Laptopverzekering

Uw laptop, u kunt eigenlijk niet meer zonder. Op het moment dat uw laptop beschadigd raakt of in het ergste geval gestolen wordt, merkt u pas echt hoe belangrijk het apparaat voor u is. Gelukkig kunt u uw laptop verzekeren voor ongelukjes en diefstal. Door het afsluiten van een laptop verzekering voorkomt u hoge kosten en bent u snel weer online.

Waarom een laptop verzekeren?

Een ongeluk zit in een klein, kostbaar hoekje. Hoe zuinig u ook bent op uw laptop, schade kan overal ontstaan. Zéker omdat we onze laptop tegenwoordig overal mee naar toe nemen. In de trein, op school of op een druk kantoor; één moment van onoplettendheid kan vervelende gevolgen hebben. Een beeldscherm dat sneuvelt, vloeistofschade of kortsluiting; met een goede laptop verzekering zijn deze risico’s in elk geval financieel afgedekt.

 • Voorkom hoge reparatiekosten
 • Ruime dekkingen bij schade
 • Goed verzekerd bij diefstal
 • Aantrekkelijke premies
 • Eén verzekering voor al uw apparatuur
 • Binnen, buiten en op reis verzekerd

Een uitgebreide laptop verzekering afsluiten

Gaat u vaak op vakantie of werkt u regelmatig in het buitenland? Dan is het slim om een uitgebreide laptopverzekering af te sluiten. De basisdekking van deze verzekering geldt vaak alleen binnen Nederland. Bovendien zijn niet alle schades gedekt. Met een uitgebreide of aanvullende laptop verzekering kunt u met een gerust gevoel de grens over. U bent namelijk ook in het buitenland verzekerd voor schade. Ook schade die u zelf veroorzaakt wordt vergoed. Net als scheuren in uw beeldscherm, krassen en deuken.

Een uitgebreide laptop verzekering dekt:

 • Schade door diefstal
 • Schade door verlies
 • Brandschade
 • Waterschade
 • Krassen en scheuren
 • Schade aan het beeldscherm
 • Technische schade
 • Schade door onvoorzichtigheid

Hoe vind ik een goedkope laptop verzekering?

Door de premies te vergelijken vindt u snel een goedkope laptopverzekering. Belangrijk is om niet alleen op de premie te letten, maar ook de voorwaarden te controleren. Fijn als de premie laag is, maar uiteindelijk wilt u dat de schade wordt vergoed. 

laptop verzekeren

Is diefstal van een laptop uit de auto verzekerd?

U hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt, maar het is zo gebeurd. Steeds vaker hebben dieven het voorzien op auto’s – én de waardevolle spullen die op de achterbank liggen. Een snelle boodschap, een kort familiebezoek. Eén moment van onoplettendheid kan u flink wat problemen bezorgen. Heeft u uw laptop in de auto laten liggen en wordt u slachtoffer van auto-inbraak? Dan is uw laptop in veel gevallen verzekerd via een inboedelverzekering. Maar, tot een maximaal bedrag. Met een goede laptop verzekering heeft u vaak recht op een ruimere vergoeding. Tenminste, als u uw auto natuurlijk goed heeft afgesloten. Heeft u ook schade aan uw auto door de diefstal van uw laptop? Deze schade valt onder de autoverzekering.

Laptop dekking op reis?

Onze laptop nemen we overal mee naar toe. Ook op vakantie of een zakenreis is een laptop, tablet of MacBook altijd in de buurt. Heeft u een doorlopende reisverzekering of een aparte reisverzekering afgesloten voor uw trip? Dan bent u ook in het buitenland verzekerd voor diefstal. Maar, let op! De vergoeding die uw reisverzekering biedt is in veel gevallen een stuk lager dan de waarde van uw laptop. In de voorwaarden van uw verzekeraar vindt u de maximale dekking van uw laptop. Heeft u net een nieuwe computer aangeschaft? Dan is de kans groot dat de dekking van de reisverzekering lang niet voldoende is. Sluit daarom een laptop verzekering of aanvullende elektronicadekking af om uw laptop ook in het buitenland goed te verzekeren.

Meerdere elektronische apparaten verzekeren

Vaak kunt u er bij het afsluiten van een laptop verzekering voor kiezen ook andere elektronische apparaten te verzekeren. Denk aan uw telefoontablet, camera, e-reader, MacBook of de andere laptops binnen uw huishouden. Bent u in het bezit van meerdere draagbare apparaten? Dan is het in veel gevallen voordeliger deze te verzekeren via de polis van uw laptopverzekering. Niet alleen scheelt dit in kosten, ook heeft u één aanspreekpunt. Wel zo overzichtelijk. Verschillende verzekeraars bieden u de optie om al uw elektronische apparaten op één polis te verzekeren.

De inboedelverzekering en uw laptop

‘Ik heb al een inboedelverzekering, waarom heb ik dan een laptopverzekering nodig?’. Terechte vraag. Met een standaard inboedelverzekering zijn al uw waardevolle spullen binnenshuis verzekerd tegen schade en diefstal. Maar laat uw laptop nu net een apparaat zijn dat u ook vaak buitenhuis gebruikt. Wilt u uw laptop ook onderweg naar school, op het werk of tijdens uw vakantie verzekeren? Dan is een laptop verzekering een goede aanvulling op uw inboedelverzekering.

Aanvullende dekking: kostbaarhedenverzekering

Wilt u niet alleen uw laptop, maar ook andere waardevolle spullen buitenshuis verzekeren? Kies dan voor een aanvullende kostbaarhedenverzekering. Deze dekking kunt u afsluiten bij een inboedelverzekering. Naast laptops en smartphones verstaan verzekeraars onder kostbaarheden ook zaken als geluidsapparatuur, zonnebrillen, antiek en muziekinstrumenten. Wilt u meer dekking voor uw waardevolle spullen dan de kostbaarhedendekking biedt? Sluit dan een aparte kostbaarhedenverzekering af voor nog meer zekerheid

Nowinsure
4
99
per maand
 • Vrije keus verzekerd bedrag
 • Korting bij jaarbetaling
 • Wereldwijde dekking