Macbook verzekeren

Om te voorkomen dat u schade aan uw macbook zelf moet betalen, kunt u een macbook verzekering nemen. Een macbook verzekeren biedt dekking tegen onverwachtse kosten door schade, verlies en diefstal.

Wat is een MacBook verzekering?

Wanneer u een Macbook heeft aangeschaft, dan heeft u waarschijnlijk diep in uw eigen portemonnee getast. Dit is niet zo gek, want de aanschafprijs van een Macbook ligt aardig hoog. Het is dan ook niet voor niets dat het afsluiten van een Macbook verzekering steeds populairder wordt. Een Macbook verzekeren brengt namelijk vele voordelen met zich mee wanneer uw Macbook beschadigt raakt, wanneer deze wordt gestolen of wanneer u uw Macbook verliest. Wij van Totaalbesparen.com leggen u deze voordelen graag uit. Bovendien kunt u via onze vergelijkingstool heel eenvoudig en snel de Macbook verzekering vergelijken. Het loont namelijk enorm om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier ziet u in een oogopslag welke Macbook verzekering de goedkoopste én beste is voor uw persoonlijke situatie!

MacBook verzekering vergelijken

Er zijn niet veel aanbieders voor een aparte MacBook verzekering. Zodra u gaat vergelijken, let dan op de premie, het eigen risico en de voorwaarden. 

Vul de gegevens en kies de gewenste dekking. U ziet dan direct de premie die u betaalt.

Waarom uw MacBook verzekeren?

Of u wel of geen Macbook verzekering neemt, hangt volledig van uw wensen af. Het afsluiten van een verzekering geeft u zekerheid: u bent namelijk gedekt tegen schade door beschadiging, verlies en diefstal. 

Wanneer u een splinternieuwe Macbook Pro heeft aangeschaft, dan zullen de voordelen van een verzekering eerder opwegen tegen de kosten, dan wanneer u een oude MacBook heeft. 

MacBook verzekering afsluiten

Wilt u een Macbook verzekering afsluiten? Dan beantwoord u voor uzelf de volgende vragen:

 • Waarvoor wordt de Macbook het meest gebruikt? Voor werk of voor de kinderen?
 • Heeft mijn Macbook een goede beschermhoes? Of neem ik hem los mee in mijn rugtas?
 • Welke dekking wil ik voor mijn Macbook? Is het nodig om mijn Macbook aanvullend te verzekeren tegen diefstal?
 • Hoe hoog mag de premie zijn?
 • Wat is het maximale eigen risico dat ik kan/wil betalen?
 • Hoe werkt de schadeafhandeling? Krijg ik een vervangende Macbook bij schade, verlies of diefstal?
macbook verzekeren
Nowinsure
4
99
per maand
 • Vrije keus verzekerd bedrag
 • Korting bij jaarbetaling
 • Wereldwijde dekking

De beste MacBook verzekering

Wanneer u bovenstaande vragen voor uzelf heeft beantwoord, dan heeft u de beste Macbook verzekering gevonden. De dekking van een laptop verzekering hangt bijvoorbeeld compleet af waar en hoe u de laptop gebruikt. Gebruikt u uw Macbook vooral binnenshuis? Of neemt u deze geregeld mee als u op pad gaat? Dan kunt u voor uzelf nagaan of het wel of niet nodig is om uw laptop aanvullend te verzekeren tegen diefstal. Wordt uw Macbook veel door uw kinderen gebruikt? Dan is dekking tegen valschade waarschijnlijk het belangrijkste. De maandelijkse premie die u betaalt voor een Macbook verzekering varieert tussen de €5 en €10 per maand. De hoogte van deze premie hangt af van de hoogte van het eigen risico.  Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. De hoogte van het eigen risico bepaalt u in principe zelf. Het hangt dus van uw financiële situatie af welk bedrag u zich kan veroorloven om aan het eigen risico te besteden. Wanneer u voor uzelf een duidelijk beeld heeft hoe u uw Macbook gebruikt en wat u maximaal aan kosten kwijt wilt zijn, dan kunt u de beste keuze maken uit de verschillende Macbook verzekeringen.

