All Risk autoverzekering

All Risk autoverzekering afsluiten? De beste keuze als u zoekt naar de meest uitgebreide dekking. Om in principe iedere schade te laten dekken, zodat u die zelf niet hoeft te betalen. Inclusief een aantal interessante extra’s, zoals hulp bij het indienen van een claim.

Autoverzekering vergelijken

Benieuwd wat een All Risk autoverzekering kost en tot wanneer het normaal gesproken een goed idee is om die af te sluiten? We zetten de mogelijkheden op een rij en geven daarbij een aantal handige tips. Vind op die manier de autoverzekering die past bij u en de auto die u rijdt. Of voor een nieuwe auto, om die vanaf het begin goed te verzekeren.

Tip: de All Risk verzekering voor de auto is er in een aantal speciale varianten. Verzekeraars bieden mogelijkheden tot nieuwwaarde- en aanschafwaarderegelingen, soms tot wel 5 jaar na aankoop. Vergelijk zowel de dekkingen als de premies, om een goede keuze te maken. benieuwd welke dekking het best geschikt is? Vergelijk de All Risk-polis met de WA autoverzekering en de WA beperkt casco autoverzekering.

Waarvoor ben ik verzekerd?


Benieuwd waarvoor u bent verzekerd met een autoverzekering op basis van All Risk? We zetten de verschillende dekkingen voor u op een rij:

• Schade aan andere voertuigen
Veroorzaakt u een aanrijding of ongeval, met schade aan één of meer andere voertuigen? De schade is netjes gedekt, op basis van de wettelijke aansprakelijkheid. De All Risk autoverzekering is een uitgebreide aanvulling op de wettelijk verplichte minimale verzekering.

• Letsel bij andere personen
Ontstaat er letsel tijdens een aanrijding met andere personen? U bent gewoon gedekt voor die schade. Letsel kan flink in de papieren lopen, bijvoorbeeld als er sprake is van blijvende invaliditeit of zelfs overlijden.

• Brand, explosie of blikseminslag
Ontstaat er brand in uw auto, vindt er een explosie plaats of krijgt u te maken met blikseminslag? Al die situaties zijn gedekt met de All Risk verzekering voor de auto. Het maakt wat dat betreft minder uit wat de oorzaak is, omdat de verzekering in alle gevallen dekking biedt.

• Diefstal van uw auto
Wordt uw auto gestolen, ondanks dat u die netjes op slot had gedaan? De kosten zijn gedekt binnen de All Risk autoverzekering. Wel is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie en uw verzekeraar snel op de hoogte te brengen van de diefstal.

Tip: bij diefstal meer laten uitkeren dan de dagwaarde? Gebruik een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling bij de verzekeraar. Dat kan ook handig zijn bij total-loss, zowel technisch als economisch. De auto is dan niet meer te herstellen. U krijgt de nieuw- of aanschafwaarde uitgekeerd, in plaats van de (veel) lagere dagwaarde. Hier kunt u uw dagwaarde berekenen.

• Ster in de voorruit
Spat er een steentje op de voorruit of ontstaat er zelfs een gevaarlijke barst? Zowel een sterretje als een compleet nieuwe ruit kunt u zonder extra kosten laten herstellen.

Let op: ga na of er sprake is van een eigen risico, tot bijvoorbeeld €150. Wilt u alle kosten laten vergoeden? Kies een All Risk-polis zonder dit eigen risico.

• Aanrijding met dieren
Rijdt u een dier aan, dat ineens oversteekt? Heel vervelend, emotioneel en bovendien kostbaar als er schade ontstaat aan de bumper of de rest van uw auto. Over de financiële afhandeling hoeft u zich gelukkig geen zorgen te maken.

• Storm of natuurgeweld
Tijdens een storm en ander natuurgeweld kan er eenvoudig schade ontstaan aan uw auto. Breekt er een tak af en valt die bovenop het dak of op de ruit? Met een All Risk verzekering voor de auto kunt u de schade gewoon laten vergoeden.

• Aanrijdingen, slippen en te water raken
Veroorzaakt u een aanrijding of raakt u in een slip en ontstaat er schade aan uw eigen auto? Net als wanneer u met de auto te water raakt zijn de kosten gewoon gedekt vanuit de All Risk autoverzekering. Een veilig idee, die hoge kosten voorkomt.

• Andere schade aan uw eigen auto
Komt u bij uw auto en blijkt iemand anders daar een deur tegenaan hebben geslagen of zijn er krassen ontstaan? Zowel vandalisme als andere vormen van schade aan uw eigen auto zijn ook netjes gedekt.

• Schade aan uw eigen auto door uw eigen schuld
Altijd voorzichtig, maar per ongeluk toch een paaltje geraakt of een betonnen bloembak over het hoofd gezien? Geen zorgen, ook schade door uw eigen schuld kunt u gewoon laten vergoeden vanuit de autoverzekering. Als u de schade niet expres veroorzaakt natuurlijk.

Is de All Risk autoverzekering geschikt voor mijn auto?


