Is een inboedelverzekering verplicht?

Veel mensen kiezen ervoor om een verzekering te nemen voor hun inboedel. Dit is echter niet verplicht. Daarentegen is het wel heel verstandig. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

Inboedelverzekering vergelijken

Is een inboedelverzekering verplicht?

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht. Ook niet als u een huis koopt of huurt. Toch kiezen veel Nederlanders er wel voor om er eentje af te sluiten. Hiermee dekken zij de kosten als er ingebroken wordt of als er onvoorziene schade ontstaat aan de inboedel. Onder de inboedel valt alles wat u kunt optillen in uw woning. Dus een eettafel, de stoelen, een vaas, het servies, sieraden, de televisie, een lamp etc.

Een opstalverzekering- de verzekering die schade aan de woning zelf dekt - wordt wel vaak verplicht gesteld als u een hypotheek afsluit. Onder de opstalverzekering valt alles dat nagelvast aan de woning is bevestigd en u niet zonder te slopen los kunt maken van de woning. Denk hierbij aan een badkamer, keuken of inbouwkast.

Waarom een inboedelverzekering nemen?


Als u de waarde van alle spullen die in uw woning staan bij elkaar optelt, dan is deze duizenden euro’s waard. Een behoorlijk bedrag, dat veel mensen willen verzekeren. Zeker omdat er iedere dag wel bij iemand thuis wordt ingebroken en hierbij spullen worden meegenomen die niet van hen zijn. Om deze te kunnen vervangen, kiest men een inboedelverzekering. De verzekeraar keert uit zodra er sprake is van inbraak en er braaksporen aanwezig zijn.

Daarnaast kan het ook voorkomen - en dat gebeurt ook regelmatig - dat er schade ontstaat door een onvoorziene gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan kortsluiting, een lekkende wasmachine, regen dat binnendringt na een hevige regenbui of een lekkage waardoor de muren verkleuren. Een vloer moet hierdoor worden vervangen, muren opnieuw worden geschilderd of een tapijt moet opnieuw worden gelegd. Ook hiervoor biedt een inboedelverzekering dekking.

Het is een verzekering waarvan u hoopt nooit gebruik van te hoeven maken. Maar als het toch zover is, zult u blij zijn dat u een inboedelverzekering heeft gesloten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01