Macbook verzekeren

Om te voorkomen dat u schade aan uw macbook zelf moet betalen, kunt u een macbook verzekering nemen. Een macbook verzekeren biedt dekking tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.

MacBook verzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]

Wat is een MacBook verzekering?

Wanneer u een Macbook heeft aangeschaft, dan heeft u waarschijnlijk diep in uw eigen portemonnee getast. Dit is niet zo gek, want de aanschafprijs van een Macbook ligt aardig hoog. Het is dan ook niet voor niets dat het afsluiten van een Macbook verzekering steeds populairder wordt. Een Macbook verzekeren brengt namelijk vele voordelen met zich mee wanneer uw Macbook beschadigt raakt, wanneer deze wordt gestolen of wanneer u uw Macbook verliest. Wij van Totaalbesparen.com leggen u deze voordelen graag uit. Bovendien kunt u via onze vergelijkingstool heel eenvoudig en snel de Macbook verzekering vergelijken. Het loont namelijk enorm om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier ziet u in een oogopslag welke Macbook verzekering de goedkoopste én beste is voor uw persoonlijke situatie!

MacBook verzekering vergelijken

Via Totaalbesparen.com kunt u de verschillende laptop verzekeringen met elkaar vergelijken. U vergelijkt de hoogte van de maandelijkse premie, de hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden. Zoekt u de goedkoopste Macbook verzekering? Of wil u een verzekering met een aanvullende dekking? Wij raden u aan om alle polisvoorwaarden van de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Een hele goedkope verzekering lijkt in eerste instantie heel aantrekkelijk, maar vaak rekent zo’n verzekering een erg hoog eigen risico. Het is dan ook van belang dat u de verschillende verzekeringen vergelijkt op basis van:

 • Maandelijkse premie
 • Dekking verzekering Macbook
 • Eigen risico
 • Schadeafhandeling

Waarom uw MacBook verzekeren?

Of een Macbook verzekering wel of geen goede optie voor u is, hangt volledig van uw persoonlijke situatie af. Het afsluiten van een verzekering geeft u uiteraard zekerheid: u bent namelijk gedekt tegen schade door beschadiging, verlies en diefstal. U moet voor uzelf dan ook afwegen of de verschillende voor- en nadelen van een laptop verzekering tegen elkaar opwegen. Een Macbook verzekering afsluiten gaat natuurlijk gepaard met kosten. Wanneer u bijvoorbeeld een splinternieuwe Macbook Pro heeft aangeschaft, dan zullen de voordelen van een verzekering zeker opwegen tegen de kosten van de maandelijkse premie. Maar heeft u een goedkoop tweedehands exemplaar op de kop getikt? Dan moet u voor uzelf nagaan of het de moeite waard is om een verzekering af te sluiten. Daarnaast wordt er voor elke schadeclaim een eigen risico gerekend. Is de dagwaarde van uw Macbook erg laag? Dan wegen de kosten van het eigen risico vaak niet op tegen de waarde die uw Macbook dan nog heeft.

macbook verzekeren

MacBook verzekering afsluiten

Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende aanbieders van verzekeringen zijn, kan het verwarrend worden welke Macbook verzekering nu de beste is. De beste Macbook verzekering hangt eigenlijk compleet van uw persoonlijke situatie af. Iedereen gebruikt zijn of haar Macbook op z’n eigen manier en daardoor is de ene verzekering geschikter voor de een dan voor de ander. Wilt u een Macbook verzekering afsluiten? Dan beantwoord u voor uzelf de volgende vragen:

 • Waarvoor wordt de Macbook het meest gebruikt? Voor werk of voor de kinderen?
 • Heeft mijn Macbook een goede beschermhoes? Of neem ik hem los mee in mijn rugtas?
 • Welke dekking wil ik voor mijn Macbook? Is het nodig om mijn Macbook aanvullend te verzekeren tegen diefstal?
 • Hoe hoog mag de maandelijkse premie zijn?
 • Wat is het maximale eigen risico dat ik kan/wil betalen?
 • Hoe werkt de schadeafhandeling? Krijg ik een vervangende Macbook bij schade, verlies of diefstal?

Macbook verzekeren 2021

De beste MacBook verzekering

Wanneer u bovenstaande vragen voor uzelf heeft beantwoord, dan heeft u de beste Macbook verzekering gevonden. De dekking van een laptop verzekering hangt bijvoorbeeld compleet af waar en hoe u de laptop gebruikt. Gebruikt u uw Macbook vooral binnenshuis? Of neemt u deze geregeld mee als u op pad gaat? Dan kunt u voor uzelf nagaan of het wel of niet nodig is om uw laptop aanvullend te verzekeren tegen diefstal. Wordt uw Macbook veel door uw kinderen gebruikt? Dan is dekking tegen valschade waarschijnlijk het belangrijkste. De maandelijkse premie die u betaalt voor een Macbook verzekering varieert tussen de €5 en €10 per maand. De hoogte van deze premie hangt af van de hoogte van het eigen risico.  Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. De hoogte van het eigen risico bepaalt u in principe zelf. Het hangt dus van uw financiële situatie af welk bedrag u zich kan veroorloven om aan het eigen risico te besteden. Wanneer u voor uzelf een duidelijk beeld heeft hoe u uw Macbook gebruikt en wat u maximaal aan kosten kwijt wilt zijn, dan kunt u de beste keuze maken uit de verschillende Macbook verzekeringen.

