Laptopverzekering

Uw laptop, u kunt eigenlijk niet meer zonder. Op het moment dat uw laptop beschadigd raakt of in het ergste geval gestolen wordt, merkt u pas echt hoe belangrijk het apparaat voor u is. Gelukkig kunt u uw laptop verzekeren voor ongelukjes en diefstal. Door het afsluiten van een laptop verzekering voorkomt u hoge kosten en bent u snel weer online.

Laptopverzekering vergelijken

Waarom een laptop verzekeren?

Een ongeluk zit in een klein, kostbaar hoekje. Hoe zuinig u ook bent op uw laptop, schade kan overal ontstaan. Zéker omdat we onze laptop tegenwoordig overal mee naar toe nemen. In de trein, op school of op een druk kantoor; één moment van onoplettendheid kan vervelende gevolgen hebben. Een beeldscherm dat sneuvelt, vloeistofschade of kortsluiting; met een goede laptop verzekering zijn deze risico’s in elk geval financieel afgedekt.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens worden alle laptop verzekeringen vergeleken.

Laptop verzekering vergelijken

Klik op "Laptopverzekering vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die verzekeraars u bieden.

Maak een keuze

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op dekking en kwaliteit

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond
laptop verzekeren

De standaarddekking van een laptopverzekering

Sluit u een laptopverzekering af, dan bent u standaard verzekerd voor verschillende schades. Zo dekt deze verzekering schade door diefstal of verlies, brandschade en schade door wateroverlast. Wilt u echt alle risico’s uitsluiten? Dan kunt u een laptop verzekering ook uitbreiden met een aanvullende dekking. Deze uitgebreide dekking geldt zowel in Nederland als in het buitenland. En ook als u zelf schade veroorzaakt aan uw laptop, bent u goed verzekerd. Houd er wel rekening mee dat bij veel verzekeraars een eigen risico geldt. Dit betekent dat u een vastgesteld deel van de uitgekeerde vergoeding zelf betaalt.

Welke schades dekt de laptopverzekering?

√ Schade door diefstal
√ Schade door verlies
√ Brandschade
√ Waterschade

Laptopverzekeringen 2021

  1. [inhoudsopgave]

Een uitgebreide laptop verzekering afsluiten

Gaat u vaak op vakantie of werkt u regelmatig in het buitenland? Dan is het slim om een uitgebreide laptopverzekering af te sluiten. De basisdekking van deze verzekering geldt vaak alleen binnen Nederland. Bovendien zijn niet alle schades gedekt. Met een uitgebreide of aanvullende laptop verzekering kunt u met een gerust gevoel de grens over. U bent namelijk ook in het buitenland verzekerd voor schade. Ook schade die u zelf veroorzaakt wordt vergoed. Net als scheuren in uw beeldscherm, krassen en deuken.

Een uitgebreide laptop verzekering dekt:

√ Schade door diefstal
√ Schade door verlies
√ Brandschade
√ Waterschade
√ Krassen en scheuren
√ Schade aan het beeldscherm
√ Technische schade
√ Schade door onvoorzichtigheid

Hoe vind ik een goedkope laptop verzekering die bij mij past?

Uw laptop verzekeren is eenvoudig, maar het vinden van een goedkope laptop verzekering die goed bij u past is best nog wel een uitdaging. Veel verzekeraars bieden een laptopverzekering aan, maar de voorwaarden verschillen vaak. Totaalbesparen.com helpt u graag bij het vinden van de beste deal voor de beste prijs. Daarom hebben we alle aanbieders van laptopverzekeringen voor u op een rij gezet. Geef zelf aan welke dekking voor u belangrijk is, welke schades u wilt verzekeren en begin direct met vergelijken. Zo weet u zeker dat uw hardware op elk moment goed en compleet beschermd is.  

Meerdere elektronische apparaten verzekeren

Vaak kunt u er bij het afsluiten van een laptop verzekering voor kiezen ook andere elektronische apparaten te verzekeren. Denk aan uw telefoon, tablet, camera, e-reader, MacBook of de andere laptops binnen uw huishouden. Bent u in het bezit van meerdere draagbare apparaten? Dan is het in veel gevallen voordeliger deze te verzekeren via de polis van uw laptopverzekering. Niet alleen scheelt dit in kosten, ook heeft u één aanspreekpunt. Wel zo overzichtelijk. Verschillende verzekeraars bieden u de optie om al uw elektronische apparaten op één polis te verzekeren.

