakelijke gebruiker en is het nodig om een zakelijke camera verzekering af te sluiten.
 • Particuliere camera verzekering: verdient u geen geld met uw camera? Dan bent u een particuliere gebruiker en is een particuliere verzekering voldoende om uw camera te verzekeren.

Bij de meeste verzekeraars kunt u de zogenaamde verzekering camera professioneel optie kiezen. Deze optie is een verzekering die zakelijke apparatuur verzekerd met een flexibele dekking. Dit betekent dat u de losse onderdelen van uw fotoapparatuur kunt verzekeren. Bovendien kunt u ook tweedehands camera’s verzekeren. Let er hierbij wel op dat uw camera verzekering up-to-date blijft. Schaft u nieuwe apparatuur aan? Dan moet u uw verzekering aanpassen.

Verzekering camera dekking

De kosten van een complete camera set kan al snel in de honderden dan wel duizenden euro’s lopen. Uw camera verzekeren is dan ook heel slim. Echter, het is dan wel van belang dat u kiest voor de juiste dekking. Niets is zo vervelend als u erachter komt dat u wel een verzekering heeft gesloten, maar dat de dekking onvolledig is. Bij een camera verzekering afsluiten kijkt u daarom altijd eerst naar de dekking verschillen. Bovendien heeft de dekking invloed op de premie die u per maand moet betalen. U komt er al snel achter bij een camera verzekering vergelijken dat naarmate de dekking breder wordt en uw camera een hogere waarde heeft, de premie zal stijgen. Ook heeft het eigen risico invloed op de premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie.

camera verzekeren

Waar is mijn camera tegen verzekerd?

Zoals hierboven besproken, is het van belang om de juiste dekking te kiezen voor uw fotoapparatuur. Dit voorkomt grote teleurstellingen als blijkt dat u uw camera niet voldoende heeft verzekerd. Omdat het per verzekeraar kan verschillen wat wel en wat niet onder de dekking valt, raden wij altijd aan om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Toch zijn er een aantal algemene dekkingen van de camera verzekering:

 • Waterschade: fotocamera’s zijn heel gevoelig voor water. Wilt u als fotograaf prachtige plaatjes schieten op de mooiste locaties? Dan loopt u het risico dat uw camera in contact komt met water. Wel zo verstandig om dan verzekerd te zijn tegen waterschade.
 • Brandschade: met een camera verzekering bent u gedekt tegen schade door brand. Hierbij wordt wel altijd goed gekeken wat de oorzaak van deze brandschade is geweest. Wanneer de brand is veroorzaakt door overspanning of kortsluiting, dan is de camera verzekerd.
 • Valschade: het laten vallen van een fotocamera is iets wat geregeld voorkomt. Met een camera verzekering bent u gedekt tegen schade aan de display van de camera. Is het display van uw camera kapot door technische mankementen? Dan bent u met een camera verzekering hier ook tegen verzekerd.
 • Schade door derden: door uw camera te verzekeren, bent u ook gedekt tegen schade veroorzaakt door derden. Denk hierbij aan vandalisme en sabotage. Via de verzekeraar krijgt u de nieuwwaarde of dagwaarde van uw camera uitgekeerd. Bovendien kunt u in de meeste gevallen aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. Hierdoor hoeft u geen eigen risico te betalen.
 • Schade door bedieningsfouten: in de praktijk komt het veel voor dat er uitvoerig met de instellingen van de camera wordt geëxperimenteerd. Door onhandigheid of onwetendheid kan er daardoor schade ontstaan aan de camera. Goed om te weten dat u met een camera verzekering hier ook tegen bent verzekerd.

Camera verzekeren buitenhuisdekking

Verzekeraars maken een onderscheid tussen schade dat binnen wordt veroorzaakt en schade dat buiten wordt veroorzaakt. Wanneer u uw camera wilt verzekeren tegen diefstal, dan is het in veel gevallen nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Neemt u uw camera veel mee op pad? Dan is het aan te raden om een aanvullende buitenhuisdekking af te sluiten. Met deze aanvullende dekking bent u verzekerd tegen diefstal en verlies onderweg. Veel verzekeraars bieden deze optie aan. Logischerwijs zal de premie door deze extra aanvulling wel stijgen. Bovendien geldt er bij veel verzekeraars een maximum vergoeding en verschillende polisvoorwaarden. Het is daarom aan te raden om alle kleine lettertjes goed door te lezen.