Kosten MacBook verzekering

Zoals eerder genoemd variëren de kosten van een Macbook verzekering tussen de €5 en €10 per maand. Deze kosten zijn de maandelijkse premie die u betaalt voor een laptop verzekering. De premie is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico en de aanschafwaarde van uw Macbook. Heeft u bijvoorbeeld de nieuwste versie Macbook Air aangeschaft? Dan heeft deze laptop een aanzienlijk hogere dagwaarde dan een veel ouder model die u misschien al jaren heeft. Hoe hoger de aanschafwaarde, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn. Dit komt om de kosten voor een repartie of aanschaf van een nieuwe Macbook hoger zullen uitvallen dan wanneer een oud, tweedehands model kapot gaat. Daarnaast betaalt u per schadeclaim een eigen risico. Dit is het bedrag dat u zelf uit eigen portemonnee moet betalen wanneer uw Macbook kapot of verloren gaat. Daarnaast kan het voorkomen dat u afsluitkosten moet betalen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Dit kan per verzekeraar verschillen. De kosten van een Macbook verzekering bestaan dus uit:

 • De maandelijkse premie
 • Eigen risico per schadeclaim
 • Eventuele afsluitkosten
macbook verzekering

Macbook verzekering en de inboedelverzekering

Voordat u een Macbook verzekering gaat afsluiten, is het verstandig om de voorwaarden van uw inboedelverzekering eens goed na te gaan. Een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, maar veel mensen die op zichzelf wonen hebben zo’n verzekering. Een inboedelverzekering dekt namelijk uw spullen in uw woning bij schade en inbraak. Het verschilt per verzekeraar of uw laptop ook onder de inboedelverzekering valt. Het is dus zeker aan te raden om uit te zoeken of u uw Macbook al via de inboedelverzekering heeft verzekerd. In Nederland komt het namelijk nog geregeld voor dat mensen oververzekerd zijn. Dit betekent dat ze zich dubbel hebben verzekerd en daardoor onnodige kosten per maand betalen. Wanneer uw Macbook onder de inboedelverzekering valt, dan moet u er rekening mee houden dat de verzekeraar een onderscheid maakt tussen:

 • Schade opgelopen binnenshuis
 • Schade opgelopen buitenshuis

Valt uw Macbook onder de inboedelverzekering? Dan is het in veel gevallen zo dat alleen schade aan uw Macbook ontstaan in uw eigen huis wordt gedekt. Neemt u uw Macbook geregeld mee? Dan is het dus aan te raden om een aparte laptopverzekering af te sluiten. Op deze manier bent u ook tegen schade, verlies en diefstal buitenshuis verzekerd.

Garantietermijn Macbook

Daarnaast wijzen wij u er graag nog even op dat op elke Macbook een garantietermijn zit. Dit betekent dat u minimaal 2 jaar garantie heeft op uw Macbook als deze kapot gaat. Veel mensen denken dat ze hun Macbook moeten verzekeren voor het geval deze kapot gaat. Dit is dus zeker niet het geval. Gaat uw Macbook kapot door fabrieksfouten? Dan valt deze gewoon onder de garantietermijn van 2 jaar. U hoeft uw Macbook dus niet te verzekeren als u bang bent dat deze kapot gaat. Een Macbook verzekering sluit u af als u uw laptop wilt verzekeren tegen schade door ongelukjes, verlies of diefstal.

AppleCare+ Macbook verzekering

Wanneer u een nieuwe Macbook heeft gekocht, dan kunt u uw laptop ook via AppleCare+ verzekeren. AppleCare+ is een soort verlengde garantie voor uw Macbook. Het biedt namelijk een verzekering waarmee u tot 3 jaar recht heeft op deskundige ondersteuning en dekking tegen hardware reparaties. Daarnaast bent u voor maximaal twee schadegevallen verzekerd met een eigen risico van €99 bij schade aan het scherm of behuizing en €259 bij overige schade.

MacBook verzekeren via kostbaarheden- of reisverzekering

Wanneer u uw Macbook wilt laten verzekeren, dan kunt u er ook voor kiezen om deze via een kostbaarhedenverzekering te verzekeren. Deze verzekering dekt namelijk waardevolle voorwerpen of verzamelingen als die worden beschadigd, vermist of gestolen raken. Sluit u een kostbaarhedenverzekering speciaal af voor uw laptop? Dan is dat in principe hetzelfde als een aparte Macbook verzekering. Het is wel belangrijk om goed alle polisvoorwaarden te vergelijken. De kosten en dekkingsvoorwaarden verschillen nogal eens per verzekeraar. Neemt u uw Macbook vaak mee op reis? Dan raden wij ook aan om eens de voorwaarden van uw reisverzekering te checken. In veel gevallen kunt u uw Macbook laten verzekeren wanneer u op reis gaat. Echter, let wel goed op de voorwaarden, want het kan voorkomen dat er een maximale vergoeding geldt.

