Beste reisverzekering

Een reisverzekering dekt extra kosten op vakantie. Bijvoorbeeld als u ziek wordt of een ongeluk krijgt. Bent u op zoek naar de beste reisverzekering? Hier leest u hoe u de beste voor u vindt.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de beste reisverzekering?

De beste reisverzekering is voor iedereen anders. Dat komt omdat dit van een aantal zaken afhangt. Zoals de dekking en het soort reisverzekering. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Wilt u bijvoorbeeld uw bagage meeverzekeren? Gaat u voor langere tijd op reis? Of heeft u een korte stedentrip geboekt? Het is belangrijk dat een de reisverzekering goed bij uw wensen aansluit. Dit voorkomt een hoop gedoe. Kosten door diefstal, ziekte of een ongeval kunnen hoog in de papieren lopen. En dat wilt u niet. Een goede reisverzekering helpt daarbij. Met een vergelijking ziet u snel wat voor u de beste reisverzekering is.

Waarom op zoek naar een goede reisverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op vakantie. U wordt ziek, krijgt een ongeluk, moet uw reis onverhoopt annuleren of uw bagage wordt gestolen. Een goede reisverzekering dekt de kosten die hierbij komen kijken. Zodat u niet alles zelf hoeft te betalen. Dat is erg fijn. Maar een reisverzekering is niet verplicht. U bepaalt zelf of u wel of niet verzekerd op pad gaat. Ook kiest u zelf welke verzekering u afsluit. Het is van belang dat uw reisverzekering genoeg dekking biedt. Dit voorkomt een hoge rekening achteraf. Daarom gaat u op zoek naar de beste reisverzekering. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd op vakantie gaat.

De beste vinden in 2022, hoe doe ik dat?

Tal van verzekeraars bieden een reisverzekering aan. Hoe vindt u nu de beste? Dat is makkelijker dan u denkt. Wij raden u aan te vergelijken. Met een vergelijking ziet u snel wat de opties zijn. En bij wie u het voordeligst uit bent. U vult uw gegevens en wensen in, en de premie wordt berekend. Zo ziet u gelijk hoeveel u betaalt. Maar vergeet de voorwaarden niet. Hierin staat precies wat wel en niet is gedekt. Een lage premie is fijn, maar het kan zo zijn dat de goedkoopste reisverzekering niet genoeg dekking biedt. Ook helpt het lezen van reviews. Hierin vertellen andere klanten wat zij van de verzekering en verzekeraar vinden. Onthoud wel dat de beste reisverzekering per persoon verschilt.

beste reisverzekering

Wat is de beste volgens de Consumentenbond?

Elk jaar test de Consumentenbond verschillende verzekeringen. Zo ook de reisverzekering. In 2020 waren de winnaars:

  • De Europeesche Optimaal (8,6 en Beste uit de Test)
  • ANWB (8,5)
  • Unigarant (8,5)
  • SNS Europa Plus (7,4 en Beste Koop)

Een goede reisverzekering in 5 stappen

Veel mensen vinden het lastig om de beste deal te vinden. Toch hoeft dat niet moeilijk te zijn. Met deze 5 stappen vindt u een goede reisverzekering zonder al te hoge kosten:

  1. Kies de dekking naar wens
  2. Vul uw gegevens in
  3. Vergelijk de premies en voorwaarden
  4. Bekijk de reviews van anderen
  5. Bepaal welke verzekering het beste bij u past

Is de beste ook de duurste?

Vaak denken mensen dat een hoge premie garant staat voor de beste reisverzekering. Dat is niet altijd het geval. Een goedkope reisverzekering kan net zo goed zijn. Wel is het zo dat een lage premie vaak samen gaat met een hoger eigen risico of een lagere dekking. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste reisverzekering kan mindere voorwaarden hebben dan een verzekering met een lagere premie. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Tussen de verzekeraars zit een verschil in prijs en kwaliteit. Met een vergelijking wordt dit verschil zichtbaar. Zo ziet u meteen bij wie u goede voorwaarden krijgt zonder een al te hoge premie te betalen.

De beste reisverzekering, waar let ik op?

Een reisverzekering vergelijkt u op basis van premie, dekking en voorwaarden. Of met andere woorden: wat krijgt u voor uw geld. Er is een verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars. Bovendien is een dure verzekering niet altijd ook de beste. Maar het kan ook zijn dat een goedkope reisverzekering misschien niet genoeg dekking biedt. Een goede reisverzekering sluit goed aan bij uw wensen, zonder dat u onnodig duur uit bent.

Daarnaast kijkt u of u niet dubbel verzekerd bent. Bijvoorbeeld met uw autoverzekering. Check ook de voorwaarden van uw zorgverzekering. U blijft verzekerd voor zorg, maar een zorgverzekering dekt soms niet alle kosten. In dat geval is een aanvullende of reisverzekering nodig.

Als laatste let u op het verschil tussen de dekking van een reisverzekering en annuleringsverzekering. Deze twee zijn niet hetzelfde. Een annuleringsverzekering dekt alleen de kosten als u uw reis onverwachts moet annuleren of als u eerder naar huis moet.

De beste reisverzekering afsluiten

Gaat u op reis? Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig als u zonder zorgen op vakantie wilt gaan. Wat de beste reisverzekering is, verschilt per persoon. U stelt als het ware de verzekering op maat samen. Dit kost wat meer tijd. Maar loont wel. Een standaard pakket kan modules bevatten die u niet nodig heeft. Waar u wel voor betaalt. Daarnaast is het aan te raden om te vergelijken. Zodra u weet wat u wilt, kunt u de vergelijker gebruiken. U vult uw gegevens in en de vergelijking wordt gemaakt. Zo ziet u in een overzicht wat voor u de beste opties zijn. En hieruit kunt u een keuze maken. Heeft u een goede reisverzekering gevonden? Dan kunt u deze gelijk afsluiten. U vult online de aanvraag in en de verzekeraar houdt u op de hoogte.