Camera verzekering afsluiten

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope camera verzekering, dan is het zaak om alle kosten en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om voor uzelf na te gaan voor welke doelen u uw camera gebruikt. Wordt uw camera op professionele wijze intensief gebruikt? Of maakt u alleen af en toe op vakantie een foto? De algemene regel is: verdient u geld met uw camera, dan wordt deze op zakelijke wijze gebruikt. En is het nodig om een zakelijke camera verzekering af te sluiten. Veel verzekeraars bieden deze optie aan. Daarnaast kan het helpen om de volgende vragen voor uzelf te beantwoorden. Heeft u alle vragen beantwoord? Dan weet u wat de beste camera verzekering voor u is:

 • Heb ik genoeg aan de standaard dekking? Of wil ik mijn camera extra verzekeren?
 • Geldt de dekking alleen in Nederland of ook daarbuiten?
 • Valt mijn camera onder de inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of reisverzekering?
 • Krijg ik de dagwaarde of de nieuwaarde bij schade?
 • Hoeveel eigen risico betaal ik per schade?
 • Hoe hoog is de premie per maand en wat krijg ik daarvoor terug?
 • Wat is de looptijd van de verzekering? En zitten er voorwaarden aan het stoppen van de verzekering?

Camera verzekeren op inboedelverzekering

Zoals hierboven al even genoemd, kan het voorkomen dat uw camera onder de inboedelverzekering valt. Omdat er tegenwoordig voor alles wel een verzekering te vinden is, is de kans groot op oververzekeren. Dit betekent dat u dubbel bent verzekerd en dus onnodige kosten per maand betaalt. Het kan namelijk zo zijn dat uw camera gedeeltelijk onder de inboedelverzekering valt. Met de inboedelverzekering zijn uw spullen in uw huis verzekerd tegen brand, storm en diefstal. Ligt u camera in uw huis? Dan bent u middels de inboedelverzekering dus verzekerd. Hierbij geldt wel de strenge eis dat de camera in uw huis aanwezig moet zijn. Neemt u uw camera mee op pad? Dan valt deze niet onder de inboedelverzekering. Daarnaast geldt voor elektronica vaak een maximaal verzekerd bedrag. Hierdoor kan het voorkomen dat deze gedeeltelijke dekking niet voldoende is voor uw dure camera. Het is dan aan te raden om een aparte camera verzekering af te sluiten.

Dekking kostbaarhedenverzekering

Omdat u uw camera waarschijnlijk vaker buitenshuis dan binnenshuis gebruikt, is de inboedelverzekering in de meeste gevallen niet voldoende. Wanneer u niet over een aanvullende inboedelverzekering beschikt, dan is uw camera buitenshuis namelijk niet verzekerd. Daarom kunt u middels de kostbaarhedenverzekering uw camera ook verzekeren. Deze verzekering is speciaal in het leven geroepen om kostbare bezittingen te dekken. Let er hierbij wel op dat u middels een kostbaarhedenverzekering niet wereldwijd gedekt bent. Neemt u uw camera vaak mee op reis? Dan is uw camera dus niet verzekerd. Ook dan is de kostbaarhedenverzekering niet voldoende en is het aan te raden om een specifieke camera verzekering af te sluiten.

Uw camera en de reisverzekering

Een andere mogelijkheid voor een camera verzekering is de reisverzekering. Neemt u uw camera mee op vakantie? Dan is het aan te raden om de polisvoorwaarden van uw reisverzekering goed door te nemen. Let er hierbij vooral op de maximumvergoeding die u uitgekeerd krijgt van de verzekeraar. Deze kan namelijk erg verschillen. Bovendien kan de dekking van uw reisverzekering onvoldoende zijn. De kosten van een goede spiegelreflexcamera zijn namelijk al vaak vele malen hoger dan de maximumvergoeding die u uitgekeerd krijgt.

