Konijnenverzekering vergelijken

Uw konijn verdient het beste. Zeker als uw knuffeldier gezondheidsproblemen heeft, wilt u kunnen vertrouwen op goede zorg. Met een konijnenverzekering houdt u uw allemansvriend in topconditie.

Waarom uw konijn verzekeren?

Een konijn verzekeren is een liefdevolle en vooral verstandige keuze. Deze kleine – of reuze – vriendjes zijn over het algemeen vatbaar voor lichamelijke klachten en gebitsproblemen. Een goedkope konijnenverzekering is vaak al een meer dan goed medicijn op het moment dat het even tegenzit. Zo kunt u uw huisdier met een gerust hart naar de dierenarts brengen, zonder dat u hiervoor een torenhoge prijs betaalt. De verzekering voor uw konijn vergoedt namelijk een groot deel van de kosten. Voor u het weet is uw konijn weer gezond en houdt u ook nog eens voldoende over om uw huisdier eens extra te verwennen.

Wat dekt de verzekering voor mijn konijn?

Met de basisverzekering voor konijnen zijn u en uw huisdier onder meer (gedeeltelijk) verzekerd voor de kosten van operaties, bezoekjes aan de dierenarts en medicijnen. Ook zijn er uitgebreide konijnenverzekeringen, waarmee tevens specialistische zorg en preventieve zorg vergoed worden. 

Standaard is verzekerd:

  • Operaties
  • Medicijnen
  • Consult en onderzoek
  • Specialistische zorg
  • Preventieve zorg

Dierenverzekering konijn: wat is mijn maandpremie?

De maandpremie van uw konijnenverzekering is gebaseerd op de door u gekozen dekking, de algemene gezondheid van uw konijn en het ras. Elke verzekeraar hanteert eigen tarieven, daarom is het slim om een konijnverzekering te vergelijken voordat u een verzekering voor uw huisdier afsluit.

Belangrijk om te weten is dat een lage premie vaak betekent dat de verzekering minder vergoedt in geval van zorgkosten. Betaalt u een hogere maandpremie, dan is de vergoeding van gemaakte kosten ook hoger. Kies dus niet automatisch voor de meest voordelige premie. Vaak kunt u voor slechts een paar euro meer per maand rekenen op veel betere voorwaarden en een zeer ruime dekking.

De beste konijnenverzekering

Petplan is de aanbieder voor een goede konijnenverzekering. Hier kiest u zelf het verzekerde bedrag en wat u wel of niet wilt verzekeren. Daarmee heeft u zelf invloed op de premie. Kies u voor een lager verzekerd bedrag, dan kiest u voor een goedkope konijnenverzekering.

konijnenverzekering

Eigen risico en eigen bijdrage konijnenverzekering

Elke verzekeraar hanteert eigen voorwaarden wanneer het op het verzekeren van huisdieren aankomt. Sluit u een dierenverzekering konijn af? Dan betaalt u in veel gevallen eigen risico bij het indienen van declaraties. De hoogte van het eigen risico kan flink verschillen per verzekeraar. Let bij het afsluiten van de verzekering dus goed op de voorwaarden. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Ook kan uw verzekeraar u om een eigen bijdrage vragen per declaratie. Voor elke zorgdeclaratie die u indient, is een deel van de kosten voor uw eigen rekening.

Andere handige pagina's

Lees de voorwaarden

Alle informatie over het eigen risico en de eigen bijdrage staat vermeld in de voorwaarden. In de voorwaarden staat  daarnaast precies beschreven waar uw konijn wel en niet voor verzekerd is. Ook vindt u antwoord op andere belangrijke verzekeringsvragen. Welke vergoeding ontvangt u bijvoorbeeld voor het maken van röntgenfoto’s? Hoe kunt u zorgkosten declareren? Wat is de opzegtermijn van de verzekering voor mijn konijn? En welke aanvullende kosten moet u betalen voor het afsluiten van een konijnenverzekering? Door u goed in te lezen, weet u zeker dat u de verzekering kiest waar u en uw huisdier op kunnen vertrouwen.

petplan
Petplan
4
99
per maand
  • Vrije keus verzekerd bedrag
  • Operaties & medicijnen gedekt
  • Consult en onderzoek gedekt
  • Optie tot verzekeren heup / elleboog
  • Optie tot verzekeren gebit