Reisverzekering werelddekking

Gaat u buiten Europa op reis? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking. U leest hieronder alles over de werelddekking.

Waar is mijn reisverzekering geldig?

Wilt u een reisverzekering afsluiten? Dan heeft u de keuze uit drie dekkingsgebieden: Nederland, Europa en Wereld. Het dekkingsgebied geeft aan waar de verzekering dekking biedt.

 • Nederland dekking: verzekert reizen binnen Nederland.
 • Europa dekking: dekt alle reizen in Europa, inclusief de Canarische Eilanden, Madeira, Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit zijn Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Turkije. Controleer dit in uw voorwaarden.
 • Werelddekking: verzekert alle vakanties overal ter wereld.
reisverzekering werelddekking

Wanneer een reisverzekering wereldreis afsluiten?

De reisverzekering met werelddekking is van toepassing op iedereen die een reis maakt naar een land dat niet onder Europadekking valt. Wilt u een reisverzekering met werelddekking afsluiten? Dan heeft u de keuze uit een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. De doorlopende reisverzekering werelddekking loopt het hele jaar door en dekt alle reizen die in dit jaar worden gemaakt. Een kortlopende reisverzekering biedt alleen dekking tijdens een bepaalde periode. Er wordt vooraf een ingangs- en einddatum bepaalt. Vakanties buiten deze looptijd zijn dan niet verzekerd.

Reisverzekering werelddekking vergelijken

Een reisverzekering met werelddekking biedt overal ter wereld dekking. Fijn als u al een verre reis heeft geboekt of als u nog niet precies weet waar u naartoe gaat. Omdat er veel verzekeraars zijn die deze verzekering bieden, is het verstandig om de reisverzekering met werelddekking te vergelijken. 

 1. Start met vergelijken
 2. Vink de werelddekking aan
 3. Geef uw dekkingswensen op
 4. Vergelijk de premies
 5. Vergelijk de voorwaarden

Reisverzekering met werelddekking: waarop letten?

Bij het vergelijken van de reisverzekering met werelddekking is het verstandig om niet alleen op de premie te letten. Natuurlijk wilt u niet teveel premie betalen, maar er zijn meer belangrijke factoren.

Let daarom ook op:

 • De maximale reisduur
 • De hoogte van het eigen risico
 • De maximumvergoeding voor bagage
 • De polisvoorwaarden

Korte vakanties of een lange wereldreis

De premies van een reisverzekering met werelddekking lopen sterk uiteen. Bij de ene verzekeraar betaalt u €25 per jaar terwijl de andere €120 per jaar in rekening brengt. De premie van de reisverzekering wereld wordt gebaseerd op de samenstelling van de reisverzekering en de hoogte van de maximumvergoeding voor de bagage. Daarnaast kunt u de standaard wereldreis verzekering uitbreiden met allerlei aanvullende dekkingen, zoals wintersport, rechtsbijstand of pechhulp. Er zijn veel opties en lang niet alles is nodig. Een korte vakantie net over de grenzen van Europa vereist bijvoorbeeld een ander soort reisverzekering dan een langdurige wereldreis. Dankzij een reisverzekering werelddekking op maat kunt u de verzekering perfect laten aansluiten op het soort reis dat u gaat maken.

Andere handige pagina's

Een goedkope verzekering wereldreis

Gaat u binnenkort op reis? En wilt u goed verzekerd zijn? Dan wilt u waarschijnlijk de beste reisverzekering voor een wereldreis tegen de laagste premie. Toch is de beste wereld reisverzekering niet altijd de verzekering met de minste kosten. Door onze vergelijker te gebruiken ziet u in één oogopslag welke reisverzekering met werelddekking past bij uw wensen. Wij zetten de goedkoopste reisverzekering altijd bovenaan. Lees ook altijd goed de voorwaarden door. Maakt u eenmalig een reis buiten Europa? Of gaat u voor langere tijd op wereldreis naar Azië, Amerika of Afrika? Vergelijk zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen en maak de beste keuze.