Camera verzekering via Totaalbesparen.com

Wanneer u uw camera goed wilt verzekeren, dan raden wij aan om een speciale camera verzekering af te sluiten. Op deze manier weet u zeker dat uw camera voldoende is gedekt tegen schade, verlies en diefstal. Bovendien zijn de maandelijkse premies relatief laag. Bent u op zoek naar de goedkoopste camera verzekering? Dan kun u eenvoudig via onze vergelijkingstool alle mogelijke camera verzekeringen vergelijken. In een oogopslag ziet u de verschillen in premie, eigen risico en voorwaarden. Wanneer u vergelijkt via Totaalbesparen.com, dan weet u zeker dat u een 100% eerlijk advies krijgt. Wij vermelden namelijk alle aanbieders en leveranciers op onze website, ongeacht of wij daar een vergoeding voor krijgen. Hierdoor weet u zeker dat de goedkoopste verzekering ook echt de goedkoopste is.

Veelgestelde vragen

Een camera verzekering is een verzekering speciaal voor uw camera. Hiermee bent u verzekerd tegen schade, diefstal en verlies van uw camera.

Een camera verzekering afsluiten doet u om uzelf te dekken tegen onvoorzien hoge kosten. Wanneer u een kapitaal hebt geïnvesteerd in goede fotoapparatuur, dan is het heel vervelend als er schade ontstaat. Er hangt geen tijdslimiet aan het afsluiten van een verzekering. U bepaalt dus zelf wanneer u dit doet. Neem rustig de tijd om alle verzekeringen te vergelijken.

U kunt uw camera verzekeren door middel van een speciale camera verzekering. Hierdoor weet u zeker dat uw camera voldoende is gedekt en u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het is wel aan te raden om de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering en reisverzekering door te nemen. Het kan namelijk zijn dat uw camera hier (gedeeltelijk) al onder valt. Door het controleren van de polissen voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent. Echter, de vergoeding die u voor uw camera kunt krijgen via de inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering en reisverzekering ligt vaak lager dan de aanschafwaarde van uw camera. Daarnaast moet u er op letten of u alleen binnenshuis of ook buitenshuis gedekt bent.

Hieronder vallen de dekkingen die een standaard camera verzekering aanbiedt. Onder de algemene dekking vallen waterschade, brandschade, valschade, schade door derden en schade door bedieningsfouten. Diefstal en verlies vallen niet onder de algemene dekking. Hiervoor zult u uw camera aanvullend moeten verzekeren.

De camera is er voor iedereen die zijn of haar camera wilt verzekeren. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen zakelijke gebruiker en particuliere gebruiker. Wanneer u geld verdient met uw camera, dan bent u een zakelijke gebruiker. Dan is de particuliere camera verzekering niet voldoende en zult u een zakelijke verzekering camera moeten afsluiten.

Door middel van een camera verzekering verzekerd u uw camera tegen schade en verlies. De aanschafwaarde van een goede camera is vaak hoog. Het is dan ook erg vervelend als uw camera beschadigd raakt of wordt gestolen. Met een camera verzekering dekt u uzelf tegen de financiële kosten die ontstaan door schade of verlies.

Wanneer u een camera verzekering afsluit, dan is uw camera verzekerd. Dit houdt in dat u niet zelf voor alle kosten hoeft op te draaien door schade of verlies. Heeft uw camera bijvoorbeeld een reparatie nodig omdat u deze hebt laten vallen? Dan worden de reparatiekosten gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar. U dient een schadeclaim in, betaalt het eigen risico en de rest van de kosten worden vergoed.

Het camera verzekering vergelijken doet u bij Totaalbesparen.com. Hier vindt u alle aanbieders van camera verzekeringen. Alle tarieven en aanbiedingen zijn up-to-date. Bovendien kunt u bij Totaalbesparen.com rekenen op een 100% eerlijke vergelijking.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01