AOV vergelijken

Wilt u een AOV verzekering hebben? Start dan altijd met vergelijken. Dan weet u zeker dat u niet teveel premie betaalt. Hieronder leest u alles over AOV vergelijken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken
  1. [inhoudsopgave]

De AOV vergelijken

Een AOV vergelijken voordat u een aov verzekering gaat afsluiten is erg verstandig. De premies en dekkingen zijn namelijk per verzekeraar anders. Zonde van uw geld om teveel te betalen. Hieronder ziet u een aantal goede arbeidsongeschiktheidsverzekeraars. Bezoek de websites van de verzekeraars en vergelijk de verzekeringen met elkaar.

AOV vergelijken

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

De premie

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken is erg slim. Waarom? Omdat de premies flink uiteen lopen en u natuurlijk niet teveel geld wilt betalen. Zeker niet als u daarvoor dezelfde dekking krijgt. De premie die u per maand betaalt moet niet te hoog zijn. Wist u trouwens dat u de premie fiscaal kunt aftrekken? Dit geeft u dan op bij uw inkomstenbelasting. Dat is een voordeel van de AOV.

Het verzekerd bedrag

Een AOV vergelijken begint met het bepalen van uw wensen. Hoeveel geld heeft u per maand nodig om uw vaste lasten te betalen? Hoe zal uw leven eruit zien als u arbeidsongeschikt raakt? Heeft u dan nog steeds dit bedrag nodig? Of juist meer of minder? Heeft u een kind die nog gaat studeren? Bepaal aan de hand van deze vragen, hoeveel geld u per maand nodig heeft en uitgekeerd wilt krijgen.

De wachttijd

Daarnaast is het van belang om de wachttijd van de verzekering te bepalen. Heeft u wat geld gespaard, dan kunt u wellicht een aantal maanden vooruit zonder uitkering. Hoe meer maanden u zelf kunt betalen, hoe goedkoper de arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten zullen zijn. Door een aantal wachttijden met elkaar te vergelijken, ziet u snel de verschillen in premie. De wachttijd wordt ook wel de eigen risico periode genoemd.

Verschillende soorten Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Uw beroep speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het soort AOV dat u nodig heeft. Het beroep is voor de verzekeraars erg belangrijk. U kunt zich voorstellen dat iemand die in de bouw werkt een grotere kans heeft om arbeidsongeschikt te raken dan een ambtenaar. Mensen met een fysiek zwaar beroep kunnen zich vaak ook maar korter verzekeren. De periode tot aan het pensioen moet men dan zelf overbruggen. Het risico op arbeidsongeschiktheid is voor de verzekeraar dan te groot. 

Wat is nog meer belangrijk bij het vergelijken van een AOV?

Naast het verzekerd bedrag en de wachttijd is er nog meer waar u op moet letten. Bij het vergelijken van een AOV kunt u ook kijken naar deze punten.

  • De advieskosten
  • Mogelijke korting; Indien u bent aangesloten bij een branche organisatie heeft u wellicht recht op korting.
  • Langdurige of tijdelijke uitkering
  • De eindleeftijd van de uitkering

AOV vergelijken via Totaalbesparen.com

Wij hebben op dit moment nog geen AOV vergelijker op onze website. Via onze website kunt u wel een aantal verzekeraars met elkaar vergelijken op basis van USP’s. Dit zijn de ‘unique selling points’. Oftewel de voordelen per verzekeraar. Wij werken hard aan het ontwikkelen van een eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijking. De verzekeraars die op onze website staan, zijn allen betrouwbare verzekeraars. U kunt dus met een gerust hart een verzekering bij één van deze verzekeraars afsluiten.

AOV vergelijken en direct een offerte aanvragen

Op onze website vindt u de AOV aanbieders, zoals Centraal Beheer en Allianz. Na het AOV vergelijken kunt u via deze verzekeraars de verzekering direct afsluiten. U bent dan direct goed verzekerd. Wanneer u liever eerst een offerte wilt ontvangen is dit ook mogelijk. Dit kunt u bij de verzekeraar opvragen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01