WA Beperkt Casco autoverzekering

De WA Beperkt Casco autoverzekering is uitgebreider dan de WA-dekking, maar biedt niet de meest uitgebreide dekking zoals de All Risk-polis. Het is de gemiddelde keuze, waar veel auto-eigenaren gebruik van maken.

Autoverzekering vergelijken

WA Beperkt Casco autoverzekering afsluiten? Ontdek wat deze dekking zo populair maakt en of dat voor uw auto een goede keuze is. Wij leggen u uit waarvoor u verzekerd bent en wat er aan de andere kant niet binnen de dekking valt. Belangrijke informatie, bijvoorbeeld om de WA Plus verzekering voor de auto te vergelijken met de WA autoverzekering en de All Risk autoverzekering.

Tip: sluit u de Beperkt Casco verzekering voor de auto af? U bent dan natuurlijk gedekt zoals met de WA autoverzekering, plus een aantal extra’s. U voldoet netjes aan de wettelijke verplichtingen, plus een aantal extra’s.

Ontdek waarvoor u verzekerd bent met de Beperkt Casco autoverzekering en of die polis geschikt is voor uw auto. We zetten een aantal voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u online een goede vergelijking kunt maken.

Let op: autoverzekering vergelijken? Vergelijk alleen Beperkt Casco-dekkingen met elkaar, om te voorkomen dat u appels en peren van verschillende verzekeraars op een rij zet.

Waarvoor ben ik verzekerd?


Benieuwd waarvoor u verzekerd bent met de WA Beperkt Casco autoverzekering? We zetten de belangrijke dekkingen voor u op een rij:

• Schade aan andere voertuigen
Veroorzaakt u een ongeval of een aanrijding en zijn daar één of meer andere voertuigen bij betrokken? De schade die u veroorzaakt is netjes gedekt. Op basis van de wettelijke aansprakelijkheid, die natuurlijk onderdeel uitmaakt van de dekking.

• Letsel bij andere personen
Rijdt u een voetganger, fietser of een automobilist aan, die daardoor letsel oploopt? De kosten kunnen hoog oplopen, bijvoorbeeld bij blijvende invaliditeit. De verzekering biedt daarvoor dekking, zodat u de kosten daarvoor kunt claimen.

• Brand, explosie of blikseminslag
Bij brand, een explosie of blikseminslag in uw auto kunt u rekenen op de dekking van de WA plus verzekering voor de auto. Die dekt de schade, zonder dat dit invloed zal hebben op het aantal schadevrije jaren.

• Diefstal van uw auto
Wordt uw auto gestolen? Heel vervelend, maar de schade is gelukkig gedekt. Doe aangifte bij de politie en geef uw verzekeraar zo snel mogelijk door dat de auto gestolen is.

Let op: standaard keren verzekeraars de dagwaarde uit als de auto niet gevonden wordt.

• Ster in de voorruit
Ontstaat er een ster in de ruit, bijvoorbeeld door een opspattende steen? Of wordt dit zelfs een barst, waardoor de ruit vervangen moet worden? De dekking is vaak inbegrepen bij de WA Plus autoverzekering. Vraag voor de zekerheid na hoe de verzekeraar hier mee omgaat.

Tip: soms kunt u de schade gratis laten herstellen bij aangesloten herstelbedrijven.

• Aanrijding met dieren
Een aanrijding met een dier, omdat er ineens een hert of iets anders de weg oversteekt? De schade aan uw eigen auto is gedekt met de WA Beperkt Casco autoverzekering. Normaal gesproken heeft dit geen invloed op uw schadevrije jaren.

• Storm of natuurgeweld
Breekt er tijdens een storm een tak af die op uw auto belandt? Of is er sprake van ander natuurgeweld, waardoor er schade ontstaat die u wilt laten herstellen? De schade is gedekt, dus u hoeft zich daar met een Beperkt Casco verzekering voor de auto geen zorgen over te maken.

• Aanrijdingen, slippen en te water raken
Veroorzaakt u een aanrijding, raakt u in een slip of zelfs te water? De schade aan uw eigen auto is helaas niet gedekt, die aan anderen wel. De schade aan uw eigen auto dient u met een WA Beperkt Casco autoverzekering zelf te betalen.

• Andere schade aan uw eigen auto
Krijgt u te maken met vandalisme of ontstaat er andere (parkeer)schade aan uw eigen auto? Die kosten moet u zelf betalen, ze maken geen onderdeel uit van de dekking door de Beperkt Casco autoverzekering.

• Schade aan uw eigen auto door uw eigen schuld
Het paaltje dat u niet zag en de muur waar u te dicht langs reed: helaas geen schades die u kunt laten vergoeden met deze dekking. U
betaalt de kosten zelf of u kunt besluiten de schade te laten zitten. En voortaan voorzichtiger te zijn natuurlijk.

Is de WA Beperkt Casco autoverzekering geschikt voor mijn auto?


