Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Telefoonverzekeringen

De telefoonverzekering

Let op: wanneer je al een inboedelverzekering hebt, is de kans groot dat je geen telefoonverzekering meer nodig hebt!

De mobiele telefoon wordt steeds slimmer en lijkt ook steeds belangrijker te worden voor ons. Bij elke presentatie van een nieuw model mobiele telefoon, valt het op dat de prijzen van de toestellen jaarlijks weer een beetje omhoog gaan. 1000 euro voor een mobiele telefoon was enkele jaren geleden bijna ondenkbaar, nu lijkt deze prijs langzaamaan de nieuwe norm te worden.

Door deze constante prijsstijgingen, wordt ook het verzekeren van de mobiele telefoon steeds aantrekkelijker. Voor enkele euro's per maand biedt een telefoonverzekering een vangnet, mocht er onverhoopt iets gebeuren met de mobiel.

Telefoonverzekering top 3

Klikzeker

Type verzekering:
Telefoonverzekering
Verzekerd tegen:
Schade, diefstal en kortsluiting
Eigen risico:
€ 25,00 - € 50,00

Aanvullende kenmerken

Wereldwijde dekking
Snelle reparatie
Vanaf € 2,50

Centraal Beheer

Type verzekering:
Buitenshuisverzekering
Verzekerd tegen:
Schade, diefstal en verlies
Eigen risico:
€ 100,00

Aanvullende kenmerken

Alleen i.c.m. inboedelverzekering
Tot 1 jaar aanschafwaarde terug
Hele gezin meeverzekerd

OHRA

Type verzekering:
Buitenshuisverzekering
Verzekerd tegen:
Schade, diefstal en kortsluiting
Eigen risico:
€ 50,00

Aanvullende kenmerken

Alleen i.c.m. inboedelverzekering
Maximum vergoeding € 250,00
Andere spullen meeverzekerd

Dekking van de telefoonverzekering

Een telefoonverzekering dekt schade die kan ontstaan aan de mobiele telefoon, ook als de schade het gevolg is van eigen handelen. Denk hierbij aan schade die is ontstaan na het laten vallen van het toestel, maar ook bijvoorbeeld diefstal van de mobiel. Let er hierbij wel op dat je niet onnodig over verzekerd bent. Heb je een goede inboedelverzekering afgesloten? Dan is er een grote kans dat je geen telefoonverzekering meer nodig hebt!

Telefoon verzekerd onder de inboedelverzekering?

Indien je een inboedelverzekering hebt, is de kans groot dat je geen aparte telefoonverzekering meer nodig hebt. Zelfs een standaard inboedelverzekering vergoedt schade, diefstal en verlies van de mobiel wanneer dit in- of rondom de woning gebeurd. De meeste inboedelverzekeringen bieden daarnaast ook een aanvullende verzekering aan waarmee ook schade buitenshuis vergoedt wordt. Omdat het aanbod van gespecialiseerde telefoonverzekeraars zeer magertjes is, kan het afsluiten- of uitbreiden van een inboedelverzekering een stuk handiger én voordeliger zijn.

Prijzen van telefoonverzekeringen

De prijs van een telefoonverzekering is sterk afhankelijk van het toestel dat verzekerd moet worden. In principe geldt de regel: hoe duurder het toestel, hoe duurder de verzekering. Sommige verzekeraars houden wel weer acties voor bijvoorbeeld een iPhone verzekering. Omdat er niet veel verzekeraars zijn die een telefoonverzekering aanbieden, is het altijd handig alle verzekeraars te vergelijken. Je weet dan zeker dat je niet onnodig teveel betaald.

Eigen risico

Bij de meeste verzekeraars betaal je een eigen bijdrage wanneer je een beroep doet op de telefoonverzekering. Deze bijdrage is in sommige gevallen erg hoog, wanneer je deze vergelijkt met de nieuwprijs van het toestel. In bovenstaand overzicht zie je daarom direct hoe hoog het eigen risico ligt bij de verschillende verzekeraars.

Heb ik een telefoonverzekering nodig?

Dat hangt vooral af van persoonlijke factoren. Ben je onhandig met mobieltjes en breken deze vaak? Dan kan een telefoonverzekering uitkomst bieden. Gaan jouw mobieltjes altijd jaren mee zonder problemen? Dan heb je waarschijnlijk niets aan een telefoonverzekering. Zoals eerder gezegd heeft de telefoonverzekering overlapping met de inboedelverzekering. Indien je al een goede inboedelverzekering hebt en het gaat om een nieuw toestel, dan heb je ook altijd nog garantie op het toestel zelf.

Garantie op het toestel

Een telefoonverzekering afsluiten omdat je bang bent dat de telefoon kapot gaat, is niet erg handig. Veel mensen vergeten dat een nieuwe mobiel ook gewoon een toestelgarantie heeft van minimaal 1 jaar. Mocht je mobiel in de garantieperiode kapot gaan, dan heb je gewoon recht op een nieuwe mobiel of gratis reparatie. Overigens maken telefoonverzekeraars hier ook gretig gebruik van. Een telefoonverzekering is namelijk duurder wanneer er geen toestelgarantie meer zit op de mobiel.

Tip: sluit niet direct bij aankoop een telefoonverzekering af

Een derde van de smartphone bezitters heeft een telefoonverzekering afgesloten. Veruit de meeste mensen sluiten deze verzekering direct af bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Dit zijn meestal verzekeringen die door de provider waar het abonnement afgesloten wordt, aangeboden worden. Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond naar telefoonverzekeringen, komen de meeste providers er niet goed vanaf. Het is zeker aan te raden zelf eens rond te kijken naar de mogelijkheden alvorens een telefoonverzekering af te sluiten.

Copyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy