Telefoonverzekering vergelijken

Wilt u uw telefoon verzekeren? Vergelijk bij ons 100% onafhankelijk telefoonverzekeringen. Geef aan wat uw wensen zijn en start direct met de telefoonverzekering vergelijken.

Telefoonverzekering vergelijken

Heb ik een telefoonverzekering nodig?

Of u een telefoonverzekering nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Wanneer u in bezit bent van een goedkope mobiel, is het waarschijnlijk niet nodig om een telefoonverzekering af te sluiten. U betaalt namelijk ook een eigen risico bedrag bij schade. Met een goedkope mobiele telefoon zult u hierdoor uiteindelijk meer kwijt zijn dan u eventueel terug krijgt van de verzekeraar. Heeft u een kostbare mobiel, bijvoorbeeld een nieuwe iPhone? Dan is de kans groot dat een iPhone verzekering uitkomst biedt. Met een telefoonverzekering bent u gedekt tegen val schade, waterschade, verlies en diefstal. Ook als uw kind uw telefoon laat vallen, wordt de schade vergoed. Let er wel op dat u ook eigen risico moet betalen. Het eigen risico varieert van € 25 tot € 100 per schade. Heeft u een mobiel met een nieuwwaarde van € 150? Dan heeft u niets aan een telefoonverzekering met een eigen risico van € 100.

    [inhoudsopgave]

Vorm een zoekopdracht

Geef hierboven uw voorkeuren aan en geef aan wat de waarde is van het toestel dat u wilt verzekeren.

Maak een vergelijking

Klik vervolgens op 'Vergelijken'. U ziet een overzicht met richtprijzen die gerekend worden door de verzekeraars.

Maak uw keuze

Kies de verzekeraar die het best bij u past en klik vervolgens op 'Premie berekenen' om naar de aanbieder te gaan.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Telefoonverzekering 2021

Telefoon verzekeren

Als u een nieuwe telefoon heeft gekocht wilt u hier natuurlijk een aantal jaar gebruik van kunnen maken. Een schade aan uw telefoon of diefstal kan roet in het eten gooien. Om de kosten op te vangen, kunt u uw telefoon verzekeren.

Voordat u een verzekering kiest, kunt u de verschillende telefoonverzekeringen vergelijken. Iedere verzekeraar vraagt een andere premie voor de verzekering. Net als vele anderen wilt u waarschijnlijk ook niet onnodig te veel premie betalen. Een telefoonverzekering vergelijken is erg eenvoudig via onze website. Klik hierboven op de button “premie berekenen”, vul de gegevens van uw telefoon in en kies een goedkope telefoonverzekering.

Wat dekt de telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering dekt schade die kan ontstaan aan de mobiele telefoon, ook als de schade het gevolg is van verkeerd eigen handelen. Denk hierbij aan schade die is ontstaan na het laten vallen van het toestel, maar ook bijvoorbeeld diefstal van de mobiel.

Eigen risico

Bij de meeste verzekeraars betaalt u een eigen bijdrage wanneer u een beroep doet op de telefoonverzekering. Deze bijdrage is in sommige gevallen erg hoog in verhouding met de nieuwprijs van het toestel. In bovenstaand overzicht ziet u daarom direct hoe hoog het eigen risico ligt bij de verschillende verzekeraars.

Garantie op het toestel

Een telefoonverzekering afsluiten omdat u bang bent dat de telefoon kapot gaat is niet erg handig. Veel mensen vergeten dat een nieuwe mobiel ook gewoon een toestelgarantie heeft van minimaal 1 jaar. Mocht uw mobiel in de garantieperiode kapot gaan, dan heeft u gewoon recht op een nieuwe mobiel of gratis reparatie. Overigens maken telefoonverzekeraars hier ook gretig gebruik van. Een telefoonverzekering is namelijk duurder wanneer er geen toestelgarantie meer zit op de mobiel.

Tip: sluit niet direct bij aankoop een telefoonverzekering af!

Een derde van de smartphone bezitters heeft een telefoonverzekering afgesloten. Veruit de meeste mensen sluiten deze verzekering direct af bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Dit zijn meestal verzekeringen die door de provider waar het abonnement afgesloten wordt, aangeboden worden. Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond naar telefoonverzekeringen, komen de meeste providers er niet goed vanaf. Het is zeker aan te raden zelf eens rond te kijken naar de mogelijkheden alvorens een telefoonverzekering af te sluiten.

