Arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar

Werkt u als ambtenaar? Dan bestaat de kans dat u arbeidsongeschikt raakt. Bijvoorbeeld door een ongeluk, ziekte of burnout. Om inkomensverlies tegen te gaan, kunt u de arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar afsluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren is geen luxe. Het biedt een groot stuk zekerheid om überhaupt de huur nog te kunnen betalen wanneer u in een dusdanige situatie terecht komt dat u als ambtenaar uw beroep niet meer (volledig) kunt uitoefenen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar is eigenlijk niets meer dan een verzekering die u de garantie geeft dat u niet zonder inkomen zult zitten als u ineens arbeidsongeschikt raakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar

Waarom een AOV ambtenaar?

Ook als ambtenaar loopt u de kans op om ziek te worden of in een ongeluk verzeild te raken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is overigens zo dat een ongeluk niet eens erg groot hoeft te zijn om er voor te zorgen dat u niet meer kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan een beperking aan het oog waardoor zelfs werk achter de laptop even niet meer mogelijk is. In deze situaties is het wel zo dat u ook als rijksambtenaar gewoon uw kosten moet betalen. Om die reden is een AOV ambtenaar erg handig om af te sluiten. U garandeert hiermee een deel van uw inkomen.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren afsluiten?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren zorgt ervoor dat als u uw werk niet kunt uitvoeren door arbeidsongeschiktheid alsnog een inkomen hebt. De arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt niet uw volledige salaris die u verdient als u gewoon werkt, maar kan wel een behoorlijk groot deel hiervan dekken. In de meeste gevallen kunt u uw salaris tot wel 80% vergoed krijgen. Zo kunt u in ieder geval de kosten betalen tot de tijd dat u weer aan het werk kunt.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering rijksambtenaar

U kunt zelf kiezen hoeveel premie u wilt betalen voor de AOV. De premie is het bedrag dat u maandelijks gaat betalen voor uw AOV als ambtenaar. Hoe hoger de premie is die u betaalt, hoe hoger het bedrag zal zijn dat u vergoedt krijgt op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. U kiest dus zelf hoeveel euro u maandelijks kwijt bent, maar hiermee kiest u ook zelf hoeveelste deel van uw inkomen u uitgekeerd wilt krijgen. Bij de meeste verzekeringen kunt u uw salaris dekken tot 80%. Dit betekent dus dat u tot 80% van uw normale inkomen kunt krijgen wanneer u arbeidsongeschikt raakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar; premie fiscaal aftrekbaar


De premie die u als ambtenaar voor de AOV betaalt, is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u de betaalde AOV premie als kosten kunt opgeven bij de inkomstenbelasting. Hierdoor betaalt u minder belasting. De premie voor de AOV is over een jaar gezien dan een stuk lager, omdat u door dit belasting voordeel al snel honderden euro’s bespaard.

Hoe werkt de arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar?

De AOV rijksambtenaar werkt zo dat zodra u de AOV hebt afgesloten u verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid. Raakt u arbeidsongeschikt, dan geldt er eerst een wachtperiode. Ook wel eigen risico periode genoemd. In deze periode kunt u niet werken en ontvangt u geen uitkering. Pas zodra de wachtperiode voorbij is, ontvangt u een uitkering. Deze uitkering loopt zolang als u arbeidsongeschikt bent en dus niet kunt werken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren afsluiten

Wilt u de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren afsluiten, start dan met het vergelijken van de verschillende verzekeraars. Iedere verzekeraar vraagt een andere premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren. Het is natuurlijk zonde om teveel te betalen. De AOV vergelijken loont daarom enorm.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01