Engie

Logo

Bij alle energiecontracten van Engie ontvangt u standaard CO2 gecompenseerd gas

Engie is de nieuwe naam van het grootste nutsbedrijf ter wereld, GDF SUEZ. Dit nutsbedrijf is in Nederland actief onder de naam Electrabel. Ook de naam van Electrabel is inmiddels gewijzigd naar ENGIE.

Met deze nieuwe naam wordt ook het businessmodel van deze energieleverancier gewijzigd. Om consumenten beter te kunnen helpen aan duurzame energie is het met ENGIE mogelijk zelf het groene karakter van uw energiepakket te kiezen. Zo kan gekozen worden uit een standaard mix (wind, zon en water), wind en zon, de balans mix (wind, zon en water) en wind en water.

Duurzame energie bij ENGIE
Wanneer u wilt overstappen naar groene energie van ENGIE raden wij u aan over te stappen naar het pakket Wind en zon. De reden hiervoor is dat in de overige pakketten energie opgewekt met waterkracht verwerkt zit. Duurzame energie opgewekt met waterkracht bestaat namelijk nog steeds grotendeels uit grijze energie die voorzien is van een 'vergroenend certificaat'. In de volksmond wordt dit ook wel sjoemelstroom genoemd. Om te voorkomen dat u ongewenst sjoemelstroom afneemt tegen het tarief van groene stroom raden wij u dus aan geen energiepakket af te nemen waarin duurzame energie opgewekt uit waterkracht verwerkt is.

Wilt u overstappen naar een écht groene energieleverancier? Maak dan gebruik van onze groene energievergelijker.

Naar de website van Engie »
Engie energie aanbiedingen (1) »

Engie vergelijken

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
Energie

Engie stroometiket

Alle Nederlandse energieleveranciers zijn wettelijk verplicht de bronnen van energiewinning openbaar te maken. Onderstaande bronnen worden door energieleverancier Engie gebruikt voor het opwekken van energie.

Engie energiebronnen (stroometiket)

DUURZAAM 28.2%
KOLEN 22.1%
AARDGAS 44.8%
KERNENERGIE 3.1%
OVERIG 1.8%

Engie contactgegevens

T: 088 444 66 70

Postadres
ENGIE Nederland Retail B.V.
Postbus 10087
8000 GB Zwolle

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01