Schade door huisdieren is dat verzekerd?

Een huisdier is onderdeel van uw gezin. En net als volwassen en kinderen, maken ook huisdieren wel eens iets kapot. Bijvoorbeeld als ze enthousiast op u af rennen, maar dat ene tafeltje met bloemen over het hoofd hebben gezien. Of als ze in de gordijnen of hang hangen. Kunt u deze schade op de verzekering verhalen? En zo ja, welke verzekering biedt dan dekking? Hieronder vertellen wij u er meer over.

Inboedelverzekering vergelijken

Schade aan uw eigen spullen


Brengt uw huisdier schade toe aan uw eigen spullen, dan is deze schade moeilijk te claimen bij een verzekeraar. Een huisdier valt onder uw verantwoordelijkheid en omdat u er zelf voor hebt gekozen om een huisdier in huis te nemen, stelt de verzekeraar dat u daarmee een overwogen risico neemt. Door de inboedelverzekeraar wordt alleen onvoorziene schade gedekt die niet door uzelf wordt aangericht. Hieronder valt ook uw huisdier. Dus als uw kat ineens besluit om uw bank als krabpaal te gebruiken, dan is dat enorm vervelend maar wordt uw schade niet vergoed. Komt er zonder uw toestemming een dier in uw huis, dan wordt eventuele schade wel vergoed.

Schade aan andermans spullen


Als uw huisdier schade toebrengt aan de spullen van iemand anders zult u zich daarover waarschijnlijk heel vervelend voelen. U kunt er zelf niets aan doen en uw hond of kat heeft het ook niet met opzet gedaan. Gelukkig biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking. Deze verzekering, ook wel WA genoemd, is in Nederland niet verplicht maar hebben de meeste Nederlanders wel afgesloten. Zeker als u kinderen of huisdieren heeft, is het verstandig om deze verzekering af te sluiten.

Met de aansprakelijkheidsverzekering dekt u schade die door u, uw kinderen of huisdieren wordt toegebracht aan anderen. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering geeft u aan hoe uw huishouden eruit ziet. Bijvoorbeeld of u kinderen of huisdieren hebt. Op basis daarvan wordt de premie bepaald. Een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak niet meer dan enkele euro’s per maand.

De hond zelf is verwond


Zijn het niet de spullen die beschadigd zijn, maar is uw hond schade aan gedaan door een ander? Bijvoorbeeld omdat hij verwond is geraakt door een aanrijding of erger nog is overleden door toedoen van een ander? Dan kunt u uw rechtsbijstandsverzekering inschakelen. Zij helpen u met juridische bijstand.

Als u een huisdier hebt, kunt u dierenverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten voor een dierenarts consult, het plaatsen van een ID chip en medicatie. Met een dierenverzekering zorgt u ervoor dat er goed voor uw geliefde dier gezorgd wordt zodra hij of zij dat nodig heeft. Naast de basis dierenverzekering kunt u ook aanvullende dekkingen kiezen. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van vaccinaties, crematie en chemotherapie.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap