Goedkoopste inboedelverzekering

Op zoek naar een inboedelverzekering? Dan wilt u vast weten bij wie u het voordeligst uit bent. De goedkoopste inboedelverzekering vindt u door te vergelijken. Wij leggen u uit hoe dit werkt.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 24 september 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 september 2021

Wat is de goedkoopste inboedelverzekering?

Voor een inboedelverzekering kunt u bij tal van verzekeraars terecht. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Het kan daarom best lastig zijn om de beste deal te vinden. Dat begrijpen wij. Wat de goedkoopste inboedelverzekering is, is heel persoonlijk. Het hangt af van een aantal zaken. Denk hierbij aan uw adres, gezinssamenstelling en gewenste dekking. Het is dan ook lastig te zeggen wat voor u de voordeligste verzekering is. Wij raden u aan om de inboedelverzekering te vergelijken. Met een vergelijking ziet u snel bij wie u het goedkoopste uit bent.

7 goedkope inboedelverzekeringen op een rij

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
Centraal Beheer€ 0€ 5,78
FBTO€ 0€ 6,43
Ditzo€ 100€ 7,15
HEMA€ 0€ 8,85
OHRA€ 150€ 9,43
AEGON€ 0€ 11,61
Univé€ 0€ 11,96
Berekend op 20 juni 2022. Postcode 1823 BA, woning van 101m2. Voor een gezin met kinderen.

De goedkoopste inboedelverzekering vinden

Een goede inboedelverzekering hoeft niet duur te zijn. En met onze vergelijker is het niet moeilijk om deze te vinden. Op zoek naar de goedkoopste inboedelverzekering? Volg dan deze 5 stappen:

 1. Vul uw gegevens en wensen in, in de vergelijker
 2. Start met vergelijken
 3. Leg de verschillende premies en voorwaarden naast elkaar
 4. Bepaal bij wie u het voordeligst uit bent
 5. Sluit direct online uw inboedelverzekering af

Waarop letten bij de goedkoopste inboedelverzekering?

De premie van een inboedelverzekering verschilt per persoon. Het hangt onder andere af van de dekking, het eigen risico, het verzekerde bedrag en uw gezinssamenstelling. Het is van belang om niet alleen naar de prijs te kijken. Een lage premie gaat vaak samen met een mindere dekking of een hoger eigen risico. Lees daarom ook altijd de voorwaarden goed door. Hierin staat wat wel en niet gedekt is.

Wilt u een goedkope inboedelverzekering afsluiten? Kijk dan eens of het voordelig is om zowel de opstal- als inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Beide verzekeringen vallen onder de woonverzekering. En meestal geeft een verzekeraar korting als u meerdere verzekeringen afsluit. Ook geeft de verzekeraar soms korting als uw huis goed beveiligd is.

goedkoopste inboedelverzekering

Waarom op zoek naar een goedkope inboedelverzekering?

Onder de inboedel vallen al uw spullen die in uw huis staan. Zoals de meubels, uw smartphone en de tv. Maar ook de gordijnen en de pakketvloer vallen onder uw inboedel. De waarde van al deze spullen samen kan hoog oplopen. Moet u alles vervangen door bijvoorbeeld een brand? Dan kost dit al snel duizenden tot tienduizenden euro’s. Om te voorkomen dat u alles zelf moet betalen, sluit u een inboedelverzekering af. Dit is niet verplicht, maar wel erg handig. Dat komt omdat een inboedelverzekering relatief goedkoop is. Bovendien is er een verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars te ontdekken. Door op zoek te gaan naar de beste deal, weet u zeker dat u goed verzekerd bent en niet teveel betaalt.

Laagste premie, maar ook de minste dekking?

Met een inboedelverzekering verzekert u uw spullen in huis tegen diefstal, inbraak en storm. Dit is de basisdekking. De goedkoopste inboedelverzekering heeft alleen deze basisdekking. Schade door eigen schuld is niet verzekerd. Bijvoorbeeld als u een glas water over uw nieuwe telefoon laat vallen. Wilt u uw spullen zo volledig mogelijk verzekeren? Dan kiest u voor de Allrisk dekking. Dit is de meest uitgebreide inboedelverzekering.

Uw eigen wensen tellen mee

De premie van een inboedelverzekering wordt berekend op basis van een aantal gegevens. Zoals de samenstelling van uw gezin, uw woonplaats en de waarde van uw spullen. Maar dat is niet het enige. De dekking en het eigen risico tellen ook mee. Bent u op zoek naar de goedkoopste inboedelverzekering? Dan kunt u kiezen voor een lagere dekking of een hoger eigen risico. Dit zorgt voor een lagere premie. Maar blijf wel opletten. Het kan zo zijn dat de goedkoopste inboedelverzekering niet genoeg dekking biedt, waardoor u onderverzekerd raakt.

Hoe kies ik een goedkope inboedelverzekering?

Wat is voor u de goedkoopste inboedelverzekering? Met een vergelijking ziet u dat direct. Zodra u uw gegevens invult, zetten wij alle aanbieders op een rijtje. De goedkoopste staat altijd bovenaan. Zo ziet u in één oogopslag wat het verschil in premie is. Vergelijken is altijd gratis. Het kost u niets, maar u bespaart al snel. Kijk tijdens het vergelijken niet alleen naar de premie. Maar lees de voorwaarden ook goed door. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een verzekering net wat duurder is, maar wel een veel ruimere dekking biedt. U kiest een goedkope inboedelverzekering op basis van:

 • De premie
 • Het eigen risico
 • De polisvoorwaarden
 • De dekking
 • Eventuele extra kosten
 • Wel of geen aanvullende modules
 • De schadeafhandeling

Goedkoopste inboedelverzekering afsluiten

De beste inboedelverzekering sluit perfect aan bij uw wensen. Dit kan de goedkoopste of een iets duurdere. Het gaat erom dat u goed verzekerd bent zonder teveel te betalen. Heeft u de meest voordelige inboedelverzekering gevonden? Dan kunt u deze zelf online afsluiten. U vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte. Wel zo makkelijk!