Benieuwd of de All Risk dekking de beste autoverzekering is voor uw auto? Dat hangt af van meer dan de leeftijd daarvan, al geeft die wel een paar handige richtlijnen:

• Nieuwe auto
Rijdt u een mooie nieuwe auto? Die wilt u natuurlijk goed verzekeren. De hoge waarde en het feit dat u iedere kras het liefst meteen zou herstellen maken de All Risk autoverzekering een goede keuze. De meeste mensen verzekeren hun nieuwe auto All Risk.

• Gebruikte auto tot 10 jaar oud
Veel auto’s die al een paar jaar oud zijn hebben nog steeds een All Risk verzekering. Dat is op zich niet erg, maar naarmate de auto ouder wordt is het verstandig om daar kritisch naar te kijken. Vanaf circa 5 tot 10 jaar oud is de Beperkt Casco-dekking vaak een betere keuze.

• Auto ouder dan 10 jaar
Is de auto ouder dan 10 jaar? Een WA autoverzekering biedt voor de meeste mensen dan genoeg dekking. Een goedkope autoverzekering, die beter in verhouding staat tot de lage waarde van de auto die er nog over is.

Of de All Risk autoverzekering geschikt is voor uw auto hangt af van meer dan de leeftijd alleen. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk om schade meteen te kunnen herstellen, ook als het uw eigen schuld is? Een uitgebreide dekking biedt dan een belangrijke mate van rust.

Tip: heeft u de auto gefinancierd? Met een All Risk-dekking voorkomt u dat u extra kosten moet maken om schade te herstellen, bovenop het bedrag dat u maandelijks al voor de auto betaalt.

Voordelen All Risk autoverzekering


Benieuwd naar de voordelen van de All Risk autoverzekering? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

• Meest uitgebreide dekking
De All Risk verzekering voor de auto biedt de meest uitgebreide dekking. Voor alle mogelijke schades waar u mee te maken kunt krijgen. Goed gedekt, terwijl u met een hoog aantal schadevrije jaren een scherpe premie betaalt.

• Hulp bij schadeclaims
Raakt u betrokken bij een aanrijding of ongeval waar iemand anders schuld aan heeft? Het kan lastig blijken om de schade te claimen bij de tegenpartij. Vanuit All Risk autoverzekering krijgt u daar juridische hulp bij, dus hoeft u het niet zelf te doen.

• Vervangend vervoer
Veel van de verzekeraars bieden vervangend vervoer aan binnen de All Risk-dekking. Staat de auto bij de garage voor een reparatie of is uw auto gestolen? Er is een andere auto beschikbaar, zodat u toch naar uw werk en andere afspraken kunt.

Nadelen van de dekking


Kent de All Risk autoverzekering aan de andere kant ook nadelen? Het is de duurste autoverzekering, omdat u betaalt voor de meest uitgebreide dekking. Bij een laag aantal schadevrije jaren betekent dit een hoog bedrag aan premie per maand. Het maakt de auto duurder in het gebruik, al voorkomt het dat u eventuele hoge kosten bij schade zelf dient te betalen.

Een ander nadeel is het verschil in aanbod. De verzekeraars berekenen hun eigen premie en bieden een dekking aan zoals zij die samenstellen. Anders dan bij de WA autoverzekering is het belangrijk om zowel de premies als de dekkingen te vergelijken. Soms betaalt u meer premie, in ruil voor een betere dekking tot hogere bedragen. Bijvoorbeeld voor accessoires of op basis van een nieuwwaarderegeling. Let goed op de dekking, voordat u een hoge of een lage premie beoordeelt.
Ondanks de uitgebreide dekking met een All Risk verzekering voor de auto blijven een aantal zaken uitgesloten. Rijdt u zonder geldig rijbewijs, veroorzaakt u schade met opzet of is er sprake van roekeloos rijgedrag? Dan zal de verzekeraar niet uitkeren.

Daarnaast is het niet toegestaan om de auto te verhuren, deel te nemen aan wedstrijden of voor zakelijk personenvervoer in te zetten. En is er sprake van schade door roest of slijtage? Ook dat is uitgesloten van dekking, net als schade bij gebruik van (te veel) alcohol of drugs. Uiteraard gelden al die gevallen ook voor de Beperkt Casco-dekking en WA-autoverzekering. U kunt hier de zakelijke autoverzekering vergelijken.All Risk autoverzekering vergelijken: alle verzekeraars


Wilt u de All Risk autoverzekering vergelijken? Dat kan eenvoudig online, dankzij de verschillende verzekeraars die we voor u op een rij zetten. Gebruik de bovenstaande tips, zodat u een goed beeld krijgt van de dekkingen die er beschikbaar zijn.

Vergelijk online de verschillende All Risk autoverzekeringen, bij alle verzekeraars. Wij zetten ze voor u op een rij, met aandacht voor zowel de dekking als de premie die u betaalt. Zo heeft u een beeld wat de beste autoverzekering is. U kunt vervolgens met een gerust hart een autoverzekering afsluiten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01