Belangrijk bij het vinden van de beste laptopverzekering

• Bepaal altijd welke dekking voor u belangrijk is
• Bekijk de dekkingen en premies via onze vergelijker
• Vergelijk alle laptop verzekeringen en vind de beste deal

De inboedelverzekering en uw laptop

‘Ik heb al een inboedelverzekering, waarom heb ik dan een laptopverzekering nodig?’. Terechte vraag. Met een standaard inboedelverzekering zijn al uw waardevolle spullen binnenshuis verzekerd tegen schade en diefstal. Maar laat uw laptop nu net een apparaat zijn dat u ook vaak buitenhuis gebruikt. Wilt u uw laptop ook onderweg naar school, op het werk of tijdens uw vakantie verzekeren? Dan is een laptop verzekering een goede aanvulling op uw inboedelverzekering.

Aanvullende dekking: kostbaarhedenverzekering

Wilt u niet alleen uw laptop, maar ook andere waardevolle spullen buitenshuis verzekeren? Kies dan voor een aanvullende kostbaarhedenverzekering. Deze dekking kunt u afsluiten bij een inboedelverzekering. Naast laptops en smartphones verstaan verzekeraars onder kostbaarheden ook zaken als geluidsapparatuur, zonnebrillen, antiek en muziekinstrumenten. Wilt u meer dekking voor uw waardevolle spullen dan de kostbaarhedendekking biedt? Sluit dan een aparte kostbaarhedenverzekering af voor nog meer zekerheid.

Is diefstal van een laptop uit de auto verzekerd?

U hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt, maar het is zo gebeurd. Steeds vaker hebben dieven het voorzien op auto’s – én de waardevolle spullen die op de achterbank liggen. Een snelle boodschap, een kort familiebezoek. Eén moment van onoplettendheid kan u flink wat problemen bezorgen. Heeft u uw laptop in de auto laten liggen en wordt u slachtoffer van auto-inbraak? Dan is uw laptop in veel gevallen verzekerd via een inboedelverzekering. Maar, tot een maximaal bedrag. Met een goede laptop verzekering heeft u vaak recht op een ruimere vergoeding. Tenminste, als u uw auto natuurlijk goed heeft afgesloten. Heeft u ook schade aan uw auto door de diefstal van uw laptop? Deze schade valt onder de autoverzekering.

laptop verzekeren

Op reis met uw waardevolle spullen

Zoals gezegd, onze laptop nemen we overal mee naar toe. Ook op vakantie of een zakenreis is een laptop, tablet of MacBook altijd in de buurt. Heeft u een doorlopende reisverzekering of een aparte reisverzekering afgesloten voor uw trip? Dan bent u ook in het buitenland verzekerd voor diefstal. Maar, let op! De vergoeding die uw reisverzekering biedt is in veel gevallen een stuk lager dan de waarde van uw laptop. In de voorwaarden van uw verzekeraar vindt u de maximale dekking van uw laptop. Heeft u net een nieuwe computer aangeschaft? Dan is de kans groot dat de dekking van de reisverzekering lang niet voldoende is. Sluit daarom een laptop verzekering of aanvullende elektronicadekking af om uw laptop ook in het buitenland goed te verzekeren.

Schade op reis? De reisverzekering keert niet uit

Met een reisverzekering verzekert u uw waardevolle spullen voor diefstal in het buitenland. Schade aan uw smartphone of laptop terwijl u vakantie viert of over de grens werkt wordt níet vergoed door deze verzekering. Slijtage, deuken, krassen, breuken – wil u schade claimen die ontstaan is terwijl u op reis bent? Dan heeft u een laptop verzekering nodig. 

Waar moet u op letten?

