Allrisk scooterverzekering

Een allrisk scooterverzekering dekt bijna alle schades aan uw scooter en diefstal.

Wat is verzekerd bij een allrisk scooterverzekering?

Een allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor scooters. Het wordt ook wel WA + volledig casco scooterverzekering genoemd. Met een allrisk dekking is uw scooter voor veel zaken verzekerd. Zo is de schade die u met uw scooter als bestuurder aan anderen toebrengt verzekerd. Ook is schade door brand, diefstal, storm of schade door botsingen, slippen of van de weg raken verzekerd. Dit betekent dus dat bij een allrisk dekking niet alleen de schade die u met uw scooter aan anderen toebrengt is verzekerd, maar ook de schade aan uw eigen scooter. In de voorwaarden wordt vaak over een ‘van buiten komend onheil’ gesproken. Hier vallen situaties als botsingen, slippen of het omslaan van het voertuig onder en dit is verzekerd bij een allrisk scooterverzekering.

Wanneer kiest u voor een allrisk scooterverzekering?

Omdat een allrisk scooterverzekering de meest uitgebreide verzekering voor een scooter is, betaalt u hier uiteraard ook meer premie voor. Of de allrisk dekking het best voor uw scooter is hangt van een aantal factoren af. Kijk allereerst naar de leeftijd van uw scooter. Is uw scooter gloednieuw, of gaat de scooter al een aantal jaar mee? Ten tweede is de waarde van de scooter van belang. Ook is uw woonplaats of het gebied waar u woont een overweging. In de steden in de randstad worden scooters vaker gestolen dan in de kleinere steden of in dorpen. Met een allrisk scooterverzekering bent u verzekerd tegen diefstal.

Allrisk scooterverzekeringen vergelijken

Bijna alle verzekeraars bieden een allrisk scooterverzekering. Omdat de kosten van een scooterverzekering uiteen lopen per verzekeraar en om te bepalen welke verzekeraar en premie het beste bij u past, kunt u de scooterverzekeringen met elkaar vergelijken via de scooterverzekering vergelijker. Lees altijd de voorwaarden door om te kijken wat er onder de allrisk scooterverzekering valt.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Rijksoverheid
  • ANWB