Arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

Als medisch specialist bent u voornamelijk bezig met de gezondheid van anderen. Hoe staat het ervoor met uw gezondheid? Arbeidsongeschiktheid komt veel voor. Om een gat in inkomsten te voorkomen is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

Als medisch specialist kunt u zelf ook te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Wilt u uw inkomen verzekeren, zodat u bij het (gedeeltelijk) niet meer kunnen uitvoeren van uw werk alsnog inkomsten hebt? Kies dan voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist. Met deze verzekering ontvangt u iedere maand geld, zodra u uw werk niet meer kunt uitvoeren. Ook wordt u geholpen om te re-integreren, zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

AOV medisch specialist kiezen

Wilt u een AOV afsluiten als medisch specialist? Dan kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Wij helpen u graag door het geven van informatie over de AOV en de dekkingen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedere verzekeraar een andere premie rekent voor de verzekering. Het is daarom verstandig om de AOV te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet teveel premie zult betalen.

 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering en hoe werkt het?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist biedt dekking zodra u arbeidsongeschikt raakt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt kortweg ook een AOV genoemd. U kunt arbeidsongeschikt raken door ziekte of door een ongeval. Het maakt daarbij niet uit of het werkgerelateerd is of dat u bent gevallen tijdens een vakantie. Met deze verzekering beschermt u uw inkomsten, zodra u door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken. Het is niet mogelijk om uzelf arbeidsongeschikt te verklaren, dit moet door een arts gedaan worden.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

De kosten van de AOV verzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren.

  • De leeftijd waarop u de verzekering afsluit
  • Het verzekerde bedrag
  • Het dekkingspercentage
  • De gekozen dekking
  • De wacht periode

De wachtperiode is de periode waarin u wel al arbeidsongeschikt bent, maar u nog geen uitkering krijgt. U vangt het inkomens gat dan bijvoorbeeld op met eigen spaargeld. In ruil hiervoor ontvangt u korting op de premie, omdat de verzekeraar pas later hoeft uit te keren. Hoe langer deze periode is, hoe lager de premie.

AOV premie fiscaal aftrekbaar

Als u kiest voor een AOV dan biedt dat tevens als voordeel dat u de premie van de inkomstenbelasting kunt aftrekken. De premie is daarmee fiscaal aftrekbaar. In dit geval brengt u de kosten van de AOV premie in mindering bij het opgeven van de inkomstenbelasting. Dit scheelt u een paar honderd euro per jaar.

AOV afsluiten als medisch specialist

Zoals gezegd raden we u aan om de verzekeraars eerst te vergelijken voordat u een AOV kiest. Zo komt u erachter bij welke verzekeraar u als medisch specialist een lage premie betaalt en waar de dekking aansluit bij uw wensen. Speel ook eens met de wachttijden en dekkingspercentages. Zo merkt u het verschil in maandpremie en kunt u de beste AOV medisch specialist afsluiten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01