Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering zorgt ervoor dat u zonder zorgen op reis kunt gaan. Maar wat kost een reisverzekering precies? Dat hangt af van het type reisverzekering dat u afsluit. Lees hier alles over de kosten van een reisverzekering.

Kosten reisverzekering

Een reisverzekering dekt de kosten als u tijdens een reis schade oploopt, zoals een ongeval of ziekte. Het afsluiten van deze verzekering is niet verplicht, maar vaak wel erg nuttig. Ook tijdens vakantie kunt u ziek worden, uw bagage verliezen of een ongeluk krijgen. Het hebben van een reisverzekering is dan erg fijn. Hierdoor hoeft u niet zelf alle kosten te betalen. Bovendien sluit u voor slechts enkele euro’s per maand al een reisverzekering af. De kosten van een reisverzekering verschillen per persoon. Daarom is het verstandig om de reisverzekering te vergelijken. Zo ziet u snel wat een reisverzekering voor u kost. 

Kosten reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering vergelijken doet u als volgt:

  • Kies het dekkingsgebied
  • Geef de reisduur op
  • Kies de gewenste dekkingen
  • Vergelijk de premies
  • Vergelijk de voorwaarden
kosten reisverzekering

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering met werelddekking voor een alleenstaande kost tussen de €4 en €14. De kosten hangen af van het aantal dekkingen dat u kiest. Zo heeft u bij het afsluiten van een reisverzekering de keuze uit:

  • Een doorlopende reisverzekering
  • Een kortlopende reisverzekering
  • Een annuleringsverzekering
  • Verschillende aanvullende dekkingen
Hoe meer dekkingen u kiest, hoe duurder de verzekering is.

Kosten reisverzekering berekenen

De kosten van uw reisverzekering berekenen? Gebruik dan direct onze reisvergelijker. U ziet dan snel hoeveel premie u betaalt. De goedkoopste reisverzekering staat altijd bovenaan.

Let bij het vergelijken niet alleen op de premie. Ook de hoogte van het eigen risico, het dekkingsgebied en de voorwaarden zijn van belang.

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vooraf vastgestelde begin- en einddatum. Met deze verzekering bent u gedurende uw reisduur verzekerd. Gaat u buiten de ingangsdatum en einddatum op vakantie? Dan is deze reis niet verzekerd en worden kosten niet gedekt. 

VerzekeraarEigen risicoAantal dagen gedektPremie per maand
OHRA€ 7045€ 4,08
FBTO€ 060€ 4,35
AEGON€ 090€ 5,11
HEMA€ 10060€ 5,12
Centraal Beheer€ 060€ 5,50
Berekend op 22 april 2021. Premie inclusief bagage dekking van 1.000 euro en annuleringsverzekering van 1.000 euro.

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door en dekt alle reizen gedurende het jaar. Ook een weekendje weg of een onverwachte reis. U betaalt per maand, kwartaal of jaar een vaste premie. Deze verzekering is voor mensen die regelmatig op vakantie gaan, veel tripjes maken of op reis gaan voor meer dan 30 dagen. 

VerzekeraarEigen risicoAantal dagen gedektPremie per maand
FBTO€ 0365€ 5,36
Centraal Beheer€ 0365€ 7,93
OHRA€ 70365€ 8,16
Berekend op 22 april 2021. Premie inclusief € 1.000 bagage dekking en € 1.000 annuleringsdekking.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering sluit u af als u het risico dat de reis onverwachts niet doorgaat of vroegtijdig moet worden afgebroken wilt dekken. De reden hiervan kan ziekte, het overlijden van een naaste, onvrijwillige werkloosheid of een scheiding zijn. Dankzij een annuleringsverzekering krijgt u dan de reissom geheel of gedeeltelijk vergoed. Of een annuleringsverzekering de premie waard is, moet u voor u zelf nagaan. Hierbij houdt u rekening met de voorwaarden en uitsluitingen van verzekeraar. De kosten van een annuleringsverzekering verschilt per verzekeraar en is daarom zeker het vergelijken waard. Lees hier ook alles over de annuleringsverzekering voor een vliegticket.

Andere handige pagina's