Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor mensen bij politie

Als politieagent zorgt u veel voor anderen. Maar ook uw eigen gezondheid is belangrijk. Want wat als u arbeidsongeschikt raakt? Heeft u dan voldoende inkomen? Om dit te verzekeren kunt u de arbeidsongeschiktheidsverzekering politie afsluiten. U leest er hier alles over.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 29 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 29 april 2021

Arbeidsongeschiktheidsverzekering politie

Als politieman liggen uw zorgen natuurlijk constant bij de medemens. Toch is het goed om ook even bij uw eigen gezondheid stil te staan. Het kan voorkomen dat u op een dag niet meer kunt werken. Als u bij de politie werkt kan dat af en toe risicovol zijn. Als u arbeidsongeschikt raakt wilt u natuurlijk wel verzekerd zijn van een inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering politie is daarom geen overbodige luxe. Met een AOV beschermt u uw inkomen. En wanneer u er dan even uit ligt, dan kunt u ook gewoon de rekeningen blijven betalen.

Wat is een aov voor politie medewerkers?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor politie agenten komt van pas wanneer u even niet meer kunt werken door arbeidsongeschiktheid. Dat kan gebeuren wanneer u langdurig ziek bent. Maar bijvoorbeeld ook omdat u een ongeval hebt gehad en invalide bent geworden. Want wanneer u even niet meer in staat bent tot beroepsuitoefening, dan valt uw inkomen zo goed als weg. Met een AOV voor agenten bent u hiertegen gedekt en krijgt u alsnog inkomsten.

Waarom een AOV als politieagent?

Velen achten de kans niet heel groot dat arbeidsongeschiktheid hen ooit treft. Maar zeker als ambtenaar bij de politie is die kans groter dan u denkt. Er liggen iedere dag risico´s op de loer. U bent ten slotte iedere dag bezig met het vechten tegen criminaliteit en de orde te bewaken. Als politieagent is het daarom verstandig om te kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht u onverhoopt gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt raken, dan weet u in ieder geval zeker dat u een inkomen behoudt.

Andere veelvoorkomende beroepen

Zelf sparen of een AOV als politie medewerker?

In plaats van een AOV afsluiten, kunt u ook kiezen om zelf te sparen. Dit heeft voor- en nadelen. Als u zelf spaart kiest u zelf welk bedrag u opzij legt en ook hoe vaak u dit doet. Of u voldoende spaart om een periode salaris op te kunnen vangen, weet u vooraf niet. Zeker als deze lang duurt, hebt u een behoorlijke spaarrekening nodig. Ga maar eens na hoeveel spaargeld u nodig hebt als u een jaar of misschien zelfs twee jaar niet kunt werken.

Geld sparen is natuurlijk nooit verkeerd en zou u ook kunnen combineren met een AOV. Met het spaargeld vangt u dan bijvoorbeeld de eerste maanden op van de wachttijd. En daarna keert de arbeidsongeschiktheidsverzekering uit zolang als dat nodig is. Ook als u de AOV nog niet zo lang hebt, kunt u er al aanspraak op maken. Terwijl u bij spaargeld toch eerst een buffer moet opbouwen voordat u deze kunt gebruiken.

Uitkering arbeidsongeschiktheidsverzekering politie

U komt in aanmerking voor een AOV uitkering wanneer u minimaal 25% arbeidsongeschikt bent. U krijgt echter geen uitkering wanneer de arbeidsongeschiktheid is veroorzaakt door invloed van alcohol of andere drugs. En ook niet wanneer u met opzet arbeidsongeschikt bent geworden.

Er zijn veel verschillende AOV dekkingen. Het percentage kan dus afwijken van de genoemde 25%. U kunt zelf invloed uitoefenen op de premie. Dit hangt af van het verzekerde bedrag, uw leeftijd en de looptijd van de verzekering. Ook de eigen risico periode is van belang. Dit is de periode waar de verzekering nog niet uitkeert en u bijvoorbeeld uw eigen spaargeld inzet als inkomen. Hoe langer de periode, hoe goedkoper de premie.

AOV afsluiten als politie agent

Of u een AOV wilt afsluiten als politieagent is natuurlijk helemaal aan uzelf. Het is altijd verstandig, bij ieder beroep. Velen delen dat de AOV alleen bedoeld is voor zelfstandig ondernemers. Dit is echter niet zo. De AOV is ook een goede verzekeringen voor ambtenaren en mensen die bij bedrijven in loondienst werken. Wanneer u politieagent bent dan hebt u simpelweg meer risico op arbeidsongeschiktheid. Een kantoormedewerker raakt vanzelfsprekend minder snel arbeidsongeschikt dan iemand die dag in dag uit wordt geconfronteerd met criminele activiteiten.