All risk motorverzekering

Met de all risk motorverzekering wordt zowel de schade aan de tegenpartij als schade aan uw eigen motor gedekt. Wel zo prettig. Lees hieronder alles over de motorverzekering allrisk.

Motorverzekering vergelijken

Wat is een all risk motorverzekering?

Wat is een all risk motorverzekering?

In Nederland is een WA verzekering wettelijk verplicht voor alle motorvoertuigen. Deze verzekering geeft u als motorrijder minimale dekking en dekt alleen schade veroorzaakt aan derden. Vindt u deze verzekering onvoldoende? En wilt u liever een meer uitgebreide verzekering? Uw motor allrisk verzekeren kan bij verschillende aanbieders. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen schade aan derden, diefstal, schade aan uw eigen motor en schade door eigen schuld. Een allrisk motorverzekering is dan ook de meest uitgebreide verzekering.
  [inhoudsopgave]

Waarom een motor allrisk verzekeren?


Met een motorverzekering allrisk bent u voor veel zaken verzekerd. Hierdoor hoeft u kosten die ontstaan door schade niet uit eigen portemonnee te betalen. Wordt uw motor bijvoorbeeld gestolen? Of krijgt u schade door uw eigen schuld? Met een wa motorverzekering bent u dan niet verzekerd. Uw motor allrisk verzekeren kan dan uitkomst bieden. Met deze verzekering bent u namelijk verzekerd tegen:
 • Schade toegebracht aan derden (zowel letselschade als materiële schade)
 • Schade aan uw eigen motor (door brand, diefstal, storm, botsingen of slippen)
 • Schade door uw eigen schuld

Allrisk verzekering motor kosten


Net zoals met een autoverzekering is de WA motorverzekering de goedkoopste variant. Dit komt omdat deze verzekering de minste dekking biedt. U betaalt dan een lage premie, maar het risico op kosten is ook hoger. Met deze verzekering wordt bijvoorbeeld schade aan uw eigen voertuig niet verzekerd. Krijgt u een ongeluk? En is uw motor total loss? Dan zal u zelf de kosten moeten betalen. Om uw motor aanvullend te verzekeren, zult u ook meer moeten betalen. U heeft hierbij de keuze uit de WA beperkt casco of de allrisk motorverzekering. Het prijsverschil tussen de WA beperkt casco verzekering en de WA dekking is niet erg groot. De motorverzekering allrisk is wel een stuk duurder.

Wanneer kies ik een all risk motorverzekering?


De kosten voor een allrisk motorverzekering zijn hoger dan een WA verzekering. Het is daarom slim om goed te kijken of een allrisk verzekering wel voordelig is. Soms heeft u genoeg aan een WA motorverzekering. Koopt u bijvoorbeeld een tweedehands motor met een lage dagwaarde? Dan is een allrisk verzekering vaak niet nodig. Kijk daarom altijd goed naar het bouwjaar van de motor. Is de motor gloednieuw? Of gaat deze zeker nog een aantal jaren mee? Een all risk motorverzekering is dan de moeite waard. Ook kan uw woonplaats invloed hebben. Woont u bijvoorbeeld in een grote stad waar regelmatig motoren worden gestolen? Dan is een verzekering die dekt bij diefstal een goede optie.

Motor allrisk verzekeren premie


Zoals gezegd is de premie van een all risk motorverzekering een stuk hoger. Dit komt omdat het risico op uitbetalen voor de verzekeraar ook groter is. Wilt u weten wat kost een motorverzekering allrisk ongeveer? Dit kunt u eenvoudig via onze vergelijker berekenen. De premie wordt namelijk berekend op basis van een aantal gegevens. Dit zijn:
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats (postcode + huisnummer)
 • Het bouwjaar van uw motor
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • Het eigen risicoEen allrisk motorverzekering vergelijken


De allrisk motoverzekering wordt aangeboden door verschillende maatschappijen. De een noemt deze verzekering de allrisk verzekering en bij de ander heet deze een WA+ volledig casco verzekering. De inhoud van de verzekering is over het algemeen hetzelfde. Wilt u de verschillende motorverzekeringen vergelijken? Dan is dit een punt van aandacht. De kosten van de motorverzekering allrisk kunnen ook erg verschillen per verzekeraar. Bij de een bent u goedkoper uit dan bij de ander. Het is belangrijk om niet alleen de kosten, maar ook de voorwaarden te vergelijken. Een allrisk motorverzekering vergelijken doet u daarom als volgt:
 • U kiest de gewenste dekking
 • U voert uw gegevens in
 • U bekijkt de kosten en polisvoorwaarden
 • U kijkt naar de schadeafhandeling
 • U kiest de beste verzekering

Vergelijk direct

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01