Zijn mijn kinderen verzekerd als ze op mijn scooter rijden?

Ja, als uw kinderen op uw scooter rijden dan zijn zij alsnog verzekerd tegen schade.

U dient uw kind(eren) op te geven als bestuurder bij de verzekeraar. Zo voorkomt u dat – indien uw kind(eren) voor schade zorgen – u een eigen risico dient te betalen. Dit eigen risico bedrag kan oplopen tot zo’n 1.000 euro, maar verschilt per verzekeraar.

Scooterverzekering afsluiten op naam van de ouders

Regelmatig kiezen ouders ervoor om een scooterverzekering af te sluiten op hun eigen naam. Het voordeel hiervan is dat de premie lager is. Er zitten echter ook wat haken en ogen aan.

U dient uw kind(eren) altijd als regelmatige bestuurder of berijder op te geven. Doet u dat niet, dan mag de verzekeraar een hoger eigen risico vragen of het schadebedrag terugeisen van de bestuurder. Zorg er dus altijd voor dat uw kind(eren) op de polis staan vermeldt als regelmatige bestuurder.

Bovendien dient uw kind in het bezit te zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs. Veroorzaakt uw kind schade? Dan gaat dit ten koste van de schadevrije jaren van de verzekeringnemer.

Schadevrije jaren opbouwen

Als uw kind zelf een scooterverzekering afsluit, zal hij of zij aan het begin een hogere premie betalen dan wanneer u de polis afsluit. Echter bouwt uw kind wel vanaf het eerste moment zelf schadevrije jaren op. Deze jaren neemt uw kind zijn of haar leven lang mee en zorgt uiteindelijk voor een lagere premie. Hoe meer schadevrije jaren iemand heeft, hoe hoger de premiekorting is die iemand ontvangt. Dit loopt op tot tientallen procenten.

Welke schade wordt gedekt?

Afhankelijk van de gekozen dekking, wordt bepaalde schade wel of niet gedekt door uw scooterverzekering. De WA dekking is verplicht voor iedere scooter. Daar bovenop kunt u een dekking voor diefstal afsluiten of een All Risk dekking.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • HEMA
  • Interpolis