Vespa scooterverzekering

Vespa gekocht? Gefeliciteerd! Kies hier uw Vespa scooterverzekering. Lees meer over de dekking en de kosten. Vergelijk en u kunt direct uw Vespa verzekeren.

Uw Vespa verzekeren

De scooter is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Dit kleine voertuig is er dan ook in allerlei soorten en maten, maar de Vespa wint het toch wel in populariteit. Heeft u zo’n leuke scooter in uw bezit? In Nederland is een Vespa verzekeren verplicht. U moet minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) afsluiten. Met deze verzekering bent u gedekt tegen schade toegebracht aan derden. U kunt u Vespa ook aanvullend verzekeren. Benieuwd naar de opties? Wij vertellen u hier graag mee over.

Vespa verzekeren met een scooterverzekering

U kunt uw Vespa verzekeren met een scooterverzekering. Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te bepalen hoe u uw Vespa gaat verzekeren. Ten eerste; Is de aangeschafte Vespa gloednieuw of heeft u het voertuig tweedehands gekocht. Daarnaast is ook de waarde die de Vespa momenteel heeft van belang. Hoe nieuwer het voertuig, hoe hoger de waarde nog is. Kijk ook vooral naar uw eigen financiële situatie. Kunt u het zit permitteren als u de schade aan uw Vespa zelf moet betalen? Vespa scooters hebben een hogere waarde dan andere scooters en zijn erg diefstalgevoelig. Bij Vespa scooters wordt vaak een ruimere dekking gekozen, ook voor tweedehands Vespa’s. Een ongeluk is namelijk zo gebeurd en het kan erg kostbaar zijn om dan zelf voor de kosten op te moeten draaien. Maar nogmaals, kijk hierbij wel naar uw eigen situatie wat wenselijk is om een Vespa scooterverzekering te regelen.

Dekkingen Vespa scooterverzekering

Op zoek naar een goede Vespa verzekering? De Vespa is populair en erg diefstalgevoelig. Denk er daarom dus aan hoe u uw Vespa wilt verzekeren. Uw Vespa heeft minimaal een WA scooterverzekering nodig, maar hierbij is alleen de schade aan een ander verzekerd. U kunt ook een Vespa scooterverzekering met diefstaldekking afsluiten of uw Vespa allrisk verzekeren. Met een All Risk scooterverzekering is naast schade aan een ander en diefstal, ook de schade aan uw eigen Vespa verzekerd.

vespa scooterverzekering

Vespa verzekering vergelijken

Er zijn verschillende opties voor een scooterverzekering. Voordat u een verzekering afsluit, is het aan te raden om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan u zomaar een boel kosten besparen. Verzekeraars rekenen namelijk verschillende premies. Bovendien kunnen de voorwaarden ook anders zijn. Bij het vergelijken van een Vespa scooterverzekering let u daarom op:

  • De dekking
  • De kosten (maandelijkse premie)
  • Polisvoorwaarden
  • Schadeafhandeling


Wilt u uw Vespa sprint verzekeren? Dan kunt u eenvoudig via de vergelijker op Totaalbesparen.com uw gegevens invullen. U ziet dan direct de verschillende opties voor de verzekering Vespa 125cc. In een oogopslag bent u op de hoogte van de Vespa verzekering kosten. Let bij het vergelijken niet alleen op de kosten, maar kijk ook goed naar de dekking en voorwaarden.

Andere handige pagina's

Vespa verzekeren kosten

Het afsluiten van een Vespa sprint verzekering brengt uiteraard kosten met zich mee. U betaalt per jaar, kwartaal of maand een bedrag waarmee u uw Vespa verzekert. Deze kosten zijn voor iedereen anders omdat de Vespa verzekering prijs afhankelijk is van een aantal factoren. De factoren waarmee de verzekeraar de hoogte van de premie bepaalt zijn:

  • Het merk en type van de scooter
  • Het bouwjaar van de scooter
  • Uw leeftijd
  • Uw postcode en huisnummer
  • De gewenste dekking
  • Het aantal schadevrije jaren


Aan de hand van deze factoren schat de verzekeraar het risico in. Hoe hoger het risico dat de verzekeraar moet uitkeren, hoe hoger de premie zal zijn. Hierdoor zijn de Vespa verzekeren kosten voor iedereen anders. Iemand die in een grote stad woont, zal bijvoorbeeld een hogere premie betalen dan iemand uit een andere regio. U heeft alleen invloed op de hoogte van de premie door middel van de dekkingsgraad. Kiest u voor de minste dekking? Dan betaalt u de laagste kosten. Gaat u voor de meest uitgebreide dekking? U kunt dan ook de hoogste prijs verwachten.

Een Vespa verzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een goedkope scooterverzekering? Met behulp van onze vergelijker kunt u makkelijk en online uw Vespa verzekeren. U kiest de gewenste dekking en bekijkt vervolgens de verschillen in kosten. Houd altijd rekening met het eigen risico. Dit is het bedrag dat u per schadeclaim uit eigen portemonnee moet betalen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Dit betekent dat een goedkope Vespa verzekering een hoger eigen risico zal hanteren dan een duurdere verzekering. Let bij het vergelijken ook goed op de polisvoorwaarden. Betaalt een verzekeraar bijvoorbeeld in natura of in kapitaal uit? Het is belangrijk om u goed in te lezen in de schadeafhandeling. Heeft u alle opties overwogen en vergeleken? Dan kunt u een keuze maken. U sluit verzekering Vespa eenvoudig en snel online af. U krijgt een bevestigingsmail en de verzekeraar houdt u op de hoogte van uw aanvraag.