Waarom een telefoonverzekering?

Let op: wanneer u al een inboedelverzekering heeft, is de kans groot dat u geen telefoonverzekering meer nodig hebt!

De mobiele telefoon wordt steeds slimmer en lijkt ook steeds belangrijker te worden voor ons. Bij elke presentatie van een nieuw model mobiele telefoon, valt het op dat de prijzen van de toestellen jaarlijks weer een beetje omhoog gaan. € 1000 voor een mobiele telefoon was enkele jaren geleden bijna ondenkbaar, nu lijkt deze prijs langzaam aan de nieuwe norm te worden.

Door deze constante prijsstijgingen, wordt ook het verzekeren van de mobiele telefoon steeds aantrekkelijker. Voor enkele euro's per maand biedt een telefoonverzekering een vangnet, mocht er onverhoopt iets gebeuren met de mobiel.


Beste telefoonverzekering

De beste telefoonverzekering is voor iedereen anders, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van het toestel en de gewenste dekking. Zo zal de ene persoon gaan voor de goedkoopste telefoonverzekering en een ander voor degene met de meest uitgebreide dekking.

Prijzen van telefoonverzekeringen

De prijs van een telefoonverzekering is sterk afhankelijk van het toestel dat verzekerd moet worden. In principe geldt de regel: hoe duurder het toestel, hoe duurder de verzekering. Sommige verzekeraars houden wel weer acties voor bijvoorbeeld een iPhone verzekering. Omdat er niet veel verzekeraars zijn die een telefoonverzekering aanbieden, is het altijd handig alle verzekeraars te vergelijken. U weet dan zeker dat u niet onnodig teveel betaald.

Telefoon verzekerd onder de inboedelverzekering?

Indien u een inboedelverzekering heeft, is de kans groot dat u geen aparte telefoonverzekering meer nodig hebt. Zelfs een standaard inboedelverzekering vergoedt schade, diefstal en verlies van de mobiel wanneer dit in- of rondom de woning gebeurd. De meeste inboedelverzekeringen bieden daarnaast ook een aanvullende verzekering aan waarmee ook schade buitenshuis vergoedt wordt. Omdat het aanbod van gespecialiseerde telefoonverzekeraars zeer magertjes is, kan het afsluiten- of uitbreiden van een inboedelverzekering een stuk handiger én voordeliger zijn.

Telefoon verzekeren via Totaalbesparen.com

U kunt eenvoudig uw telefoon verzekeren via totaalbesparen.com. Controleer vooraf of het nodig is om uw telefoon te verzekeren, door de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering door te nemen en de waarde van uw telefoon te bepalen. Dekt uw inboedelverzekeraar de kosten? Sluit dan geen verzekering voor uw telefoon. Heeft u geen gloednieuwe iPhone of Samsung, maar een tweedehands toestel of een toestel die nieuw slechts 150 euro kost? Kies ook dan niet voor een telefoonverzekering. Een telefoon verzekeren is alleen verstandig bij waardevolle toestellen.

Telefoon direct verzekeren

Veelgestelde vragen

Meestal niet. Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een tweedehands telefoon te verzekeren. De meeste verzekeraars kunnen uw telefoon alleen verzekeren wanneer u binnen een bepaald aantal dagen na aanschaf de verzekering aanvraagt.

Wanneer uw telefoon in huis gestolen wordt bij een inbraak, dan wordt de telefoon in sommige gevallen vergoedt door uw inboedelverzekering. Echter hanteren de meeste inboedelverzekeraars een eigen risico. Hierdoor worden meestal niet de volledige kosten van uw telefoon vergoedt. Wanneer uw telefoon buiten uw woning gestolen wordt dan dekt de telefoonverzekering de kosten alleen wanneer diefstal is meeverzekerd op uw polis.

Ja, u kunt voor iedere nieuwe telefoon een verzekering afsluiten.

Wanneer u in uw belscherm de volgende cijfers typt dan krijgt u uw IMEI nummer te zien: *#06#

Verder vindt u het IMEI nummer ook op de koopbon/leverbon van het toestel en op de originele verpakking van het toestel

Wanneer uw telefoon gestolen is dient u zo snel mogelijk aangifte te doen. Daarnaast is het belangrijk om uw SIM-kaart direct te laten blokkeren.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01