Goedkoopste motorverzekering

Op zoek naar een goedkope motorverzekering? Vul uw gegevens in en u weet binnen 1 minuut wat de goedkoopste motorverzekering is.

Hoe vind ik een goedkope motorverzekering?

Zodra u een motor heeft gekocht en deze motor op naam zet, moet u deze direct verzekeren. U wilt natuurlijk niet te veel premie betalen voor de motorverzekering. Bij welke verzekeraar u de goedkoopste motorverzekering vindt, hangt van een aantal punten af. Denk hierbij aan het type motor en de specificaties van de motor. Heeft hij bijvoorbeeld veel vermogen of is het een oldtimer? Ook is de gekozen dekking van belang voor de premie. Het inzetten van schadevrije jaren kan de premie verlagen. Hierover leest u hieronder meer.

Goedkoopste motorverzekering dekking

Een motor dient u minimaal WA te verzekeren. De WA motorverzekering is de goedkoopste dekking. Hiermee is alleen de schade aan een ander gedekt. Dus zodra u schade toebrengt aan iemand anders, is deze schade gedekt. Schade aan uw eigen motor is dus niet gedekt. Voor de WA dekking betaalt u de laagste premie. De WA dekking wordt met name gekozen voor motoren die al wat ouder zijn. De dagwaarde van de motoren is meestal lager en daarom is een WA dekking voldoende. Heeft u een nieuwere motor, dan kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een goedkope WA beperkt casco dekking. Alleen voor nieuwe motoren of een motor met een hoge dagwaarde is de all risk motorverzekering verstandig. Bij deze dekking wordt ook schade aan uw eigen motor gedekt. De allrisk dekking is de duurste dekking. Maar ook hier loont het om te vergelijken, omdat iedere verzekeraar een andere premie rekent voor de allrisk dekking. Zo kunt u alsnog een goedkope allrisk motorverzekering kiezen.

Schadevrije jaren inzetten voor goedkope motorverzekering

Bij een aantal verzekeraars, zoals InShared kunt u uw schadevrije jaren van uw autoverzekering, ook inzetten voor uw motorverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de korting. Dit heet ook wel de bonus/malus ladder. Ieder jaar dat u schadevrij rijdt, krijgt u een schadevrij jaar erbij. Claimt u toch een schade? Dan gaat u weer een trede (of meer) omlaag. Voor de zoektocht naar de goedkoopste motorverzekering, is het dus verstandig om uw schadevrije jaren in te zetten.

Premie

Hoe hoog de premie is van uw motorverzekering is vooraf niet te zeggen. Hiervoor dient u de motorverzekering te vergelijken. U ziet dan snel wat de motorverzekering kosten zijn. Het is aantrekkelijk om alleen op de premie te letten. Maar let op, want u wilt natuurlijk wel dat zodra u schade heeft dat dit gedekt wordt. De voorwaarden zijn daarom net zo belangrijk. Anders moet u de schade alsnog zelf betalen.

Goedkope motorverzekering vergelijken

Door de motorverzekering te vergelijken ziet u snel bij welke verzekeraar u de goedkoopste motorverzekering afsluit. Vul uw kenteken in en uw gegevens en bereken de premie. Vul altijd naar waarheid in wie de regelmatige bestuurder is. Indien u de verzekering voor uw kind afsluit, klinkt dat wellicht aantrekkelijk omdat er voor de ouders een goedkopere premie geldt. Maar als de verzekeraar daarachter komt, wordt dit als fraude gezien. Doe dit daarom niet.

Staat er een goedkope motorverzekering tussen die u bevalt? Dan kunt u deze meteen online afsluiten. U bent dan direct goed verzekerd en kunt veilig de weg op. Let er op dat u nooit zonder motorverzekering de weg op mag.

goedkoopste motorverzekering

Andere handige pagina's

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  •  Rijksoverheid.nl
  • RDW