Benieuwd of de WA Beperkt Casco autoverzekering de beste autoverzekering is voor uw auto? Denk na over de mate waarin u gehecht bent aan de auto en of u eventuele (kleine) schades graag wilt laten herstellen. We zetten een paar mogelijkheden voor u op een rij:

• Nieuwe auto
Rijdt u een mooie nieuwe auto? De meeste mensen vinden de WA Plus verzekering voor de auto dan niet voldoende. Schade die u zelf veroorzaakt betaalt u zelf, iets dat met een nieuw exemplaar flink in de papieren kan lopen.

• Gebruikte auto tot 10 jaar oud
Is de auto niet meer nieuw en maximaal 10 jaar oud? Dan is de WA Beperkt Casco autoverzekering doorgaans een goede keuze. Met uitgebreidere dekking dan voor de wettelijke aansprakelijkheid, terwijl u een relatief lage premie betaalt.

• Auto ouder dan 10 jaar
Passeert uw auto de leeftijd van 10 jaar? Zelfs de scherpe premie van de WA Plus autoverzekering is dan eigenlijk al te hoog. Bespaar met de lage premie van de WA-dekking en betaal eventuele schades zelf. Of besluit ze niet meer te herstellen.

Het is daarnaast natuurlijk belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop u de auto gebruikt. Wilt u kunnen vertrouwen op vervangend vervoer als de auto bij de garage staat? Of heeft u te weinig geld achter de hand om eventuele schades zelf te betalen? Als u een financiering gebruikt om de auto af te betalen kan een WA Beperkt Casco autoverzekering of zelfs All Risk dekking een goede keuze zijn.

De WA Beperkt Casco autoverzekering is vooral interessant als u relatief veel schadevrije jaren heeft. Bij een relatief hoge dagwaarde van de auto hoeft de dekking dan niet duur te zijn. Als u te maken krijgt met schade, diefstal of total-loss kunt u aan de andere kant rekenen op een behoorlijke uitkering door de verzekeraar. U kunt hier uw dagwaarde berekenen.

Raakt u betrokken bij een ongeval of aanrijding waar iemand anders schuld aan heeft? U heeft de Beperkt Casco verzekering voor de auto dan niet nodig. De verzekeraar van de tegenpartij zal de schade vergoeden. Houd er wel rekening mee dat u de schade die u heeft opgelopen zelf dient te claimen door de ander daarvoor aansprakelijk te stellen.

Voordelen WA Beperkt Casco autoverzekering


Benieuwd naar de voordelen van de Beperkt Casco autoverzekering? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

• Relatief lage premie
U betaalt met de WA Beperkt Casco autoverzekering een relatief lage premie, vooral als u veel schadevrije jaren heeft. Met kortingen tot 75% of zelfs 80% op de nominale premie gaat het doorgaans om een paar tientjes per maand.

• Uitgebreide dekking bij schade
Krijgt u te maken met schade, buiten uw eigen schuld om? Dit is in de meeste gevallen gedekt. Een fijn idee, zodat u de auto netjes kunt laten herstellen zonder dat u daarvoor diep in de buidel moet tasten.

• Goed geschikt voor de meeste auto’s
Het is soms lastig om te bepalen welke dekking het best past bij de auto die u rijdt. De WA Plus verzekering voor de auto is dan een populaire keuze. Geschikt voor de meeste auto’s, die minimaal een paar jaar oud zijn.

Nadelen van de dekking


Aan de andere kant kent de WA Beperkt Casco autoverzekering natuurlijk ook een paar nadelen. Schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen auto is niet gedekt. Raakt u een paaltje of veroorzaakt u op een andere manier schade? U dient de kosten daarvoor zelf te betalen, als u die wilt laten herstellen.

Houd er daarnaast rekening mee dat u een eventuele tegenpartij zelf aansprakelijk moet stellen als u slachtoffer wordt van een aanrijding. Dat kan soms een lastig juridisch proces zijn, bijvoorbeeld als niet helemaal duidelijk is wat er precies is gebeurd.
Als u nog niet zoveel schadevrije jaren heeft kan de premie flink hoger zijn dan die van de WA autoverzekering. Dat vraagt om een behoorlijke uitgave per maand, vooral voor een relatief nieuwe auto met een behoorlijke cataloguswaarde.WA Beperkt Casco autoverzekering vergelijken: alle verzekeraars


Wilt u de WA Beperkt Casco autoverzekering vergelijken? Dat kan eenvoudig online, omdat we alle beschikbare verzekeraars overzichtelijk voor u op een rij zetten. De makkelijkste manier om een vergelijking te maken, om een goede keuze te maken uit het beschikbare aanbod.

Kijk goed naar zowel de premie als de dekkingen die er worden aangeboden. Soms is er sprake van een meer of minder uitgebreide dekking, iets dat invloed heeft op de premie die u betaalt. Voorkom bovendien dat u de WA Plus dekking vergelijkt met de WA-dekking of de All Risk-polis. Bepaal in plaats daarvan welk type dekking u wilt, om aan de hand daarvan de verzekeraars op een rij te zetten.

Autoverzekering direct afsluiten

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01