Beste inboedelverzekering

Wilt u uw inboedel goed verzekeren? Dan wilt u vast weten wat de beste inboedelverzekering is. Met een vergelijking heeft u deze zo gevonden. Wij vertellen u hoe.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 september 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 29 september 2021

Hoe vind ik de beste inboedelverzekering?

Voor een inboedelverzekering kunt u bij tal van verzekeraars terecht. En bij ieder van hen betaalt u een andere prijs. Hoe weet u nu wat de beste deal is? Dat is eigenlijk heel makkelijk. Met deze 5 stappen vindt u de beste inboedelverzekering:

 1. Bepaal wat uw wensen zijn
 2. Vul alle gegevens in en bekijk welke opties u heeft
 3. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 4. Lees de reviews van andere klanten
 5. Bekijk welke inboedelverzekering het beste bij u past

Top 5 beste inboedelverzekering volgens de Consumentenbond

Tussen de verzekeraars zijn grote verschillen. Zowel in prijs als kwaliteit. In mei 2021 deed De Consumentenbond onderzoek naar de beste inboedelverzekeringen. Met als resultaat:

 1. Lemonade (9,3)
 2. ING (8,7)
 3. Centraal Beheer (8,5)
 4. FBTO (8,5)
 5. Interpolis (8,4

Tip: Inboedelverzekering soms goedkoper in pakket

Bij een aantal verzekeraars is het goedkoper om uw inboedelverzekering samen met uw opstalverzekering af te sluiten. U ontvangt dan namelijk pakketkorting, waardoor u voordeliger uit bent. Door uw inboedelverzekering te vergelijken en hierbij ook de opstalverzekering aan te vinken, ziet u hoeveel premie u voor deze verzekeringen samen betaalt.

beste inboedelverzekering

Waarop letten bij zoeken beste inboedelverzekering?

Veel mensen kijken vooral naar de premie als zij op zoek zijn naar een goede inboedelverzekering. Een lage prijs is fijn, maar vergeet de voorwaarden niet. Hierin staat wat wel en niet is gedekt met de verzekering. En daar kan een groot verschil in zitten. Zo het kan zijn dat een schadegeval bij de ene verzekeraar wel wordt vergoed en bij de ander niet. Kijk bijvoorbeeld of er wel of geen glasschade dekking bij de verzekering zit.

Dekking voor smartphone, tablet en laptop

Ook bieden verzekeraars soms minder dekking voor elektronica. Voor laptops en smartphones geldt dan een hoger eigen risico of u kunt deze elektronica alleen verzekeren met een aparte module.

Eigen risico

Daarnaast let u op het eigen risico. Dit is het bedrag dat u per schadegeval zelf betaalt. De hoogte hiervan kunt u bij de meeste verzekeraars zelf bepalen. Een hoger eigen risico betekent een lagere premie. Maar ook hogere kosten voor eigen rekening.

Andere handige pagina's

Waarom op zoek naar de beste inboedelverzekering?

U bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch doen veel mensen dat wel. Opgeteld is er vaak veel waarde in een huis aanwezig. Dit wordt nog wel eens onderschat. Breekt er brand uit? En moet u al uw spullen vervangen? Dan lopen de kosten al snel in de duizenden of zelfs tienduizenden euro’s. Om te voorkomen dat u alles zelf moet betalen, sluit u een goede inboedelverzekering af. Hiermee is uw inboedel verzekerd. En zijn niet alle kosten voor eigen rekening.

Is de beste inboedelverzekering ook de duurste?

De duurste inboedelverzekering is niet altijd de beste. Laten we dat voorop stellen. Net zoals dat de goedkoopste niet altijd de minste dekking heeft. Een hoge premie staat niet garant voor een goede dekking. Een goedkope inboedelverzekering kan net zulke goede voorwaarden hebben als een dure. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Bovendien verschilt het per persoon wat de inboedelverzekering kost. Dat komt omdat dit van een aantal factoren afhangt. Zoals:

 • Basisdekking of Allrisk dekking
 • De waarde van de inboedel
 • De woonplaats en het adres
 • Materiaal van de woning
 • Het eigen risico
 • Inbraakbeveiliging

Wat is de beste inboedelverzekering voor u?

Wat de beste inboedelverzekering voor u is, hangt van een aantal zaken af. Dit zijn uw gegevens, zoals uw woonplaats, gezinssamenstelling en waarde van uw spullen. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Een inboedelverzekering moet goed bij uw persoonlijke situatie passen. Dit houdt in dat de inboedelverzekering van uw buren niet ook de beste keuze is voor u. Wilt u alleen een basisdekking of een aanvullende dekking? Kiest u voor een hoger eigen risico? Welke extra’s wilt u meeverzekeren? U komt erachter wat de beste inboedelverzekering voor u is door de vergelijker te gebruiken. 

Basisdekking of Allrisk inboedelverzekering

Wilt u de beste inboedelverzekering afsluiten? Dan kiest u de dekking naar wens. U heeft hierbij de keuze uit de basisdekking en een Allrisk dekking. Deze twee inboedelverzekeringen lijken op elkaar, maar verschillen in premie en dekking. Zo is de basisdekking goedkoper, maar biedt ook minder dekking. De Allrisk verzekering is de meest uitgebreide variant. Maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Een Allrisk dekking dekt bijvoorbeeld ook schade als u zelf een glas water over uw nieuwe laptop stoot. Of als u kinderen een bal door de ruit schieten. Een inboedelverzekering sluit u af voor het hele gezin. Dus niet alleen voor u zelf.

De beste inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

De beste inboedelverzekering vinden is erg makkelijk met onze vergelijker. Dit kost u niets, maar levert u wel veel op. U bespaart al snel een hoop tijd, energie en geld. U vult uw wensen en gegevens in, en alle opties komen tevoorschijn. Vervolgens vergelijkt u de verzekeraars op basis van premie en voorwaarden. Het is van belang om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Zo komt u er misschien achter dat de goedkoopste inboedelverzekering niet de beste keuze is voor u. De premie is misschien laag omdat de dekking minder goed is. De beste inboedelverzekering past perfect bij uw persoonlijke wensen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Politiekeurmerk