Andere handige pagina's

Kosten MacBook verzekering

Zoals eerder genoemd variëren de kosten van een Macbook verzekering tussen de €5 en €10 per maand. Deze kosten zijn de maandelijkse premie die u betaalt voor een laptop verzekering. De premie is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico en de aanschafwaarde van uw Macbook. Heeft u bijvoorbeeld de nieuwste versie Macbook Air aangeschaft? Dan heeft deze laptop een aanzienlijk hogere dagwaarde dan een veel ouder model die u misschien al jaren heeft. Hoe hoger de aanschafwaarde, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn. Dit komt om de kosten voor een repartie of aanschaf van een nieuwe Macbook hoger zullen uitvallen dan wanneer een oud, tweedehands model kapot gaat. Daarnaast betaalt u per schadeclaim een eigen risico. Dit is het bedrag dat u zelf uit eigen portemonnee moet betalen wanneer uw Macbook kapot of verloren gaat. Daarnaast kan het voorkomen dat u afsluitkosten moet betalen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Dit kan per verzekeraar verschillen. De kosten van een Macbook verzekering bestaan dus uit:

 • De maandelijkse premie
 • Eigen risico per schadeclaim
 • Eventuele afsluitkosten

Macbook verzekering en de inboedelverzekering

Voordat u een Macbook verzekering gaat afsluiten, is het verstandig om de voorwaarden van uw inboedelverzekering eens goed na te gaan. Een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, maar veel mensen die op zichzelf wonen hebben zo’n verzekering. Een inboedelverzekering dekt namelijk uw spullen in uw woning bij schade en inbraak. Het verschilt per verzekeraar of uw laptop ook onder de inboedelverzekering valt. Het is dus zeker aan te raden om uit te zoeken of u uw Macbook al via de inboedelverzekering heeft verzekerd. In Nederland komt het namelijk nog geregeld voor dat mensen oververzekerd zijn. Dit betekent dat ze zich dubbel hebben verzekerd en daardoor onnodige kosten per maand betalen. Wanneer uw Macbook onder de inboedelverzekering valt, dan moet u er rekening mee houden dat de verzekeraar een onderscheid maakt tussen:

 • Schade opgelopen binnenshuis
 • Schade opgelopen buitenshuis

Valt uw Macbook onder de inboedelverzekering? Dan is het in veel gevallen zo dat alleen schade aan uw Macbook ontstaan in uw eigen huis wordt gedekt. Neemt u uw Macbook geregeld mee? Dan is het dus aan te raden om een aparte laptopverzekering af te sluiten. Op deze manier bent u ook tegen schade, verlies en diefstal buitenshuis verzekerd.

Garantietermijn Macbook

Daarnaast wijzen wij u er graag nog even op dat op elke Macbook een garantietermijn zit. Dit betekent dat u minimaal 2 jaar garantie heeft op uw Macbook als deze kapot gaat. Veel mensen denken dat ze hun Macbook moeten verzekeren voor het geval deze kapot gaat. Dit is dus zeker niet het geval. Gaat uw Macbook kapot door fabrieksfouten? Dan valt deze gewoon onder de garantietermijn van 2 jaar. U hoeft uw Macbook dus niet te verzekeren als u bang bent dat deze kapot gaat. Een Macbook verzekering sluit u af als u uw laptop wilt verzekeren tegen schade door ongelukjes, verlies of diefstal.

AppleCare+ Macbook verzekering

Wanneer u een nieuwe Macbook heeft gekocht, dan kunt u uw laptop ook via AppleCare+ verzekeren. AppleCare+ is een soort verlengde garantie voor uw Macbook. Het biedt namelijk een verzekering waarmee u tot 3 jaar recht heeft op deskundige ondersteuning en dekking tegen hardware reparaties. Daarnaast bent u voor maximaal twee schadegevallen verzekerd met een eigen risico van €99 bij schade aan het scherm of behuizing en €259 bij overige schade.

MacBook verzekeren via kostbaarheden- of reisverzekering

Wanneer u uw Macbook wilt laten verzekeren, dan kunt u er ook voor kiezen om deze via een kostbaarhedenverzekering te verzekeren. Deze verzekering dekt namelijk waardevolle voorwerpen of verzamelingen als die worden beschadigd, vermist of gestolen raken. Sluit u een kostbaarhedenverzekering speciaal af voor uw laptop? Dan is dat in principe hetzelfde als een aparte Macbook verzekering. Het is wel belangrijk om goed alle polisvoorwaarden te vergelijken. De kosten en dekkingsvoorwaarden verschillen nogal eens per verzekeraar. Neemt u uw Macbook vaak mee op reis? Dan raden wij ook aan om eens de voorwaarden van uw reisverzekering te checken. In veel gevallen kunt u uw Macbook laten verzekeren wanneer u op reis gaat. Echter, let wel goed op de voorwaarden, want het kan voorkomen dat er een maximale vergoeding geldt.