MacBook verzekering vergelijken via Totaalbesparen.com

Heeft u alle voor- en nadelen van een Macbook verzekering overwogen? En heeft u besloten dan u een verzekering voor uw laptop wilt afsluiten? Dan bent u bij Totaalbesparen.com helemaal op de juiste plek. Via onze eerlijke vergelijkingsmodule kunt u namelijk heel eenvoudig alle Macbook verzekeraars met elkaar vergelijken. Het kan enorm lonen om even de tijd te nemen om de verschillen in premie, eigen risico en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Op deze manier vindt u snel een goedkope Macbook verzekering die helemaal aan uw wensen en eisen voldoet. Bovendien kunt u bij Totaalbesparen.com rekenen op een eerlijke vergelijking. Wij nemen namelijk alle aanbieders van Macbook verzekeringen op in onze tool, ongeacht of zij ons wel of geen vergoeding betalen. Op deze manier weet u zeker dat de vergelijking die u uitvoert geheel onafhankelijk is. Bovendien zijn alle leveranciers en aanbieders van verzekeringen op onze website geheel zelf verantwoordelijk voor de prijzen en aanbiedingen. Hierdoor kunt u erop rekenen dat alle prijzen en tarieven volledig up-to-date zijn.

Heeft u meer apparatuur in huis? Overweeg dan ook eens deze verzekeringen:

Veelgestelde vragen

Een Macbook verzekering is een verzekering speciaal voor uw Macbook. Hiermee dekt u de kosten die ontstaan door schade, verlies of diefstal.

De Macbook verzekering is er voor iedereen die zijn of haar laptop wilt verzekeren. Let er wel op dat u een laptopverzekering afsluit om de kosten te dekken door schade, verlies of diefstal. Gaat uw Macbook kapot door fabrieksfouten? Dan valt deze gewoon nog onder de garantie. Daarvoor hoeft u dus niet een speciale Macbook verzekering af te sluiten.

U sluit een Macbook verzekering af om uw laptop te verzekeren tegen schade, verlies of diefstal. Door middel van een Macbook verzekering dekt u uzelf in tegen de hoge kosten die ontstaan wanneer er een reparatie moet plaats vinden of wanneer u een nieuwe Macbook moet aanschaffen.

Dit bepaalt u helemaal zelf. Er geldt geen verplichte termijn binnen wanneer er een Macbook verzekering moet worden afgesloten. U kunt direct na aankoop van uw laptop een verzekering afsluiten, maar u kunt hier ook nog even mee wachten. Wilt u eerst rustig alle verzekeringen met elkaar vergelijken? Dat is geen probleem. U sluit een Macbook verzekering af op het moment dat voor u het beste uitkomt.

Bij het vergelijken van de verschillende Macbook verzekeringen let u op de maandelijkse premie, de dekkingsvoorwaarden, de hoogte van het eigen risico en de schadeafhandeling. Door middel van de vergelijkingstool op Totaalbesparen.com komt u er eenvoudig en snel achter wel Macbook verzekering het beste bij uw huidige situatie past.

Zodra u een Macbook verzekering heeft afgesloten, is uw Macbook verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Is uw laptop ernstig beschadigd? Dan kunt u een schadeclaim indienen. De kosten voor de reparatie worden dan vergoed door de verzekeraar. Let er hierbij wel op dat u eerst het eigen risico moet betalen. Is uw Macbook verloren of gestolen? Dan kunt u ook een beroep doen op uw verzekering. U krijgt dan een vervangende laptop of een bedrag uitgekeerd waarmee u een nieuwe laptop kunt kopen.

De Apple Macbook verzekering is de verzekering van Apple zelf. Deze kunt u direct na aankoop van uw Macbook afsluiten. Het is eigenlijk een soort verlengde garantietermijn waarmee u tot 3 jaar gedekt bent tegen hardware reparaties.

De AppleCare+ Macbook verzekering kunt u afsluiten bij Apple. Online of in een winkel.

Tegenwoordig kunt u alle verzekeringen heel makkelijk online met elkaar vergelijken. Heeft u een Macbook verzekering uitgekozen? Dan kunt u deze online afsluiten bij de desbetreffende verzekeraar. Via Totaalbesparen.com wordt u doorgelinkt naar de juiste pagina en hier kunt u zelf de Macbook verzekering afsluiten.

Op Totaalbesparen.com vindt u alle relevante Macbook verzekeringen. Via onze vergelijkingsmodule vergelijkt u alle premies, eigen risico’s en voorwaarden. Omdat wij compleet onafhankelijk zijn, vindt u bij ons alle verzekeraars die een Macbook verzekering aanbieden. U hoeft dus niet online alles zelf uit te zoeken, maar ziet in een oogopslag op Totaalbesparen.com welke verzekeringen er allemaal zijn voor uw Macbook!

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01