Wanneer een inboedelverzekering opzeggen?

Als u een inboedelverzekering hebt, dan kunt u deze altijd weer opzeggen.

Inboedelverzekering vergelijken

Wanneer een inboedelverzekering opzeggen?


Een inboedelverzekering kunt u altijd weer opzeggen. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld bij een verhuizing, als u niet tevreden bent, als u elders goedkoper uit bent etc. U bent niet verplicht om een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten. Als u elders gaat wonen, is het wel verstandig om een nieuwe af te sluiten.

opzeggen bij verhuizing
Als u gaat verhuizen kunt u uw inboedelverzekering opzeggen of meenemen naar uw nieuwe woning. In beide gevallen neemt u contact op met de verzekeraar. Ofwel zij zeggen de polis voor u op, of zij wijzigen het adres naar uw nieuwe adres. Let er op dat u bij een verhuizing de verzekering in laat gaan zodra er spullen in uw woning staan. Vanaf dat moment loopt u het risico op inbraak of schade en wilt u verzekerd zijn.

overstappen naar een andere verzekeraar
Indien u niet tevreden bent over uw huidige verzekeraar of als u bij een andere verzekeraar minder premie betaalt, dan kunt u uw huidige polis opzeggen. Hiervoor neemt u contact op met uw huidige verzekeraar. Zij beëindigen de polis voor u. Als u vervolgens een nieuwe verzekering wilt afsluiten, is het verstandig om uw inboedelverzekering te vergelijken. Zo komt u er snel achter welke verzekering het beste bij u past. Bovenaan de vergelijking wordt altijd de goedkoopste inboedelverzekering getoond.

Polis heeft minimale looptijd


Wilt u uw polis opzeggen, houd er dan rekening mee dat de meeste verzekeringen een standaard minimale looptijd hebben van een jaar. Na dit jaar kunt u uw verzekering iedere maand opzeggen.

Opzegtermijn


Houd er rekening mee dat een verzekering vaak een opzegtermijn heeft. Veelal is dit een maand, dus zodra u de polis stopt is hij nog een maand geldig. Als u in deze maand een schade hebt, bent u hier alsnog voor verzekerd.

Bedenktijd


Heeft u de polis heel recent afgesloten, dan zit u wellicht nog binnen de bedenktijd. U kunt de polis dan direct opzeggen. De bedenktijd is veelal 14 dagen vanaf het moment van afsluiten. Wilt u uw polis opzeggen, dan is dat kosteloos.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01