Wat kost een motorverzekering?

Heeft u een motor gekocht? Dan moet u deze verzekeren. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen. Hieronder leest u alles over de kosten van een motorverzekering.

Hoeveel kost een motorverzekering?

Gemiddeld kost een motorverzekering ongeveer 15 euro per maand. Dat kan goedkoper en duurder uitvallen. De premie is namelijk gebaseerd op uw motor en een aantal andere factoren. Veel mensen sluiten een verzekering af op basis van de kosten. U wilt uw motor goed verzekeren, maar liever niet te veel betalen. Wij begrijpen dat goed.

Bent u in het bezit van een motor? Dan moet u de motor overschrijven op uw naam en een motorverzekering afsluiten. Wilt u uw motor verzekeren tegen een niet al te hoge prijs? Dan raden wij u aan om onze motorverzekering vergelijker te gebruiken. U ziet dan in één oogopslag de verschillen in kosten en krijgt daarmee direct antwoord op de vraag: Wat kost een motorverzekering?

Kosten motorverzekering vergelijken

Er zijn verschillende aanbieders van motorverzekeringen in Nederland. Met elk hun eigen prijs. Hierdoor loont het enorm om deze met elkaar te vergelijken. Hierdoor ziet u direct welke opties er zijn en welke verzekering het goedkoopste is. Hierdoor kunt u flink besparen op de kosten. Toch is de prijs motorverzekering niet het enige waar u naar moet kijken. Let er bij het vergelijken ook op dat u kijkt naar de verschillen in dekking en schadeafhandeling. Dit kan nogal eens verschillen. En u wilt natuurlijk voorkomen dat u achteraf onvoldoende verzekerd blijkt te zijn.

De kosten motorverzekering vergelijken doet u daarom op basis van:

  • De gewenste dekking
  • Het eigen risico
  • De polisvoorwaarden
  • De schadeafhandeling

Ook kunt u altijd reviews lezen van andere klanten.

Verzekering motor kosten verschillen

In Nederland is het wettelijk verplicht om een wa motorverzekering af te sluiten. Dit geldt zowel voor een particuliere motor als voor een zakelijke motorverzekering. Met deze WA dekking bent u verzekerd tegen schade aan derden door uw schuld. Denk bijvoorbeeld aan het veroorzaken van een ongeluk met letselschade tot gevolg. Of het beschadigen van bezittingen van een ander. Dankzij de WA verzekering draait u niet zelf op voor de kosten. Maar er zijn meer opties. Met een aanvullende verzekering bent u bijvoorbeeld ook verzekerd tegen diefstal en schade aan uw eigen motor. De minimale WA verzekering is de goedkoopste variant. Hoe meer dekking u wilt, hoe hoger de kosten zijn. Hoeveel kost een motorverzekering? Dat hangt dus onder andere af van de gewenste dekking.

U heeft de keuze uit:

Premie motorverzekering berekenen

De hoogte van de premie hangt af van een aantal factoren. Naast specificaties van uw motor en persoonlijke gegevens, heeft de gewenste dekking ook invloed op de kosten. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Wat kost een motorverzekering? Om een idee te krijgen van de kosten motorverzekering voor uw persoonlijke situatie, kunt u de vergelijker op onze site gebruiken. U ziet dan direct welke opties er zijn en hoe hoog de maandelijkse premie is. Wij zetten de goedkoopste verzekering altijd bovenaan.

wat kost een motorverzekering

Wat kost een motorverzekering gemiddeld?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de verzekering motor kosten. Bovendien kunnen deze per persoon verschillen. Toch willen wij graag een antwoord geven op de vraag: Wat kost een motorverzekering ongeveer? Gemiddeld bent u per maand 15 euro kwijt aan een motorverzekering. Houd er rekening mee dat dit sterk kan verschillen per verzekeraar. Elke verzekeraar bepaalt namelijk zelf de prijs van de verzekering. Daarnaast spelen een aantal specificaties van uw motor en persoonlijke gegevens een belangrijke rol. De verzekeraar wilt per motorbestuurder een inschatting maken van het risico op uitbetalen.

De premie wordt daarom berekend op basis van de volgende factoren:

  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats (postcode + huisnummer)
  • Het bouwjaar van de motor
  • De specificaties van de motor
  • Het aantal schadevrije jaren

Andere handige pagina's