Tablet verzekering

In veel huishoudens is een tablet aanwezig. Om te voorkomen dat u schade aan de tablet zelf moet betalen, kunt u een tablet verzekering nemen. Een tablet verzekeren biedt dekking tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over tablet verzekeringen

Direct een tablet verzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Wat is een tablet verzekering?

In vele huishoudens is hij razend populair: de tablet. Kinderen zitten uren achter elkaar spelletjes te spelen of hij wordt gebruikt om de tijd te doden door middel van een serie of app in het openbaar vervoer. Maar wat nu als uw tablet kapot gaat? Een van uw kinderen laat bijvoorbeeld de tablet per ongeluk in het water vallen? Of u vergeet uw tablet in de trein of de bus en bent deze vervolgens kwijt? Dan is het aan te raden om eens te kijken of een tablet verzekering iets voor u is. Door uw tablet te verzekeren, bent u namelijk verzekerd tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.

Tablet verzekering vergelijken

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van verzekeringen. Zo ook voor de iPad verzekering. Er zijn tal van aanbieders die de ene na de andere mooie aanbieding op de markt gooien. Wij begrijpen als geen ander dat het daardoor soms lastig kan zijn om uit al deze verzekeringen de beste tablet verzekering te kiezen. Bovendien komt het vaak voor dat mensen zich oververzekeren. Dit betekent dat u dubbel verzekerd bent en dus onnodig veel premie per maand betaalt. Het is dan ook aan te raden om eerst een goed overzicht te maken welke verzekeringen u al heeft. U kunt via ons de tablet verzekering vergelijken van een aantal bekende verzekeraars. U weet dan snel waar u het beste uit bent.

De beste tablet verzekering

Heeft u één of meer tablets in huis? En wilt u daarom een tablet verzekering afsluiten? Dan zijn er een aantal belangrijke punten die een rol spelen bij uw keuze. Bent u op zoek naar een goedkope tablet verzekering? Verschillende factoren helpen u bepalen welke verzekering het beste bij uw persoonlijke situatie past. Bij een tablet verzekering vergelijken, houdt u rekening met:

  • De maandelijkse premie
  • Het eigen risico
  • Tablet verzekering dekking
  • Aanvullend verzekering tegen diefstal

Premie verzekering tablet

Zoekt u de beste tablet verzekering? Dan vergelijkt u uiteraard eerst de hoogte van de premie. Dit is het bedrag dat u per maand kwijt bent om uw tablet te verzekeren. In principe is de hoogte van de premie voor een tablet verzekering relatief laag. Hoe hoog de premie precies is, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste speelt de hoogte van het eigen risico een rol. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. De goedkoopste tablet verzekering heeft bijvoorbeeld vaak een hoog eigen risico. Het lijkt dan misschien de meest voordelige verzekering voor uw iPad, maar dit is niet altijd het geval. Bij een hoog eigen risico betaalt u een flink bedrag uit uw eigen portemonnee voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. Wilt u uw tablet bijvoorbeeld maximaal verzekeren? Dan betaalt u een hogere premie dan wanneer uw tablet tegen alleen val- en stootschade is verzekerd.

Wat is het eigen risico bij een tablet verzekering?

Zoals hierboven al even genoemd, speelt het eigen risico een rol bij het afsluiten van een iPad verzekering. Maar wat is nu precies dit eigen risico? Kort gezegd: het eigen risico is het bedrag dat u bij schade zelf moet betalen. Heeft u bijvoorbeeld voor €250 schade aan uw tablet? En een eigen risico van €100? Dan betaalt u zelf €100 en zal de verzekering de overige €150 betalen. Vaak is het zo dat hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie. Bij het afsluiten van een verzekering, is het dan ook aan te raden om goed na te gaan welk bedrag u per maand wilt betalen én hoe hoog het eigen risico is.

tablet verzekering

Dekking bij een tablet verzekering

Net zoals andere verzekeringen, heeft u bij een tablet ook de keuze uit verschillende soorten dekkingen. Zoals eerder uitgelegd, heeft de dekkingsgraad invloed op uw maandelijkse premie. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe hoger de maandelijkse premie.

Bij het afsluiten van een tablet verzekering kunt u uw tablet verzekeren tegen:

  • Schadekosten bij val-, stoot- en waterschade
  • Schadekosten bij verlies
  • Schadekosten bij diefstal

Hoe kiest u de juiste dekking?

Bij het afsluiten van een tablet verzekering, maakt u de keuze voor welke gevallen u uw tablet wilt verzekeren. Bij het maken van deze keuze stelt u uzelf de vraag welke rol de iPad in uw huishouden speelt. Wordt de tablet enkel gebruikt door de kinderen voor een spelletje, heeft u het nieuwste model iPad aangeschaft voor uw werk of is de tablet zo geïntegreerd in uw huis dat u alles ermee aanstuurt? Hoe groter de rol van de tablet in uw leven speelt, hoe vervelender het is als deze kapot gaat of gestolen wordt.

Bovendien speelt uw eigen vermogen een rol bij het kiezen van de dekking. Beschikt u over genoeg geld om direct een nieuwe tablet te kopen? Of heeft u deze luxe niet? In het ergste geval moet u namelijk een nieuwe tablet aanschaffen die al snel tussen de €750 en €1.500 kost.

Verzekering tablet via inboedelverzekering

Voordat u een speciale tablet verzekering afsluit, raden wij u aan om eerst de voorwaarden van uw inboedelverzekering door te nemen. Theoretisch gezien valt uw tablet onder de inboedel van uw huis en zou deze dus ook onder de inboedelverzekering moeten vallen. Echter, veel verzekeraars sluiten tablets en smartphones uit van dekking onder de inboedelverzekering. Hierin wordt er tussen de verzekeraars nogal eens een verschil gemaakt. Daarnaast wordt er altijd een onderscheid gemaakt tussen schade die binnenshuis of buitenshuis opgelopen wordt. Het is dus zeker aan te raden om eerst eens alle voorwaarden van uw inboedelverzekering goed uit te pluizen voordat uw een tablet verzekering afsluit. Zo voorkomt u dat uw tablet dubbel wordt verzekerd en u onnodige premies per maand betaalt.

De AppleCare+ tablet verzekering

Heeft u een nieuwe iPad aangeschaft? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw tablet te laten verzekeren via AppleCare+. Direct na de aanschaf van uw iPad kunt u AppleCare+ erbij kopen. Deze verzekering geeft u als consument tot 2 jaar recht op deskundige ondersteuning en dekking bij hardware reparaties. Daarnaast biedt de AppleCare+ verzekering dekking bij maximaal twee schadegevallen met een eigen risico van €49 per iPad.

Verzekering voor andere apparatuur

Heeft u meer apparatuur in huis? Overweeg dan ook eens deze verzekeringen:

Nowinsure
4
99
per maand
  • Eigen risico € 50

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

  • Apple.com 
  • Nowinsure