Goedkoopste reisverzekering

Gaat u op vakantie? Of maakt u een lange reis? Dan wilt u vast weten wat de goedkoopste reisverzekering is. Dat verschilt per persoon. Wij vertellen u waarom dat zo is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 1 november 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de goedkoopste reisverzekering?

Een reisverzekering dekt extra kosten op reis. Bijvoorbeeld omdat u zorg nodig heeft, betrokken bent bij een ongeval of door diefstal van uw bagage. Welke kosten de reisverzekering wel of niet vergoedt, heet de dekking. De goedkoopste reisverzekering heeft alleen een basisdekking. Dit houdt in dat u niet overal voor verzekerd bent. Wilt u dat wel? Dan is het nodig om u aanvullend te verzekeren. Hierbij geldt: hoe meer dekking, hoe hoger de premie. Een reisverzekering sluit u altijd op maat af. U kiest zelf wat u wel en niet verzekerd. Hierdoor verschillen de kosten per persoon. Wat is de goedkoopste reisverzekering? Dat is dus voor iedereen anders.  

Goedkope reisverzekeringen

Hieronder hebben we een voorbeeld vergelijking gemaakt met een aantal goedkope reisverzekeringen.

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
OHRA€ 70€ 3,96
Centraal Beheer€ 0€ 4,54
AEGON€ 0€ 4,65
FBTO€ 150€ 4,79
HEMA€ 100€ 5,12
Univé€ 50€ 5,63
InShared€ 100€ 6,57
Allianz Global Assistance€ 50€ 7,30
Berekening gemaakt op 1 augustus 2021.
Dekking: Europa, bagage verzekerd € 1.000, annulering verzekerd € 1.000.
Geboortedatum 21-02-2021.

Een goedkope reisverzekering, hoe vind ik die?

Uw reisverzekering afsluiten kan bij veel verzekeraars. Hoe vindt u nu de beste deal? Wij raden u aan om te vergelijken. Er is een groot verschil in dekking tussen de verzekeraars. Bij de een zit een bepaalde situatie wel in het standaard pakket. En bij de ander niet. Ook is er een verschil in prijs en kwaliteit. Soms bent u duurder uit voor dezelfde voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. U kiest welke dekking u wilt en vult uw gegevens in. Vervolgens wordt de premie berekend. Zo ziet u meteen bij wie u het voordeligst uit bent. Vergeet niet om naar de voorwaarden te kijken. Deze zijn net zo belangrijk. Een goedkope reisverzekering heeft soms mindere voorwaarden. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Net zoals dat de duurste niet garant staat voor de beste reisverzekering.

De goedkoopste reisverzekering in 5 stappen

Het aanbod aan verzekeringen is groot. Daarom vinden veel mensen het lastig om de beste deal te vinden. Goede voorwaarden zonder een te hoge premie. Waar vindt u die? Dat is misschien wel makkelijker dan u denkt. Met deze 5 stappen vindt u een goede, goedkope reisverzekering:

 1. Kies de dekking die bij uw wensen past
 2. Vul uw gegevens in
 3. Start met vergelijken
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Sluit direct de voordeligste reisverzekering af

Goedkope reisverzekering, waar let ik op?

Tijdens het vergelijken let u op een aantal zaken. Als eerste is dit natuurlijk de premie. Dit is het bedrag dat u betaalt om verzekerd op reis te gaan. Hoe hoog de premie is, hangt af van het soort verzekering. Kiest u bijvoorbeeld voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Vinkt u wel of geen aanvullende modules aan? Uw wensen bepalen deels de hoogte van de premie. Maar ook de voorwaarden tellen mee. En deze zijn net zo belangrijk als de premie.

In de voorwaarden staat wat wel en niet is gedekt. De goedkoopste reisverzekering biedt vaak minder dekking dan eentje die wat duurder is. Ga daarom niet alleen op de prijs af, maar lees de voorwaarden goed door. Kijk hierbij ook goed naar de maximale vergoeding en het eigen risico.

Daarnaast let u op uw andere verzekeringen. Het kan zo zijn dat u bijvoorbeeld met uw autoverzekering al verzekerd bent voor pechhulp. Dubbel verzekerd zijn is zonde van uw geld. Lees ook de voorwaarden van uw zorgverzekering door. U bent met uw zorgverzekering altijd verzekerd van zorg in het buitenland. Maar dit betekent niet dat de kosten ook altijd worden gedekt.

Als laatste kijkt u naar de annuleringsdekking. Een annuleringsverzekering is niet hetzelfde als een reisverzekering. Een reisverzekering dekt de kosten als gevolg van ziekte, een ongeval of diefstal. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten als u uw reis onverwachts moet afzeggen of als u eerder naar huis moet.

Goedkoop een reisverzekering vergelijken

De goedkoopste reisverzekering is niet perse degene met de laagste premie. Dat heeft te maken met de voorwaarden. Een lage premie gaat soms samen met een hoog eigen risico. Of een lage maximale vergoeding. Hierdoor lijkt de reisverzekering op het eerste oog het goedkoopst. Maar in de praktijk bent u alsnog duur uit. Met een vergelijking wordt dit verschil zichtbaar. Wilt u een goedkope reisverzekering? Vergelijk dan altijd op basis van:

 • Premie
 • Dekking
 • Voorwaarden
 • Eigen risico
 • Maximale vergoeding
 • Schade afhandeling
 • Aanvullende modules

Wat kost de goedkoopste reisverzekering?

Een reisverzekering sluit u op maat af. Dit houdt in dat u zelf kiest wat u wel en niet verzekerd. Bent u op zoek naar de laagste premie? De goedkoopste reisverzekering heeft alleen een basisdekking. Onder deze dekking valt onder andere:

 • Kosten voor vervoer en verblijf door ziekte, een ongeval of overlijden
 • Repatriëring
 • Hulpverlening vanuit de alarmcentrale

En deze dekking kunt u uitbreiden. Maar dat hoeft niet. Een reisverzekering met werelddekking voor een single kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €6 en €10. Hoe duur een goedkope reisverzekering is, hangt af van:

 • Europadekking of werelddekking
 • Kortlopend of doorlopende
 • Wel of geen aanvullende modules
 • Wel of geen annuleringsdekking

Aan de hand van uw keuzes bepaalt u de prijs van de reisverzekering. U kunt het dus zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Het belangrijkste is dat u goed verzekerd bent. Soms betaalt u een iets hogere premie, maar in ruil krijgt u wel betere voorwaarden.

Een goedkope reisverzekering afsluiten

De goedkoopste reisverzekering is voor iedereen anders. Op basis van uw eigen wensen sluit u een reisverzekering af. De beste deal vindt u door te vergelijken. U ziet dan meteen wat het verschil in prijs en voorwaarden is tussen de verzekeraars. En dit verschil kan behoorlijk groot zijn! Daarom is vergelijken zo belangrijk. Heeft u een goede en goedkope reisverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. U vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte.

goedkoopste reisverzekering