Schade aan laptop, smartphone is dat verzekerd?

Wij krijgen regelmatig de vraag of schade aan een laptop of smartphone is verzekerd. We kunnen immers een leven zonder onze laptops, smartphones, tablets en andere apparaten niet meer voorstellen. Wat zouden we moeten doen met al die tijd die we over zouden houden? En hoe leggen we dan contact met vrienden en familie? Als u schade heeft aan een van uw apparaten wilt u deze zo snel mogelijk verholpen hebben. En als uw toestel wordt gestolen wilt u hem direct vervangen. Hieronder vertellen wij of schade aan uw laptop of smartphone verzekerd is. En onder welke verzekering.

Inboedelverzekering vergelijken

Schade aan laptop of smartphone opgelopen in huis


Met een inboedelverzekering kunt u sommige schades die apparaten oplopen in huis verzekeren. Hiervoor heeft u een uitgebreide of allrisk dekking nodig. Bijvoorbeeld schades als gevolg van inbraak, brand of bliksem. Laat een van uw kinderen uw smartphone per ongeluk vallen, dan wordt dit alleen vergoed met een allrisk dekking.

Let erop dat;
  • het gaat om schades die onverwachts en plotseling gebeuren.
  • schades waarbij van opzet sprake is, nooit vergoed worden.
  • schades die buiten het huis worden opgelopen of in de tuin niet gedekt worden.
Voordat u een inboedelverzekering afsluit, is het verstandig om de voorwaarden te controleren. Iedere verzekeraar bepaalt zelf of zij schade aan laptops en smartphones verzekeren. Ook bepalen zij zelf of ze een eigen risico per geclaimde schade. Heeft u veel dure apparatuur in huis, dan kunt u er ook voor kiezen om een kostbaarhedenverzekering te nemen.

Schade aan laptop of smartphone veroorzaakt door iemand anders, is dat verzekerd?


Als iemand anders onverhoopt schade toebrengt aan uw apparatuur, dan kunnen zij de aansprakelijkheidsverzekering inschakelen. Deze verzekering dekt schade die per ongeluk aan andermans spullen wordt aangericht. Let erop dat het ook hier gaat om schade die per ongeluk is aangebracht en niet met opzet.

Schade aan laptop of smartphone opgelopen in het buitenland, is dat verzekerd?


Als u op vakantie bent en uw telefoon, tablet of laptop wordt daar gesloten of loopt schade op, dan is er geen vergoeding vanuit uw inboedelverzekering. Het is immers niet in huis gebeurd. U kunt dan het beste uw reisverzekering aanspreken. Zij vergoeden meestal niet de gehele schade, maar een deel daarvan. Ook hier is het belangrijk dat u vooraf de voorwaarden doorneemt voor de dekking in het buitenland met betrekking tot mobiele telefoons, laptops en tablets.

Schade aan telefoon gedekt met telefoonverzekering


Wilt u zeker weten dat schade aan uw telefoon vergoed wordt? Dan kunt u hier wellicht het beste een aparte telefoonverzekering voor afsluiten. Voor slechts enkele euro’s per maand is uw telefoon goed verzekerd. Hier vindt u meer informatie over uw telefoon verzekeren.

Een telefoonverzekering is overigens niet verplicht. U kunt zelf kiezen of u uw telefoon wilt verzekeren. U bent er dan wel zeker van dat u altijd bereikbaar bent, ook bij schade omdat hij snel voor u gemaakt wordt.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01