Waarom een woonverzekering?

Veel mensen vragen zich af waarom er een woonverzekering afgesloten moet worden, wat er dan gedekt is en welke woonverzekeringen belangrijk zijn. U leest het hieronder.

Opstalverzekering vergelijken

Waarom een woonverzekering afsluiten?


U sluit een woonverzekering af om u te dekken tegen schade aan de woning en aan de spullen in uw woning. Bijvoorbeeld als er brand uitbreekt of als er bij u thuis wordt ingebroken. Het geeft dus een stuk zekerheid. Het is bij de wet niet verplicht om een woonverzekering af te sluiten.

Koopt u een woning en sluit u hiervoor een hypotheek af, dan zal de geldverstrekker u wel veelal verplichten tot het afsluiten van een opstalverzekering.

Een opstalverzekering voor uw woning
Hiermee verzekert u het object, de woning, tegen schade. Naast de woning is alles wat nagelvast aan de woning zit ook gedekt met een opstalverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een garage, de keuken en een inbouwkast. Maar ook zonnepanelen zijn verzekerd op de opstalverzekering. Deze zijn namelijk niet zonder hak- en sloopwerk van de woning los te maken.

U sluit geen opstalverzekering af als u een woning huurt. U bent dan namelijk niet de eigenaar van het pand.

Een inboedelverzekering voor uw spullen
De inboedelverzekering verzekert juist geen schade aan het object, maar juist aan de spullen die erin staan. Dus als er bij u wordt ingebroken en uw tv en sieraden worden meegenomen, dan bent u hiervoor verzekerd met een inboedelverzekering. Lees hier meer informatie over waarom een inboedelverzekering van belang is.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor schade bij anderen
Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook vaak geschaard onder de woonverzekering. Hiermee dekt u uw aansprakelijk voor als u of een gezinslid per ongeluk iets kapot maakt bij een ander. Het is hierbij van belang dat het niet met opzet is gedaan. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die voetballen en een ruitje kapot maken met de bal, of een rennend kind dat per ongeluk een dure vaas omstoot.

De beste woonverzekeringen


Wat de beste woonverzekering voor u is, is geheel van uw wensen afhankelijk. U kunt hiervoor het best een vergelijking maken. Iedere verzekeraar bepaalt namelijk zelf wat er onder de dekking valt en hoeveel premie of eigen risico zij rekenen. Via onze tool kunt u eenvoudig een inboedelverzekering vergelijken.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01