Wilt u een laptop verzekering afsluiten? Controleer dan een aantal belangrijke zaken voordat u een verzekering kiest:

• de eenmalige poliskosten
• de maandpremie
• de opzegtermijn
• welke schades vergoed worden
• hoogte van het eigen risico

Heeft u andere verzekeringen, zoals een inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of reisverzekering? Check dan eerst of schade aan uw laptop niet al via deze verzekeringen gedekt wordt. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent en onnodige kosten maakt.

Voorkom hoge kosten, kies voor zekerheid

Heeft u een dure laptop? Neemt u uw laptop overal mee naar toe? Is de aanschaf van een laptop voor u een grote uitgave? En heeft u geen inboedelverzekering, reisverzekering of aanvullende kostbaarhedenverzekering? Dan is het verstandig om een laptop verzekering af te sluiten. Een laptop verzekeren kan vaak alleen wanneer de laptop minder dan een jaar oud is. Ook mag de laptop op het moment van verzekeren nog niet beschadigd zijn.

Garantie tegen onderverzekering

Bij veel verzekeraars krijgt u een garantie tegen onderverzekering. Dit houdt in dat u bij elke schade aan uw laptop de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Als u onderverzekerd bent, is het verzekerde bedrag op uw polis lager dan de werkelijke waarde van het apparaat. Dit kan betekenen dat u slechts een deel van de schade vergoed krijgt. Met een garantie tegen onderverzekering garandeert de verzekeraar dat bij een schade de werkelijke schade volledig vergoed wordt. Een prettig idee!

Waarom een laptop verzekering?

√ Voorkom hoge reparatiekosten
√ Ruime dekkingen bij schade
√ Goed verzekerd bij diefstal
√ Aantrekkelijke premies
√ Eén verzekering voor al uw apparatuur
√ Binnen, buiten en op reis verzekerd

Heeft u meer apparatuur in huis? Overweeg dan ook eens deze verzekeringen:

Veelgestelde vragen

Op het moment dat uw laptop beschadigd is, neemt contact op met uw verzekeraar. Vaak kunt u online een schadeformulier invullen. Beschrijf hoe de schade is ontstaan en voeg foto’s toe van uw beschadigde laptop. Uw verzekeraar gaat direct met de schademelding aan de slag. Binnen een tot twee weken hoort u of uw laptop verzekering de schade dekt. Kan de schade hersteld worden? Dan worden de reparatiekosten door de verzekeraar betaald. Is uw laptop door deze reparatie minder waard dan voor de schade? Sommige verzekeraars vergoeden in dit geval ook het verschil in waarde. Belangrijk om te weten: hoe lager de maandpremie die u betaalt, hoe minder u vergoedt krijgt.

Bent u slachtoffer van diefstal? Doe dan eerst aangifte bij de politie. Daarna neemt u contact op met uw verzekeraar. Deze vraagt u om het aangifteformulier op te sturen, als bewijs van de diefstal van uw laptop of MacBook. Vervolgens wordt de procedure gestart en handelt uw verzekeraar de schade af. Let op: uw laptop is buitenshuis alleen verzekerd als u het apparaat veilig en uit het zicht opbergt. Laat waardevolle spullen dus niet in uw auto, een druk kantoor of openbare gelegenheid liggen.

De vergoeding die u ontvangt bij schade aan of diefstal van uw laptop is afhankelijk van de verzekering die u hebt afgesloten. Is uw laptop gestolen? Dan krijgt u normaal gesproken de dagwaarde van het apparaat vergoed. Is de dagwaarde van de laptop minimaal vijftig procent van de nieuwwaarde? Dan kunnen andere voorwaarden van kracht zijn. Vaak wordt de nieuwwaarde dan niet vergoed. Een verouderde laptop verzekeren is daarom in veel gevallen niet de moeite waard. Lees voordat u een laptop verzekering afsluit de verzekeringsvoorwaarden altijd goed door. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Op het moment dat u uw laptop verzekering afsluit, stuurt de verzekeraar u de verzekeringspolis toe. In dit document staat de opzegtermijn van de verzekering vermeld. Ook vindt u hier de aflooptermijn terug. Bent u de polis kwijt of heeft u andere vragen over uw verzekering? Neem dan contact op met uw verzekeraar of log in op de website van de verzekeraar. In uw eigen online portal vindt u een overzicht van al uw verzekeringen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01