All risk motorverzekering

Met de all risk motorverzekering wordt zowel de schade aan de tegenpartij als schade aan uw eigen motor gedekt. Wel zo prettig. Lees hieronder alles over de motorverzekering allrisk.

Wat is een all risk motorverzekering?

In Nederland is een WA verzekering wettelijk verplicht voor alle motorvoertuigen. Deze verzekering geeft u als motorrijder minimale dekking en dekt alleen schade veroorzaakt aan derden. Vindt u deze verzekering onvoldoende? En wilt u liever een meer uitgebreide verzekering? Uw motor allrisk verzekeren kan bij verschillende aanbieders. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen schade aan derden, diefstal, schade aan uw eigen motor en schade door eigen schuld. Een allrisk motorverzekering is dan ook de meest uitgebreide verzekering.

Waarom een motor allrisk verzekeren?

Met een motorverzekering allrisk bent u voor veel zaken verzekerd. Hierdoor hoeft u kosten die ontstaan door schade niet uit eigen portemonnee te betalen. Wordt uw motor bijvoorbeeld gestolen? Of krijgt u schade door uw eigen schuld? Met een wa motorverzekering bent u dan niet verzekerd. Uw motor allrisk verzekeren kan dan uitkomst bieden. Met deze verzekering bent u namelijk verzekerd tegen:

 • Schade toegebracht aan derden (zowel letselschade als materiële schade)
 • De schade aan uw eigen motor (door brand, diefstal, storm, botsingen of slippen)
 • Schade door uw eigen schuld

Wat kost een all risk motorverzekering?

De all risk dekking is de meest uitgebreide dekking. Hierdoor zijn de kosten ook hoger dan bij de WA of WA beperkt casco dekking. Een all risk motorverzekering kost al snel tientallen euro’s per maand. Echter is dit afhankelijk van veel verschillende factoren zoals bijvoorbeeld: Uw schadevrije jaren, de waarde van uw motor en uw leeftijd. Vergelijk alle motorverzekeringen en u weet direct wat de goedkoopste is.

all risk motorverzekering

Wanneer kies ik een all risk motorverzekering?

De kosten voor een allrisk motorverzekering zijn hoger dan een WA verzekering. Het is daarom slim om goed te kijken of deze dekking wel noodzakelijk is. Soms heeft u genoeg aan een WA motorverzekering. Koopt u bijvoorbeeld een tweedehands motor met een lage dagwaarde? Dan is een allrisk verzekering vaak niet nodig. Kijk daarom altijd goed naar het bouwjaar van de motor. Is de motor gloednieuw? Of gaat deze zeker nog een aantal jaren mee? Een all risk motorverzekering is dan de moeite waard. Ook kan uw woonplaats invloed hebben. Woont u bijvoorbeeld in een grote stad waar regelmatig motoren worden gestolen? Dan is een verzekering die dekt bij diefstal een goede optie.

Motor allrisk verzekeren premie

Zoals gezegd is de premie van een all risk motorverzekering een stuk hoger. Dit komt omdat het risico op uitbetalen voor de verzekeraar ook groter is. Wilt u weten wat kost een motorverzekering allrisk ongeveer? Dit kunt u eenvoudig via onze vergelijker berekenen. De premie wordt namelijk berekend op basis van een aantal gegevens. Dit zijn:

 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats (postcode + huisnummer)
 • Het bouwjaar van uw motor
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • Het eigen risico

Andere handige pagina's

Een allrisk motorverzekering vergelijken

De allrisk motoverzekering wordt aangeboden door verschillende maatschappijen. De een noemt deze verzekering de allrisk verzekering en bij de ander heet deze een WA+ volledig casco verzekering. De inhoud van de verzekering is over het algemeen hetzelfde. Wilt u de verschillende motorverzekeringen vergelijken? Dan is dit een punt van aandacht. De kosten van de motorverzekering allrisk kunnen ook erg verschillen per verzekeraar. Bij de een bent u goedkoper uit dan bij de ander. Het is belangrijk om niet alleen de kosten, maar ook de voorwaarden te vergelijken. Een allrisk motorverzekering vergelijken doet u daarom als volgt:

 • Kies de gewenste dekking
 • Voer uw gegevens in
 • Bekijk de kosten en polisvoorwaarden
 • Kijk kritisch naar de schadeafhandeling
 • Vergelijk op prijs en kwaliteit
 • Sluit de verzekering af

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt: