Tablet verzekering

In veel huishoudens is een tablet aanwezig. Om te voorkomen dat u schade aan de tablet zelf moet betalen, kunt u een tablet verzekering nemen. Een tablet verzekeren biedt dekking tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.

Tablet verzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]


Wat is een tablet verzekering?

In vele huishoudens is hij razend populair: de tablet. Kinderen zitten uren achter elkaar spelletjes te spelen of hij wordt gebruikt om de tijd te doden door middel van een serie of app in het openbaar vervoer. Maar wat nu als uw tablet kapot gaat? Een van uw kinderen laat bijvoorbeeld de tablet per ongeluk in het water vallen? Of u vergeet uw tablet in de trein of de bus en bent deze vervolgens kwijt? Dan is het aan te raden om eens te kijken of een tablet verzekering iets voor u is. Door uw tablet te verzekeren, bent u namelijk verzekerd tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.

Tablet verzekering vergelijken

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van verzekeringen. Zo ook voor de iPad verzekering. Er zijn tal van aanbieders die de ene na de andere mooie aanbieding op de markt gooien. Wij begrijpen als geen ander dat het daardoor soms lastig kan zijn om uit al deze verzekeringen de beste tablet verzekering te kiezen. Bovendien komt het vaak voor dat mensen zich oververzekeren. Dit betekent dat u dubbel verzekerd bent en dus onnodig veel premie per maand betaalt. Het is dan ook aan te raden om eerst een goed overzicht te maken welke verzekeringen u al heeft en wat de voorwaarden hiervan zijn. Wij van Totaalbesparen.com helpen u graag met het vergelijken van de verschillende verzekeringen voor uw tablet. Door middel van onze vergelijkingsmodule ziet u in een oogopslag welke verzekeringen er allemaal zijn. Hierdoor maakt u makkelijk de keuze welke tablet verzekering voor u de beste én goedkoopste is!

De beste tablet verzekering vinden

Heeft u één of meer tablets in huis? En wilt u daarom een tablet verzekering afsluiten? Dan zijn er een aantal belangrijke punten die een rol spelen bij uw keuze. Bent u op zoek naar een goedkope tablet verzekering? Verschillende factoren helpen u bepalen welke verzekering het beste bij uw persoonlijke situatie past. Bij een tablet verzekering vergelijken, houdt u rekening met:

  • De maandelijkse premie
  • Het eigen risico
  • Tablet verzekering dekking
  • Aanvullend verzekering tegen diefstal
tablet verzekering

Premie verzekering tablet

Zoekt u de beste tablet verzekering? Dan vergelijkt u uiteraard eerst de hoogte van de premie. Dit is het bedrag dat u per maand kwijt bent om uw tablet te verzekeren. In principe is de hoogte van de premie voor een tablet verzekering relatief laag. Hoe hoog de premie precies is, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste speelt de hoogte van het eigen risico een rol. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. De goedkoopste tablet verzekering heeft bijvoorbeeld vaak een hoog eigen risico. Het lijkt dan misschien de meest voordelige verzekering voor uw iPad, maar dit is niet altijd het geval. Bij een hoog eigen risico betaalt u een flink bedrag uit uw eigen portemonnee voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. Wilt u uw tablet bijvoorbeeld maximaal verzekeren? Dan betaalt u een hogere premie dan wanneer uw tablet tegen alleen val- en stootschade is verzekerd.

Wat is het eigen risico bij een tablet verzekering?

Zoals hierboven al even genoemd, speelt het eigen risico een rol bij het afsluiten van een iPad verzekering. Maar wat is nu precies dit eigen risico? Kort gezegd: het eigen risico is het bedrag dat u bij schade zelf moet betalen. Heeft u bijvoorbeeld voor €250 schade aan uw tablet? En een eigen risico van €100? Dan betaalt u zelf €100 en zal de verzekering de overige €150 betalen. Vaak is het zo dat hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie. Bij het afsluiten van een verzekering voor uw tablet, is het dan ook aan te raden om goed na te gaan welk bedrag u per maand wilt betalen én hoe hoog het eigen risico voor u het voordeligst is.

Dekking bij een tablet verzekering

Net zoals andere verzekeringen, heeft u bij een tablet ook de keuze uit verschillende soorten dekkingen. Zoals eerder uitgelegd, heeft de dekkingsgraad invloed op uw maandelijkse premie. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe hoger de maandelijkse premie.

