Wat kost een woonverzekering?

Veel mensen die een verzekering gaan afsluiten willen weten wat de kosten zijn. Zo krijgen wij regelmatig de vraag wat een woonverzekering kost. Op onze website kunt u eenvoudig een vergelijking maken en ziet u direct wat de premies zijn.

Kosten woonverzekering

De premie van een woonverzekering; een opstal- en/of een inboedelverzekering is bij iedere verzekeraar anders. Over het algemeen bent u hier tussen de 20 en 30 euro voor kwijt (combinatie opstal- en inboedelverzekering). Uiteraard hangt dit er vanaf wat voor woning u heeft en of u een heel dure of unieke inboedel heeft. Mensen met een kunstcollectie of exclusieve geluidsapparatuur hebben een duurdere inboedel dan andere mensen en betalen dus een hogere premie.

Op basis waarvan wordt de premie bepaald?

De premie van de woonverzekering wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Denk aan:

  • de fundering van de woning
  • de gezinssamenstelling
  • het materiaal op uw dak
  • of er zonnepanelen aanwezig zijn
  • of de woning, keuken en/of badkamer is vernieuwd in de afgelopen jaren
  • eventuele gekozen aanvullende dekkingen

Daarnaast is het goed om na te gaan of er een eigen risico van toepassing is. Dit eigen risico geldt per schadegeval. Heeft u 3 schades in een jaar? Dan betaalt u 3 keer het eigen risico. Dit bedrag kan daardoor flink oplopen.

Wat is de goedkoopste woonverzekering?

De goedkoopste woonverzekering is voor iedereen anders, omdat de premie wordt bepaald aan de hand van de woning. Wat voor u de goedkoopste verzekering is, kan voor een ander juist helemaal niet goedkoop zijn. Door het maken van een woonverzekering vergelijking komt u erachter wat voor u de goedkoopste en beste woonverzekering is.