Inboedelverzekering

Wilt u uw inboedel goed verzekeren? Vergelijk dan eerst alle inboedelverzekeringen via Totaalbesparen.com. Zo vindt u niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste.

Waarom een inboedelverzekering?

Wanneer u een huis heeft gekocht of huurt is het verstandig om uw inboedel te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Onder de inboedelverzekering vallen alle spullen in uw woning die u kunt verplaatsen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld uw eettafel, televisie of sieraden. Mocht er brand uitbreken of door een lekkage schade ontstaan, dan is het wel zo fijn als u verzekerd bent. Zo weet u zeker dat u al uw spullen weer kunt kopen. Dat verzekerd u met een inboedelverzekering.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht, maar een opstalverzekering wel. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om naast een opstalverzekering ook een inboedelverzekering af te sluiten. Omdat deze verzekeringen veel overlap hebben is het verstandig om deze verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Dit scheelt veel gedoe in het geval als er een schade is.

Wat is het verschil tussen een opstal- en inboedelverzekering?

Onder de opstalverzekering valt alles wat nagelvast zit aan de woning. U kunt hierbij denken aan een de keuken, een garage en zonnepanelen. Alles wat niet nagelvast zit en wat u kunt verhuizen valt onder de inboedelverzekering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw kleding, televisie, meubels en computers.

Andere handige pagina’s

Inboedelverzekering via Totaalbesparen.com

Via Totaalbesparen.com vindt u binnen 5 minuten een goede inboedelverzekering. Bent u op zoek naar de goedkoopste? Of wilt u liever de beste? Via onze handige filtermogelijkheden vindt u de inboedelverzekering die het beste bij uw situatie past. 

inboedelverzekering