Bij het afsluiten van een tablet verzekering kunt u uw tablet verzekeren tegen:

  • Schadekosten bij val-, stoot- en waterschade
  • Schadekosten bij verlies
  • Schadekosten bij diefstal

Hoe kiest u de juiste dekking?

Bij het afsluiten van een tablet verzekering, maakt u de keuze voor welke gevallen u uw tablet wilt verzekeren. Bij het maken van deze keuze stelt u uzelf de vraag welke rol de iPad in uw huishouden speelt. Wordt de tablet enkel gebruikt door de kinderen als recreatief gebruik? Heeft u het nieuwste model iPad aangeschaft die u ook voor uw werk gebruikt? Of is de tablet al zo geïntegreerd in uw huis dat verschillende technologische innovaties door de tablet worden aangestuurd? Hoe groter de rol van de tablet in uw leven speelt, hoe vervelender het is als deze kapot gaat of gestolen wordt.

Bovendien speelt uw eigen vermogen een rol bij het kiezen van de dekkingsgraad. Beschikt u over voldoende kapitaal om direct een nieuwe tablet te kopen? Of heeft u deze luxe niet? In het ergste geval moet u namelijk een nieuwe tablet aanschaffen die al snel tussen de €750 en €1.500 kost.

Maak altijd een back-up

Ongeacht of u wel of geen tablet verzekering gaat afsluiten, is het aan te raden om altijd een back-up van uw gegevens te maken. Ongelukken zitten in een klein hoekje en u wilt niet al uw data kwijt zijn! Speelt de tablet een belangrijke rol in uw leven? Staan er belangrijke (werk)gegevens op uw iPad? Dan raden wij aan om minimaal één keer per maand een back-up op te stellen. Op deze manier raakt u nooit uw gegevens kwijt én kunt u deze makkelijk op uw nieuwe tablet zetten.

Let op: vergeet uw garantie niet!

Bent u op zoek naar een goedkope tabletverzekering omdat u bang bent dat uw tablet kapot gaat? Vergeet dan niet dat er garantie op uw tablet zit. Veel mensen maken de vergissing om hun tablet te verzekeren tegen het feit dat deze kapot kan gaan. Maar dit is niet juist! Een tablet verzekering sluit u af wanneer u uzelf wilt indekken bij financiële kosten door schade, verlies of diefstal. Wanneer u tablet kapot gaat door fabrieksfouten, dan valt deze in de meeste gevallen gewoon nog onder de garantietermijn.

Verzekering tablet via inboedelverzekering

Voordat u een speciale tablet verzekering afsluit, raden wij u aan om eerst de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering door te nemen. Theoretisch gezien valt uw tablet onder de inboedel van uw huis en zou deze dus ook onder de inboedelverzekering moeten vallen. Echter, veel verzekeraars sluiten tablets en smartphones uit van dekking onder de inboedelverzekering. Hierin wordt er tussen de verzekeraars nogal eens een verschil gemaakt. Daarnaast wordt er altijd een onderscheid gemaakt tussen:

  • Schade opgelopen binnenshuis
  • Schade opgelopen buitenshuis

Het is dus zeker aan te raden om eerst eens alle voorwaarden van uw inboedelverzekering goed uit te pluizen voordat uw een tablet verzekering afsluit. Zo voorkomt u dat uw tablet dubbel wordt verzekerd en u onnodige premies per maand betaalt.

De AppleCare+ tablet verzekering

Heeft u een nieuwe iPad aangeschaft? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw tablet te laten verzekeren via AppleCare+. Direct na de aanschaf van uw iPad kunt u AppleCare+ erbij kopen. Deze verzekering geeft u als consument tot 2 jaar recht op deskundige ondersteuning en dekking bij hardware reparaties. Daarnaast biedt de AppleCare+ verzekering dekking bij maximaal twee schadegevallen met een eigen risico van €49 per iPad.

tablet verzekeren

Wat is de kostbaarhedenverzekering?

In de laatste jaren wordt er steeds vaker een kostbaarhedenverzekering afgesloten. Maar wat houdt deze verzekering nu precies in? En kunt u uw tablet ook via deze verzekering verzekeren? De kostbaarhedenverzekering is een speciaal type verzekering waarmee u specifieke apparaten en producten kunt verzekeren. Sluit u een kostbaarhedenverzekering speciaal voor uw tablet af? Dan is het eigenlijk precies hetzelfde als de tablet verzekering. Echter, het is niet bij alle verzekeraars mogelijk om uw tablet te verzekeren middels de kostbaarhedenverzekering. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen voordat u een verzekering afsluit.

