FBTO motorverzekering

Bent u op zoek naar de FBTO motorverzekering? Vergelijk FBTO eerst met alle andere motorverzekeraars voordat u een verzekering afsluit.

De motorverzekering van FBTO

FBTO biedt verschillende producten aan. Zo ook de FBTO motorverzekering. Heeft u een nieuwe motor gekocht of wilt u weten of u met de motorverzekering van FBTO goedkoper uit bent? Bereken dan hier uw premie en sluit direct de verzekering af. U kunt dan veilig de weg op. Een motorverzekering is overigens verplicht in Nederland. Zonder motorverzekering mag u niet de weg op met uw motor. Ook niet voor een klein stukje. U riskeert anders een fikse boete. En dat is zonde van uw geld. U dient een motorverzekering af te sluiten zodra de motor op uw naam staat.

FBTO motorverzekering dekkingen

Zodra u een verzekering afsluit zult u een dekking moeten kiezen. Bij een motorverzekering zijn er altijd drie standaard basis dekkingen. Dit zijn de WA dekking, de WA beperkt casco dekking en de Allrisk dekking. Welke dekking u nodig heeft hangt sterk af van uw motor. De WA motorverzekering is verplicht.

Dit is de minimale dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen de schade die u toebrengt aan een ander. De WA dekking wordt met name gekozen voor oude motoren. Voor een wat nieuwere motor, wordt de WA beperkt casco dekking vaak gekozen. Hiermee dekt u tevens schade door brand, storm, hagel, bliksem, diefstal en een aanrijding met een loslopend dier. De all risk motorverzekering is de meest uitgebreide dekking. Deze kiest u indien u een nieuwe motor heeft of een motor met een hoge dagwaarde heeft. Met een allrisk dekking is ook de schade aan uw eigen motor gedekt. Wel zo prettig.

Aanvullende dekkingen

Naast de basis dekkingen kunt u ook een aantal aanvullende dekkingen kiezen. Deze zijn allen niet verplicht, maar geven net een stukje extra zekerheid. Bij FBTO kiest u uit;

  • Eigen risico
  • Winterstop korting
  • No-claimbeschermer

Voordelen motorverzekering FBTO

FBTO is een heel bekende verzekeraar in Nederland. U kent de reclames vast wel. “Jij kiest. FBTO.” Het afsluiten van een motorverzekering bij FBTO biedt u een aantal voordelen. Dit zijn;

  • FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7
  • Kies voor 3 maanden winterstop korting
  • Bij schade kiest u zelf naar welke garage u gaat
fbto motorverzekering

FBTO motorverzekering vergelijken

Wilt u weten wat een motorverzekering kost, dan kunt u eenvoudig een motorverzekering berekenen. Dit doet u door uw kenteken in te vullen en een aantal gegevens. Onder andere uw postcode, geboortedatum en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dit zijn de jaren dat u geen schade heeft geclaimd bij uw verzekeraar. Hoe meer jaar u heeft opgebouwd, hoe hoger de korting is die u krijgt. Vul vervolgens in hoeveel kilometer u per jaar rijdt en welke dekking u wenst. Er wordt dan een berekening gemaakt van de premie. Deze premie kunt u vergelijken met andere verzekeraars. Zo komt u er snel achter waar u de goedkoopste motorverzekering afsluit.

FBTO motorverzekering afsluiten

Via onze website kunt u geen FBTO motorverzekering vergelijken. Wilt u uw motor alsnog graag bij FBTO verzekeren, ga dan naar de website van FBTO. Via ons kunt u uw motor verzekeren bij Centraal Beheer, Univé, InShared, OHRA en HEMA. Vul hiervoor de laatste vragen in en vraag de verzekering direct aan. Vanaf nu wordt u door de verzekeraar op de hoogte gehouden van de aanvraag. Let er op dat u zonder het afsluiten van een motorverzekering nooit de weg op mag. Onverzekerd rondrijden is verboden.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  •  FBTO
  • Rijksoverheid
  • RDW