FBTO autoverzekering

Bent u op zoek naar de FBTO autoverzekering? Vergelijk alle autoverzekeringen via onze handige vergelijker. Zo weet u binnen 1 minuut of de FBTO autoverzekering de beste voor u is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 21 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 22 april 2021

Autoverzekering FBTO

FBTO is een algemene verzekeraar die ook autoverzekeringen aanbiedt. De FBTO autoverzekering wordt aangeboden in drie verschillende dekkingen. Bij FBTO is de premie van de autoverzekering voor iedereen verschillend. FBTO autoverzekering vergelijken loont dan. De hoogte van de premie is namelijk onder meer afhankelijk van de leeftijd van de auto, maar ook van de regio waar de auto rijdt en gevestigd is. Bij de FBTO autoverzekering is het mogelijk een no-claimbeschermer in te schakelen. Dat scheelt een hogere premie bij schade.

FBTO autoverzekering

FBTO autoverzekering dekkingen

De autoverzekering van FBTO kan worden afgesloten in drie soorten.

  1. Ten eerste is men met de WA verzekering verzekerd voor schade die veroorzaakt wordt bij anderen en aan de spullen van een ander. Een WA autoverzekering is verplicht voor iedereen die een eigen auto heeft. 

  2. Wie ook de schade aan de eigen auto verzekerd wil hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen, kan kiezen voor een WA beperkt casco autoverzekering. Sommige schades aan de eigen auto en schades aan de auto van iemand anders zijn verzekerd. Dat betekent dat er vergoedingen zijn voor: schade aan anderen, schade aan spullen van anderen, ruitschade, diefstal en inbraak, brand-, storm- en natuurschade, schade tijdens transport per boot of vliegtuig en schade door neerstortende vliegtuigen. Niet gedekt is schade door aanrijdingen of slijtage. Ook vandalisme wordt niet vergoed. 

  3. Bij de All Risk autoverzekering is alle schade aan de eigen auto en de auto van een ander verzekerd. Niet verzekerd is schade tijdens slipcursussen, wanneer het rijbewijs niet geldig was, eigen schuld of onder invloed rijden. De polis wordt meestal gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar.

No-claim FBTO-autoverzekering

Bij de FBTO autoverzekering bouwt de verzekerde schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren zorgen ervoor dat de premie omlaag gaat. Het is mogelijk een no-claimbeschermer af te nemen tegen een meerprijs per maand. De premie wordt dan niet meteen fors hoger wanneer men schade claimt. Vergelijk FBTO autoverzekeringen om nog meer te besparen op de premie.

FBTO autoverzekering contactgegevens

Telefoon: 058 234 56 78
E-mail: info@fbto.nl
Postadres:
Postbus 318
8901 BC Leeuwarden