Tablet verzekering vergelijken via Totaalbesparen.com

Omdat wij het graag voor u een stukje makkelijker maken, kunt u via Totaalbesparen.com heel snel en eenvoudig verschillende tablet verzekeringen met elkaar vergelijken. Hierdoor krijgt u een duidelijk overzicht welke tablet verzekeringen er allemaal zijn. Door middel van onze vergelijkingstool kunt u vervolgens de goedkoopste tabletverzekering uitkiezen die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Door de maandelijkse premies, het eigen risico en de dekkingen met elkaar te vergelijken, ziet u in een oogopslag wat de beste tabletverzekering voor u is.

Onafhankelijk de beste tablet verzekering

Alle aanbieders en leveranciers van verzekeringen die u op onze site aantreft, zijn zelf verantwoordelijk voor de verschillende tarieven die u op onze site ziet staan. Hierdoor weet u 100% zeker dat alle prijzen up-to-date zijn en u achteraf niet een nog goedkopere tablet verzekering voorbij ziet komen. Daarnaast zijn wij compleet onafhankelijk en zitten er geen addertjes onder het gras. Dit kunnen wij met zekerheid zeggen omdat wij alle relevante verzekeraars in onze vergelijkingsmodule toepassen. Ongeacht of wij hier wel of geen vergoeding voor krijgen! Totaalbesparen.com is er dus echt voor u: om voor u zowel de beste als goedkoopste tablet verzekering te vinden.

Heeft u meer apparatuur in huis? Overweeg dan ook eens deze verzekeringen:

Veelgestelde vragen

Ga er niet vanuit dat uw tablet standaard is verzekerd. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat uw tablet onder uw inboedelverzekering valt, maar dit is niet standaard het geval. Het is dus zeker aan te raden om de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering goed door te nemen om er achter te komen of uw tablet wel of niet verzekerd is.

Een tablet verzekering is een verzekering speciaal voor uw tablet. Deze verzekering is niet verplicht, maar kan in veel situaties wel voordelig zijn. De maandelijkse premies zijn relatief laag en de kosten voor een tablet reparatie kunnen al flink oplopen. Met een tablet verzekering verzekerd u uzelf tegen kosten door schade, verlies en diefstal.

Het afsluiten van een tablet verzekering geeft u zekerheid tegen onverwachtse kosten tegen schade, verlies of diefstal van uw tablet. Omdat de aanschafwaarde van een nieuwe tablet erg hoog kan zijn, kunt u uzelf hiertegen verzekeren zodat u niet direct een vermogen kwijt bent wanneer uw tablet schade oploopt, verloren gaat of wordt gestolen.

Het kan enorm lonen om verschillende tablet verzekeringen met elkaar te vergelijken. Echter, is het niet in elke situaties aan te raden om een tablet verzekering af te sluiten. Heeft u bijvoorbeeld een goedkope tweedehands tablet? Dan is het vaak niet voordelig om een tablet verzekering af te sluiten. Maar heeft u het nieuwste model iPad aangeschaft? In dat geval is het wel verstandig om een tablet verzekering af te sluiten omdat de aanschafwaarde een stuk hoger ligt.

Er zijn verschillend aanbieders van tablet verzekeringen. Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van een aantal factoren: de maandelijkse premie, het eigen risico en de dekking. Ga voor uzelf na hoeveel u per maand aan premie wilt betalen, welk eigen risico u zich kunt veroorloven en hoe hoog de dekkingsgraad moet zijn. Heeft u al deze punten beantwoord, dan weet u welke verzekering de beste tablet verzekering voor u is.

Hier kunnen we heel kort over zijn: de tablet verzekering is er voor iedereen die zijn of haar tablet wil verzekeren.

U heeft verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een tablet verzekering. U kunt via AppleCare+ uw iPad verzekeren, maar u kunt ook rechtstreeks via een andere verzekeraar een tablet verzekering afsluiten. Een overzicht met alle verzekeraard die tablet verzekeringen aanbieden vindt u bij Totaalbesparen.com.

Wanneer u de een tablet verzekering heeft uitgekozen, dan kun u deze direct bij de desbetreffende verzekeraard afsluiten. Via Totaalbesparen.com wordt u door gelinkt naar de juiste website zodat u binnen enkele minuten een tablet verzekering heeft afgesloten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01